Akiket császároztak valaki segítene?
Lehet császárral jön a világra a 4. babám. Farosak vagyunk 36. hétben vagyok. Nem tudom mi vár rám és ettől félek...mi a menete? Mennyi idő? Tényleg leszíjazzák a kezemet? Valaki elmondása, hogy mi lesz majd a műtőben?
Köszönöm
Engem leszíjaztak, a karjaim nem a testem mellett, hanem széttárva voltak. Egyébként gerincbe érzéstelenítettek. Egy kedves hölgy végig a fejem mellett ült és beszélgetett velem, én semmit se éreztem. Az egész műtétről jó élményeim vannak, a lábadozás, na az a szar. De 24 óra múlva már lényegesen jobb volt, amikor kivették végre a katétert.
Az a lényeg, hogy sokat kell utána mozogni, mert ha sokat fekszel, annál nehezebben gyógyulsz.
Előkészítenek. Ha nem sikerül megborotválkoznod, megborotválnak.
Nem mindenhol van beöntés, vagy hashajtó, de erre is készülj.
Betesznek kanült, katétert, gerincbe kapod az érzéstelenítést.
Karokat széttárva leszíjjazzák, lábakat is. Rád teszik a szív monitort, a vérnyomást folyamatosan mérik. Az egész ha nincs komplikáció 20 perc. Érezni lehet mikor rángatnak, reszkedhetsz is utána. Én az első után remegtem mint a kocsonya és nagyon fáztam. Az első császárom 30 perc volt 2.császárom 2 órás, a 3. császár 1 órás. (komplikációk)
Amire figyelj utána. Ne hagyd el magad. Tüsszenteni köhögni csak óvatosan. Alakformáló bugyi! Életmentő, könnyebb vele kimászni az ágyból.
Bementem, szóban tájékoztató 2 perc, papírok aláírása, átöltözés. Műtőben löttyött meg kell inni ( savlekötő talán?!) gerincbe megy az érzéstelenítő, ez csak 2 perc kb, de elég kellemetlen, mert erősen előre kell gömbölyödni, nem mozdulni. Hátadra fekszel, oldalsó középtartásban karokat leszijjazzák, branul az egyik kézbe/ karba, masikon vérnyomásmérés. Leellenőrzik, hogy biztosan nem érzel-e semmit, aztán vágnak, olyan érzés, mintha a pólódat rángatnák, 10 perc max és kint a baba, kiviszik ellátni, apa megnézi, visszahozzák pár percre a műtőbe, arcomhoz teszik :))). Aztán szabászkodnak még elég sokat, legalább fél óra, míg összevarrnak, na ez marha idegesítő rész, mert már nagyon mennél, de közben lehet beszélgetni. Az egészben a legrosszabb, hogy kissé döntve vagy fejjel lefelé, ez nagyon rossz amíg ki nem veszik a babát, és a remegés, olyan mintha fáznál, állandó reszketés, amíg szabászkodnak.
Utána figyelni kell, hogy ne emeld meg a fejed, igyál sok folyadékot ( ez elég nehéz fekve, legyen nálatok szívószál. Örzőben alszol egy nagyot, hozzák a babát is. Aztán fel kell kelni, akkor ömlik a vér, szédülés, bénázás, túl kell esni rajta. Másnap reggel kiveszik a katétert.
Fontos a sok mozgás! Nem torna, csak sétálás. A heget ne érje víz akkor szebb lesz.
Nekem ilyenek voltak, de gondolom mindenkinek kicsit más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!