Mikor, és hogyan mondtátok el a családnak, hogy nem lesz több gyerek? Hogy fogadták?
Nem kell megmondani. Ha kérdezik mikor jön a következő, akkor meg kell mondani hogy "majd ha jönni akar". Ebből azt hiszik rajta vagytok és békén hagynak.
Nálunk a család felől nincs túlzott elvárás többre de mi sem akarunk többet. Egy van, nem lesz testvére. Ha megkérdezik lesz-e, mindig azt mondjuk, hogy majd meglátjuk.
Jajj... nem kell elé állni és kijelenteni. Ennyi.
Van akik 5-8 évig is próbálkoznak azt nem jön a gyerek, a természetbe meg nem lehet beleszólni. Szóval én is elintézném annyival, hogy "jön amikor szeretne". Azt higyjen amit akar!
"Ebből azt hiszik rajta vagytok és békén hagynak."
Nem hazudtam és más FELNŐTTnek sem javaslom. Ha megkérdezik, akarunk-e még, nyíltan megmondom, hogy nem. Vállalom a döntéseimet. Ha pedig elkezdenek belemagyarázni, akkor felhívom a figyelmüket arra, hogy mindenki a maga döntéseiért felel, ezt kizárólag a mi dolgunk eldönteni. És ennyi.
Pint ma tettem ki hasonló kérdést.
Igaz nálunk a második van úton. Több nem lesz, ha poros hó esik sem.
Az én anyám mar most a 3.at várja a negyedikről ne is beszéljünk. Egyszerűen nem képes felfogni, hogy nálunk kettő a limit. (Mi 5en vagyunk testvérek). Folyamat azzal jön, hogy az ember tervez, aztan majd a 3. Meg a 4. Becsúszik majd ....
Meg hogy anyagilav is mennyivel jobb lenne 3, mint kettő...
Anyós a másik véglet. Mikor férjem ezt a babát momdta el neki, annyit tudott mondani, hogy na, már megint felcsináltatta magát?!
Másnak semmi ilyesmiről nem beszélünk, a mi dolgunk, csak ránk tartozik.
"Nem kell megmondani. Ha kérdezik mikor jön a következő, akkor meg kell mondani hogy "majd ha jönni akar". Ebből azt hiszik rajta vagytok és békén hagynak."
A lehető legrosszabb ötlet, ezzel uyganis hazudik, hiszen nem akarnak többet.
Kérdező!
Semmit nem kell bejelenteni, max ha kérdezik mikorra tervezitek a következőt, akkor közlöd, hogy nem lesz több.
Hazudni semmiképpen nem akarunk...
Eddig is jöttek a megjegyzések, hogy na majd ha testvére lesz... Meg kell neki egy testvér.. Meg ne rakjuk el messzire a babakocsit úgyis mindjárt jön a következő...
Ezekre addig úgy reagáltam, hogy vagy semmit vagy gondolkodunk még rajta...
De már nem akaom hogy ezzel frusztráljanak, ezért akarom mondani nekik, de nem merem, mert nagyon konzervatívak 😶
Tehát nem csak úgy bejelenteni akarom...
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!