Miért adnak császármetszésnél hányás csillapítót?
Figyelt kérdés
1.5 hónap múlva lesz a programozott császárom. Egész terhességemet elkerült a rosszullét, a hányás. 15 éve nem is hánytam, szóval eléggé erős a gyomrom. Savlekötőt még értem, hogy miért adnak, de hányás csillapító minek? :)
Köszi előre is!
2021. máj. 18. 10:42
1/19 anonim válasza:
mert a belső szerveid mozognak a műtét közben, ami a gyomor esetében bizony hányást idézhet elő, és senki nem akarja, hogy megfulladj.
2/19 anonim válasza:
8 évesen hánytam utoljára, de mindkét csm közben sikerült mégis. Hatalmas élmény hanyatt kikötözve, lebénulva, úgy, hogy csak a műtősnő meg az anesztes jóindulatán múlik, hogy éppen segít kicsit letörölhetni vagy csak morog, hogy na, ez is hány... nekem az egyik ilyen volt, a másik olyan... 😕
A műtét közben nem érzel fájdalmat, de kellemetlenséget, rángatást igen, és össze-vissza pakolásszák a belső szerveidet.
3/19 A kérdező kommentje:
2: programozott volt neked is?
2021. máj. 18. 11:10
4/19 anonim válasza:
Nem adnak. De egyébként nem teljesen mindegy, hogy adnak-e? A hányáscsillapitonak jó esetben annyi a hatása, hogy nem hánysz, mást nem okoz. Én majdnem az egész terhesség alatt szedtem, császár napján meg elfelejtették beadni, de akkor végül már nem hánytam.
5/19 A kérdező kommentje:
4: de , adnak és nem nekem nem mindegy, hogy adnak-e vagy sem. Emetofóbiám van és autoimmun pajzsmirigy betegség miatti szorongásom, pánikbetegségem, nekem fontos, hogy adnak..
2021. máj. 18. 11:17
6/19 anonim válasza:
Nekem a műtőbe menet adtak be valami gyógyszert amitől hirtelen hányingerem lett és hánytam is, de műtét közben már nem volt ilyen gondom, akkor csak fáztam iszonyatosan hiába fújtak rám meleg levegőt.
7/19 anonim válasza:
Szerintem nekem nem adtak, bár ki tudja mi volt az infúzióban :) Hányingerem az volt viszont, szerintem nem csak attól, hogy "bokszoltak", hanem mert nagyon leesett a vérnyomásom, ájuldoztam is volna. Aztán végül nem műtét alatt hánytam, hanem amikor felállítottak. - De csak az egyiknél, a másiknál nem. (Pcs volt mindkettő, bár nem klasszikus, mert az elsőnél már bent feküdtem hetek óta, mégis csak előtte való este szóltak, a második meg hamarabb beindult, így vajúdhattam 8 órát előtte.)
8/19 anonim válasza:
És akkor miért baj az a hányáscsillapito? Frankón nem értem. De egyébként nem adtak, nekem nem.
9/19 anonim válasza:
Életemben nem láttam hogy császárnál hányáscsillapítót adnak. Max savlekötőt. Oxigént szoktak adni, amikor jön a hányinger a spinal anesztezia miatt, de az elmúlik.
10/19 anonim válasza:
Miért programozott császár lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!