Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 19 éves vagyok és terhes,...

19 éves vagyok és terhes, lassan szülök. Milyen juttatásokat fogok kapni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 12:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez függ attól is ,hogy volt e idáig bejelentett munkád vagy sem.

Ha nem volt munkaviszonyod,akkor egy egyszeri gyermek ágyi segélyt fogsz kapni EGYSZER!Ez 65000 ft körül van.És utána havonta GYES-t és Családi pótlékot. Gyes: 28000 ft, családi pótlék (ez függ attól hogy egyedülálló vagy vagy nem ),ha egyedülálló vagy akkr 13700,ha házas stb. akkor 12000 forint körül.

Magyarul havonta kb. 40000 ftot kapsz ha nincs munkaviszonyod az elmult 1 évben!

Remélem érthető lett.

2010. aug. 25. 12:45
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

SZia! Családi pótlékot és gyest tuti.(ez a kettő alanyi jogon jár)Ha dolgoztál már akkor gyed is jár(de ez nem biztos,hisz fiatal vagy) én se kapok nyugi.Én se dolgoztam szülés elött.(24évesen):D

Sok boldogságot a picurhoz:)

2010. aug. 25. 12:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amennyiben a terhes kiskönyvedben van nőgyógyászati vizsgálatokról szóló 4 db pecsét, akkor kapsz 64000 ft anyasági támogatást.Ez egyszeri alkalom, szülés után a gyerek tajkártyájával és születési anyakönyvi kivonatával bemész az államkincstárhoz és megigényeled.Ugyanitt a gyest is meg a családi pótlékot, aminek együttes összege kb 40000 ft havonta.Nem tudom férjnél vagy-e vagy van-e párod, netán egyedül neveled a kicsit, amennyiben egyedülálló anyuka vagy akkor ez az összeg (csp) egy minimális összeggel több.Lehet még igényelni gyermeknevelési támogatást is, de ahhoz már több minden kell, a neten utána tudsz nézni.

2010. aug. 25. 12:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát ugye iskolába járok/jártam.És szakmunkás iskolába és gyakrolati helyeken voltunk és be vagyunk jelentve meg minden..szval kapunk vérlapot meg van magánnyugdij pénztárunk meg minden ilyesmi és azt mondták h ezek a gyakorlati évek beleszámitanak majd a munkaévekbe is.Számít ez valamit?És meddig fogom kapni ezt a kb. 40.000 ft-ot?Amugy van párom de nem vagyunk házasok.Ő dolgozik.
2010. aug. 25. 12:56
 5/10 A kérdező kommentje:
*vérlap=bérlap
2010. aug. 25. 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha be voltál ott jelentve akkor lehet hogy kapsz gyedet is. Szerintem kérdezd meg a Máktól:) Vagy oeptől:D
2010. aug. 25. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Gyest és cs.p-t, aki 2010.04.30-ig szült az 3 évig.Aki utána (ahogyan te is) 2 évig.De állitólag Orbánék visszaállitják 3 évre.

Lényeg a lényegben 2 évig tuti.:)

2010. aug. 25. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ugyanebben a cipőben voltam 2 hónapja :)én is 19 vagyok.

Nekem is volt gyakorlati helyem ahol be voltam jelentve, de én nem kaptam gyedet.

Alanyi jogon jár a családi pótlék és a gyes.

2010. aug. 25. 13:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Szandabanda!

Te minek tanultál?

2010. aug. 25. 13:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Kereskedelmi suliba jártam.
2010. aug. 26. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!