Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha meg akarnak látogatni a...

Ha meg akarnak látogatni a kórházban, nem sértő azt mondani, hogy kösz de ne gyere?

Figyelt kérdés
Nagy a rokonságom is, sok barátom van és még a kolléganőim is bejelentkeztek már, hogy jönni akarnak látogatni, amint megszültem. Sajnos császározni fognak és amúgy sem szeretném, ha átjáró ház lenne egész nap. Bunkóság, ha megkérem, ne jöjjenek?
2010. aug. 27. 19:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem bunkosag,az o reszukrol az,ha nem ertik meg,hogy neked pihenesre lesz szukseged.Mondd meg nekik nyugodtan,hogy a korhazban nem,de otthon barmikor szivesen fogadod oket,ha mar egy kicsit rendbejottel :))

Minden jot!

2010. aug. 27. 19:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nem, én is ezt tettem. egyrészt nagyon fárasztó a sok látogató, másrészt pedig a kórteremben lévő kismamákat is nagyon zavarja. emlékszem mikor én szültem szinte szoptatni is alig lehetett, mert valakinél mindig ültek. altatni meg pláne. csak a párom jött be hozzám, illetve a nagyszülők. mindneki másnak memondtam, hogy majd ha hazamentünk látogathatnak, amennyit csak akarnak.

egyébként szerintem jóízlésű ember nem repül rá a kórházban egy kismamára, minimum megkérdezi, nem csak úgy bejelentkezik.

2010. aug. 27. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem! A gyerekedet egy friss műtét után el kell látni, szoptatni! Borzasztóan kimerült leszel!

Tapintatosan kérd meg őket, hogy majd otthon látogassanak meg!

Minden a tálaláson múlik!

2010. aug. 27. 19:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem sértő, én is így tettem. A többség megértette, aki meg nem az meg tudomásul vette. Hozzánk is csak a férjem, és a nagyon közeli családtagok jöttek be látogatni. Elég is volt, én azt is lebeszéltem velük, hogy még indulás előtt csörögjenek rám, mert ha éppen ébredne a pici, akkor majd egy órát is kellett volna várniuk, mire szopizott.

Egy hónap elteltével jöttek csak a barátok, ismerősök már itthonra.

2010. aug. 27. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanezt kértem. Sajnos volt aki a szívére vette, de nem érdekelt.
2010. aug. 27. 20:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Én sem engedtem be senkit a kórházba a férjemen és a nagyszülőkön kívül. Még terhesen mondtam mindenkinek, aki szólt, hogy meg akar látogatni, hogy én nem szeretnék ott össze-vissza futkosni, hogy majd jöjjenek inkább akkor, amikor már itthon vagyunk. Kollegák, barátok, rokonok... Senki nem sértődött meg, mindenki felfogta.

Nyugodtan mondd meg, hogy örülsz majd, ha feküdni fogsz tudni, nemhogy még jópofizz is.

És ha megsértődnek, akkor mi van? Most te leszel a lényeg és a babád, ne foglalkozz másokkal. És ezt szokd is meg, mostantól ez vár rád :) Csak ti vagytok a lényeg, más nem :)

2010. aug. 27. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én az első szülésnél (szintén csázsár) nem szóltam nagyon és megbántam. Hazajöttünk a kórházból és én hulla fáradt voltam és nem a babától... 2 hétre kikapcsoltam a telefonom ezek után.

Mindjárt szülök és a nagyikon +férjemen kívül mindenkit megkértem, hogy ne látosson meg, senki nem vette zokon!

2010. aug. 27. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem sértö egyáltalán! Aki meg ezen megsértödik, arró meg van a véleményem.

Én egy személyt a családból nem akarom, hogy bejöjjön egyáltalán, de annak más okai vannak, mert nemcsak a kórházba nem engedem, hanem a kicsi közelébe sem. Én viszont remélem, hogy megsértödik, nehogymár azt higyje, hogy neki mindent lehet.

De amúgy normál esetben persze ezen nem szabad, meg kell érteni, hogy fáradt vagy. Majd késöbb úgyis látogathatnak ha letelik az 1 hónap.

38 hetes

2010. aug. 28. 07:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem sértő, ha ügyesen tálalod.

Én csak a szülés utáni napot kértem, hogy hagyják ki, a többi napon a látogatási időben majd' megbolondultam.

Legközelebb inkább lemondok mindenkit...

2010. aug. 28. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Én kértem az anyósomat apósomat, mindenkit, hogy ne jöjjenek be, anyósomékkal éltünk a kicsi 4hónapos koráig, 040kor szültem 18óra alatt lett meg a baba, azt hittem sose lesz meg, 10kor trappolt az első kör, pedig max apára voltam kíváncsi, 3nap alatt alig tudtam pihenni... Mire elment a látogató, kelt a baba, szoptatás, büfi, végre aludnék megint vendég... kórusban üvöltöttek a kicsik, jövés menés, anyuka jöjjön megnézzük a babát, anyuka lázmérés, kedveském csak letörölném, ha nem baj keljen fel...

Most a második babámat decemberre várom, és őszintén, csak apa miatt sajnálnám, és örülnék egy látogatási tilalomnak...

És minden vendég bejött ült 10percet a gyerek felett szótlan, szépbaba, pihenj sokat, szia... egy vendégem volt apán kívül akinek örültem, nagynéni azt hiszem, aki pl hozott ehető levest, sültcsirkét krumplival tartárral, más egy pohár vizet sem, pedig tudták ihatatlan a környéken a csapvíz, a koszt moslék... és nem elvártam volna, csak ha már jön, legalább egy gyümilé a 300fokos nyárba, legalábbis amikor én látogatóba megyek kórházba mindig kérdezem mit vigyek be, ha nem baj, hogy bemegyek.

2010. aug. 28. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!