Hogyan indult meg a szülésed, és könnyen meglett a picur?
Reggel hatkor arra ébredtem,hogy keményedik a hasam,meg egy kicsit fájdogál menzi szerűen,egyszer csak úgy éreztem mintha valami kicsit folyna,fel akartam kelni és végigfolyt a lábomon a magzatvíz.Mentővel bementünk a kórházba,kaptam oxitocint és másfél óra múlva már babáztam,ráadásul nagyon enyhe fájásaim voltak.
Üdv,10 napos baba anyukája.
nekem az 1.szülésem 40+2hétre fájásokkal indult.kb este 7től voltak egyenletes 10-8-6-és 5-4percesek.mikor már 1órája rendszeres 5percesek voltak,bementünk a kórházba,pont éjfél volt.hajnali 3kor burkot repesztettek és 6:42kor (sajnos nehezen tágultam),vacuummal megszületett a fiam.
majd a 2.is fájásokkal indult,igaz 41+2hetesen végül is indították.reggel NST,mondták másnap reggel jelentkezzek a szülészeten,mert indítani fognak.este fájásaim lettek,mikor már 5percesek voltak,mentünk a kórházba,éjjel 11re értünk be.nem akartak erősödni,sűrűsödni a fájások.hajnalban kaptam egy NO-spa injekciót,ettől szinte teljesen elmúltak a fájásaim,amik olyan 10percesekkel indultak másnap reggel.majd 9:35kor bekötötték az oxitocint,és kb délben burkot repesztettek,és 13:20kor megszületett a 2.fiam.
a 2.fájdalmasabb volt,de jobban ment,mert tudtam mire számíthatok.és itt már a 36.héttől ittam a málnalevél teát,míg az 1.-nél nem
Délután 1-kor tágulási vérzéssel kezdődött az egész.
Bementünk a kórházba, 3cm tágulást mért a szülésznő, a ctg nem mutatott különösebb elváltozást, bár fájások már voltak, így hazaküldött. Este kilenckor hívtuk a mentőt, akkor már 5 percesek voltak a fájások már jó ideje. Fél 10-kor kerültem a szülőszobára burokrepesztés után (7cm-re voltam kitágulva). A szülésznő még órákat jósolt, mire megszületik a baba, ahoz képest 50perc mulva már anyuékkal beszéltem, hogy milyen szép kisfiam van.:) A doki mondta is, hogy ez extra gyors szülés volt így elsőre. Nagyon gyorsan lezajlott minden, engem nem viselt meg, de a kisfiamnak ambuballonos befújást adtak, mert nagyon legyengült, ez a hátránya a gyors szülésnek. Ami a legjobban bánt, hogy nem kaphattam meg szoptatni, csak reggel, mert elvitték melegedni inkubátorba. Gyors fényképezkedés és reggelig nem is láttam.:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!