Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyenek azok a bizonyos...

Milyenek azok a bizonyos fájások? Milyen érzés?

Figyelt kérdés

Nem vagyok terhes,csak érdeklődő 20 éves, aki már infokat szerez és felkészül a jövőre:)

Szóval mihez lehet leginkább hasonlítani a szülést megelőző fájdalmakat, a vajúdás alatti fájdalmakat és a tolófájdalmakat?Ezek ugyanolyanok csak az erősségi fok más?Jó lenne,ha olyasmihez tudnátok hasonlítani,amit nem szülő/terhes nő is átélhet,lehet ez bután hangzik,tudom nem lehet semmihez hasonlítani,csak hogy el tudjam képzelni.köszi szépen

2008. dec. 7. 21:17
 1/8 anonim ***** válasza:
hat nem lehet semmihez sem hasonlitani mert ugy mint a szulesi fajdalom olyan nincsen meg egy szerintem! olyasmi mint a menszesz gorcsok csak sokkal sokkal erosebbek! a tolofajasok a legfajdalmasabbak! en mar akkor nem voltam magamnal vizesruhaztak, meg anyu meg a baratnom kiabaltak hogy terjek eszhez:)
2008. dec. 7. 21:23
 2/8 anonim ***** válasza:
jaa es nincsen egyforma szules van aki megszuli ugy a gyermeket mintha csak nagy wc zne! en nem ugy szultem raadasul meg majdnem egy egesz napig vajudtam vele!
2008. dec. 7. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinél más!

Nekem például az elején olyanok voltak a fájások mint mikor megjön csak kicsivel erősebbek.Ami már igazán fájt és már szintén nem tudtam magamról az az utolsó 15 perc volt,de nekem ellentétben az előző válaszolóval a tolófájások már egyáltalán nem fájtak.Nagyon erős székelési ingert éreztem.

A legfájdalmasabb nekem a varrás volt a végén!

De mindezeken felül azt hiszem sokan egyetértenek velem abban,hogy semmihez nem lehet hasonlítani,mégis nekem az egyik legszebb és legmeghatározóbb élmény marad életem végéig,pedig nagyon fájt:)

2008. dec. 7. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Tényleg mindenkinek más. Nekem egyből sűrű, 5, majd 3 perces fájások követték egymást. Nagyon kinlódtam, pedig amikor kamaszkorban menstruáltam, akkor is állandóan erős görcseim voltak, állandóan elájultam. Anyum azt mondta, ne aggódjak, mert ennél a szülés sem lesz rosszabb. Hát sokkal rosszabb volt. Viszont érdekes, hogy a tolófájások már nem voltak olyan fájdalmasak. Persze az is lehet, hogy akkorra már tudtam, hogy mindjárt vége, és úgy nyomtam, amikor szóltak, hogy mehet, ahogy csak erőmből tellett, és marhára nem érdekelt már, hogy fáj-e. Egyébként tényleg a menstruációs görcsökre hasonlít, csak sokkal erősebb.
2008. dec. 7. 21:38
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.én attül félek, hogy olyan,mint amikor hasmenésem van és előtte nagyon csikar a hasam.én abba mindig leizzadok, kiver a víz,reszkete.sokkal jobban utálom azt,mint a mensis görcsöt,úh inkább legyen mensis görcsszerű...és igazatok van,h a fájdalam ellenére ez egy nő legszebb pillanata és én 7 éves korom óta ezt várom mindennél jobban:)
2008. dec. 7. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:

A vajúdás nagyon fájdalmas, nekem legalábbis rettenetesen fájt. De sokan vanank, akiknem alig fáj.

Nekem a tolófájások már nem fájtak annyira.

2008. dec. 8. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Én 21 éves vagyok.Nekem is a vajúdás volt a fájdalamas,de az nagyon.

A tolófájást meg sem éreztem,meglepett,hogy az csak ennyi volt.De a 18 óra vajudás...Az borzalom...

Kaptam érzéstelenítőt egy vagonnal,meég edá-t is,de nem használtak semmit,max. 15 percig tartotta hatás,aztán még rosszabb volt.

A kitolás előtti fél órában már ordítottam is(égő:) )

Én nem hasonlítanám mensi-görcshöz.Max annyi hasonlít rá benne,hogy a derekad az úgy fáj,csak jobban.De a hasamban nem azt érzetem.Hanem mint mikor magzatvíz vizsgálat volt és fewszített ott bent.De hát ezt még akkor ne tudod milyeN:9

2008. dec. 10. 10:11
 8/8 anonim ***** válasza:
asz előző vagyok.És igen,a víz az tutira le fog verni,én a párommal kiabáltam,hogy hozzon mér egy vizesruhát,mert ver a víz.
2008. dec. 10. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!