Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A vajúdás az idő előrehaladtáv...

A vajúdás az idő előrehaladtával egyre fájdalmasabb lesz, vagy "csak" sűrűbben jön?

Figyelt kérdés

Hadilábon állok a fájdalomcsillapító kérésével.

Erősen hajlok az epidurálásra, de azt mondják, hogy a kitolás ugyanúgy fáj, mert addigra ki kell hogy menjen a fájdalomcsillapító, + akkor csak feküdni lehet és csak fekve lehet szülni (nincs kád, labda stb).

Olyan elképzelhető, hogy elkezdem érezni a fájásokat és megállapítom, hogy fogom-e bírni végig ezt a fájdalmat és ha nem, csak akkor kérek csillapítást? Vagy az elején, közepén nem tudhatom még mennyire fog fájni később?

1000 órás vajúdásnál mindneképp kérnék, azért 30+ óra kínzást nem bírnék ki.

Vagy ez nagyon nem így megy? 😀

2021. júl. 2. 16:57
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Aki attól érzi jobban magát, hogy rémképeket lát maga előtt a szülésről, és ettől érzi magát felkészültnek, akkor ő úgy működik és neki ez segít is.

Nekem az segít ha pozitívan állok a dolgokhoz. Nekem az is koppanás lesz ha beleélem magam mindenféle szörnyűségbe és meg is történik. Én az ilyenre nem tudok "felkészülni", ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor rossz lesz, akár ijesztgettem magam előtte, akár nem.

De ha neked segít, ha tisztában vagy minden lehetséges bajjal, gondolsz rájuk és félsz tőlük, az se baj ha ez a megküzdési stratégiád.

Én csak máshogy működök, rajtam nem segít semmit az előzetes rettegés, ha baj lesz, attól nekem nem lesz jobb h "készültem rá" :)

2021. aug. 17. 16:05
 22/22 anonim ***** válasza:
18-19es vagyok. Amúgy a kitolás már nem fáj. Az inkább inger. Egy baromi baromi erős inger. Nekem szerencsém volt, gyors, problémamentes szülésem volt, és egyáltalán nem volt vészes a fájdalom sem. Ha tudom előre, hogy "csak" ennyire fog fájni, nem kértem volna edát.
2021. aug. 17. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!