48 órányi vajúdás, másfél órás kitolási szakasz?
Ezek a rémsztorik hosszú vajúdásokról mindig sokkolnak... májusban szültem... szivárgott a magzatvizem, ezért oxitocinnal indítottak, hiszen 24 órán belül meg kell születnie a babának... sokáig nem történt semmi, majd burkot repesztettek, mikor kifejtett 2 ujjnyira tágultam, megkaptam az EDA-t, két óra múlva még egy adagot, mert még mindig csak 3 ujjnyi voltam. Ekkor a dokim már császárt emlegetett (addigra már 8 óra eltelt), azt mondta, ha ez ilyen lassan megy, akkor itt valami gikszer van... szerencsére jöttek idővel a tolófájások és megszületett a lányunk... a kitolás hosszúra sikeredett, mert mint kiderült, a kis kezét is tolta a feje mellett...
Szóval ezért nem értem azokat az eseteket, amikor az anyukákat irdatlan hosszú ideig hagyják szenvedni... mert ha annyira nem tágulnak, annak csak van valami oka... természetesen ezzel nem a kismamákat, hanem a dokikat meg a kórházakat kritizálom.
"A kérdező kommentje:
12:03-as! VÉREZGETSZ? A kutyafáját, gyorsan menj a kórházba!!!! Szülés közben a vérezgetés nem normális!!! Nekem azt mondta a szülésznő, hogy akkor menjek be, ha legalább két órája 10 perces fájásaim vannak, VAGY elmegy a magzatvíz, VAGY vérezni kezdek. Ebből neked már kettő megvan, remélem, nem vagy már otthon!!!"
De, itthon vagyok. Hazaküldtek a kórházból ugyanis. Elmúltak a fájásaim, és a vérezgetés a nyákdugó kilökődése volt. Nem annyira tiszta, inkább olyan véres folyás jellegű. Azt mondták, akkor menjek vissza, ha már egy órája 5 perces fájásaim vannak. Csak ez kicsit rémisztő, mert a második babám 40 perc alatt született úgy, hogy tolófájásokkal indult a szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!