Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért adnak császármetszésnél...

Miért adnak császármetszésnél hányás csillapítót?

Figyelt kérdés

1.5 hónap múlva lesz a programozott császárom. Egész terhességemet elkerült a rosszullét, a hányás. 15 éve nem is hánytam, szóval eléggé erős a gyomrom. Savlekötőt még értem, hogy miért adnak, de hányás csillapító minek? :)

Köszi előre is!

2021. máj. 18. 10:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
mert a belső szerveid mozognak a műtét közben, ami a gyomor esetében bizony hányást idézhet elő, és senki nem akarja, hogy megfulladj.
2021. máj. 18. 10:49
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

8 évesen hánytam utoljára, de mindkét csm közben sikerült mégis. Hatalmas élmény hanyatt kikötözve, lebénulva, úgy, hogy csak a műtősnő meg az anesztes jóindulatán múlik, hogy éppen segít kicsit letörölhetni vagy csak morog, hogy na, ez is hány... nekem az egyik ilyen volt, a másik olyan... 😕

A műtét közben nem érzel fájdalmat, de kellemetlenséget, rángatást igen, és össze-vissza pakolásszák a belső szerveidet.

2021. máj. 18. 11:02
 3/19 A kérdező kommentje:
2: programozott volt neked is?
2021. máj. 18. 11:10
 4/19 anonim ***** válasza:
20%
Nem adnak. De egyébként nem teljesen mindegy, hogy adnak-e? A hányáscsillapitonak jó esetben annyi a hatása, hogy nem hánysz, mást nem okoz. Én majdnem az egész terhesség alatt szedtem, császár napján meg elfelejtették beadni, de akkor végül már nem hánytam.
2021. máj. 18. 11:11
 5/19 A kérdező kommentje:
4: de , adnak és nem nekem nem mindegy, hogy adnak-e vagy sem. Emetofóbiám van és autoimmun pajzsmirigy betegség miatti szorongásom, pánikbetegségem, nekem fontos, hogy adnak..
2021. máj. 18. 11:17
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a műtőbe menet adtak be valami gyógyszert amitől hirtelen hányingerem lett és hánytam is, de műtét közben már nem volt ilyen gondom, akkor csak fáztam iszonyatosan hiába fújtak rám meleg levegőt.
2021. máj. 18. 11:20
 7/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nekem nem adtak, bár ki tudja mi volt az infúzióban :) Hányingerem az volt viszont, szerintem nem csak attól, hogy "bokszoltak", hanem mert nagyon leesett a vérnyomásom, ájuldoztam is volna. Aztán végül nem műtét alatt hánytam, hanem amikor felállítottak. - De csak az egyiknél, a másiknál nem. (Pcs volt mindkettő, bár nem klasszikus, mert az elsőnél már bent feküdtem hetek óta, mégis csak előtte való este szóltak, a második meg hamarabb beindult, így vajúdhattam 8 órát előtte.)
2021. máj. 18. 11:22
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
És akkor miért baj az a hányáscsillapito? Frankón nem értem. De egyébként nem adtak, nekem nem.
2021. máj. 18. 11:24
 9/19 anonim ***** válasza:
40%
Életemben nem láttam hogy császárnál hányáscsillapítót adnak. Max savlekötőt. Oxigént szoktak adni, amikor jön a hányinger a spinal anesztezia miatt, de az elmúlik.
2021. máj. 18. 11:29
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
Miért programozott császár lesz?
2021. máj. 18. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!