Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akiket császároztak valaki...

Akiket császároztak valaki segítene?

Figyelt kérdés

Lehet császárral jön a világra a 4. babám. Farosak vagyunk 36. hétben vagyok. Nem tudom mi vár rám és ettől félek...mi a menete? Mennyi idő? Tényleg leszíjazzák a kezemet? Valaki elmondása, hogy mi lesz majd a műtőben?

Köszönöm

2021. júl. 1. 14:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálam beindultak a fájások és rá 5 órára mentünk a kórházba. Megkaptam a katétert-sokan mondják, hogy nekik fájt, nekem egyáltalán nem-. Feltoltak a műtőbe, meg kellett inni a savlekötőt aztán beadták a gerinc érzéstelenítőt. Pont jött egy fájás amikor szúrták az nem volt kellemes de maga a szuri nem fájt. Lefektettek amikor mondtam, hogy zsibbad már a popóm és eltakartak. Most, hogy így kérded nem is tudom, hogy lekötötték-e a kezem de azt hiszem, hogy igen. Azt tudom, hogy fáztam nagyon de az az érzéstelenítő miatt volt. Nálam semmi komplikáció nem volt, nem éreztem semmit. Felmutatták a babát, ott a műtőben meg is törölték aztán odahozták a fejemhez, hogy megsimogassam, megnézzem és elvitték. A felépülést mindenki máshogy éli meg. Nekem könnyű volt. Fontos, hogy próbálj minél többet mozogni. Ha egyszer elindulsz, akkor már könnyű menni. A lefekvés-felkelés a neheze. Ha fájdalmaid vannak ne szégyellj fájdalomcsillapítót kérni. Vigyél magaddal sport kupakos üveget. Abból könnyű inni. Én betétet használtam a vérzésre. Számomra könnyebb volt cserélni, mint a szülés utáni bugyit de kinek mi. Wc-zni nehéz lesz az első pár napban ugyanúgy ahogy köhögni, tüsszenteni, nevetni. Az első pár nap a legnehezebb. Utána már szépen fogsz gyógyulni. Vigyázz a hegedre, tartsd be az orvos utasításait és akkor nem szabadna, hogy baj legyen.
2021. júl. 1. 15:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm 2-es😊
2021. júl. 1. 15:17
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Engem leszíjaztak, a karjaim nem a testem mellett, hanem széttárva voltak. Egyébként gerincbe érzéstelenítettek. Egy kedves hölgy végig a fejem mellett ült és beszélgetett velem, én semmit se éreztem. Az egész műtétről jó élményeim vannak, a lábadozás, na az a szar. De 24 óra múlva már lényegesen jobb volt, amikor kivették végre a katétert.

Az a lényeg, hogy sokat kell utána mozogni, mert ha sokat fekszel, annál nehezebben gyógyulsz.

2021. júl. 1. 15:35
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
Probald meg a kulso forditast, es akkor lehet sikerul a termeszetes szules!
2021. júl. 1. 15:47
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Nekem nagyon jó volt és utána sem fájt nagyon, nem kell tőle félni.
2021. júl. 1. 15:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Előkészítenek. Ha nem sikerül megborotválkoznod, megborotválnak.

Nem mindenhol van beöntés, vagy hashajtó, de erre is készülj.

Betesznek kanült, katétert, gerincbe kapod az érzéstelenítést.

Karokat széttárva leszíjjazzák, lábakat is. Rád teszik a szív monitort, a vérnyomást folyamatosan mérik. Az egész ha nincs komplikáció 20 perc. Érezni lehet mikor rángatnak, reszkedhetsz is utána. Én az első után remegtem mint a kocsonya és nagyon fáztam. Az első császárom 30 perc volt 2.császárom 2 órás, a 3. császár 1 órás. (komplikációk)

Amire figyelj utána. Ne hagyd el magad. Tüsszenteni köhögni csak óvatosan. Alakformáló bugyi! Életmentő, könnyebb vele kimászni az ágyból.

2021. júl. 1. 16:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Tipp: vigyél be a kórházba pl. köntös vagy fürdőköpeny összekötőkéjét, amit ha rákötsz az ágy végéhez (rácshoz, ágy lábához), kicsit könnyebb lehet a fel és lefekvés. Nekem még úgy is embertelenül fájt,de picit segített. 😉
2021. júl. 1. 16:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Bementem, szóban tájékoztató 2 perc, papírok aláírása, átöltözés. Műtőben löttyött meg kell inni ( savlekötő talán?!) gerincbe megy az érzéstelenítő, ez csak 2 perc kb, de elég kellemetlen, mert erősen előre kell gömbölyödni, nem mozdulni. Hátadra fekszel, oldalsó középtartásban karokat leszijjazzák, branul az egyik kézbe/ karba, masikon vérnyomásmérés. Leellenőrzik, hogy biztosan nem érzel-e semmit, aztán vágnak, olyan érzés, mintha a pólódat rángatnák, 10 perc max és kint a baba, kiviszik ellátni, apa megnézi, visszahozzák pár percre a műtőbe, arcomhoz teszik :))). Aztán szabászkodnak még elég sokat, legalább fél óra, míg összevarrnak, na ez marha idegesítő rész, mert már nagyon mennél, de közben lehet beszélgetni. Az egészben a legrosszabb, hogy kissé döntve vagy fejjel lefelé, ez nagyon rossz amíg ki nem veszik a babát, és a remegés, olyan mintha fáznál, állandó reszketés, amíg szabászkodnak.

Utána figyelni kell, hogy ne emeld meg a fejed, igyál sok folyadékot ( ez elég nehéz fekve, legyen nálatok szívószál. Örzőben alszol egy nagyot, hozzák a babát is. Aztán fel kell kelni, akkor ömlik a vér, szédülés, bénázás, túl kell esni rajta. Másnap reggel kiveszik a katétert.

Fontos a sok mozgás! Nem torna, csak sétálás. A heget ne érje víz akkor szebb lesz.

Nekem ilyenek voltak, de gondolom mindenkinek kicsit más.

2021. júl. 1. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A műtét maga fura, kicsit olyannak éreztem mintha egy mosógép lennék amit épp szerelnek. Rángatás ide oda.. hogy le volt-e szíjjazva a kezem arra nem is emlékszem. Az aneszteziológus végig a fejemnél ült kérdezte hogy vagyok, előre szólt, hogy most fogják világra hozni. Furcsa volt az egész, de teljesen bírható, a lábadozás már nehézkes volt. Amit én javaslok a sok séta és rengeteg víz fogyasztás, ez utóbbi egyébként minden műtét után javasolt, a megfelelő hidratáltság segíti a gyógyulást. És jelen esetben a tejtermelést is segíthet beindítani.
2021. júl. 1. 16:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Legyél nagyon mobilis a műtét után!mozogj,sétálj,üldögélj sokat!!
2021. júl. 1. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!