Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vízben szüljek vagy ne?

Vízben szüljek vagy ne?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne mások tapasztalata.Interneten néztem vízben szülést és én ezt a módszert szeretném választani,ha el jön majd az idő.Ha menstruációs görcsim voltak(amik nagyon erősek voltak mindig) állandóan a vizet kívánta a szervezetem és a kádban feküdtem órákat.
2008. dec. 8. 13:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én vízben vajúdtam, nagyon jó volt. Viszont ezt nem csak te döntöd el, hogy szülhetsz-e vízben hanem az orvos is kell hozzá. Elméletileg én is ott szültem volna, de bekötötték az oxytocint és akkor már csak szülőágyon szülhettem az infúzió miatt. De ha teheted, olyan helyre menj, ahol van fürdőkád, mert vajúdni nagyon jó benne.
2008. dec. 8. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is úgy terveztem, hogy vízben szülök, de mire odajutottam már a gondolatától is írtóztam, ki tudja miért? Végül szülőágyon térdelve vajúdtam, és nem bántam meg. Viszont érdekességképpen elmondom, hogy a szülés előtti napon ölni tudtam volna egy meleg fürdőért, így meg is fürödtem, másnap meg elment a magzatvizem és 7 óra alatt kibújt a kisfiam! Könnyű szülést kívánok!
2008. dec. 8. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kipróbáltam a medencét, egy ideig jó volt, mert a meleg víz valóban csillapította a fájásokat, viszont egy idő után nagyon beszédültem tőle, így inkább a szülőágyon folytattam a vajúdást.
2008. dec. 8. 13:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én konkrét elképzelés nélkül mentem be a kórházba, s ott ajánlották, hogy próbáljam meg a fürdöt, hátha segít. Az elején tényleg jó volt (összesen 3 órát voltam benne), enyhítette a fájásokat, de egy idö után már nem használt. Szerintem, ha lehetöséged van erre, próbáld ki te is! Mindegyikünk más és más.

Könnyü szülést kívánok!

2008. dec. 8. 13:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,hogy megosztottátok velem az élményeteket:)

Azt hiszem nem tervezem meg a szülést csak hagyom zajlani az eseményeket és figyelek a testem jelzéseire és persze a babám jelzésére:)

2008. dec. 8. 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

vajudni en is vizben szeretnek, szulni nem.

meghozza azert, mert en kernem, hogy maradjon meg a baban a magzatmáz, és ne mossák le, allitolag az jót tesz a babanak az elso napokban.

2008. dec. 8. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Én a Bajcsiban szültem az első fiam ( 1 hónap múlva jön az öcsi :-) és ott a fogadott dúlám ajánlotta a meleg fürdőt, amikor még az oxitoxinra 10 óra múltán sem akartam tágulni,de a fájások rég 1-2 percesek voltak, hogy esetleg segít, én akkor már bármit kipróbáltam volna, gondolhatjátok. Hát az számomra a véget jelentette, igaz 20 perc múlva már magamhoz ölelhettem a kis mázas fiamat, de onnan a kádból engem már kiemeltek, mert képtelen voltam saját erőmből kiszállni.

TANULSÁG: Vagy azonnal ülj be a vízbe, mert oly annyira megindítja a tágulást, hogy "secperc" alatt kibújik a csöppség, vagy a végén már ne engedd, mert nincs erő d ezeket az intenzív fájásokat tudatosan könnyíteni.

Ja ! És persze FERTŐZÉS VESZÉLY, ha már nincs magzatvized!!!

Könnyű szülést kívánok!

2008. dec. 9. 00:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megfogadom a tanácsot,ha eljön az idő:)
2008. dec. 9. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!