Nyugtató császár alatt? Mire gondoltál közben?
1 hét múlva lesz a második császárom.
Az első sürgősségi volt 2 és fél éve. Próbálok készülni lelkiekben, mert Valahogy az elsőre alig emlékszem ☹️
10 órás vajúdás után kerültem oda, és megváltás volt. Viszont vannak bennem kérdések.
Pl annyira kába voltam végig. A program császárnál is ez van? Adnak be valami nyugtatót? Alig emlékszem valamire, arra sem hogy kivittek a mutobol. Éjfél körül állítottak fel, utana adtak valami fájdalom csillapítót a fenekembe, és attól, vagy nemtudom mitől, nagyon rosszul voltam. Nehezen kaptam levegőt, nem tudtam aludni, ha becsuktam a szemem akkor színes fényeket láttam... Álom és ébrenlét között voltam reggelig. Szinte semmit nem pihentem.
Volt valakinek ilyen? Vajon mit adhattak be?
A másik hogy nem emlékszem az érzésre se hogy milyen volt lebenulva lenni, most ezert nagyon félek tőle.
Nem félelmetes? Ki mire gondolt műtét közben?
Pánikrohamom van bármilyen orvosi látogatáskor. Egy sima uhnál vagy vérvétel előtt elájultam, majd megfulladt, hánytam, vérzett az orrom. Vérnyomásom az egekben.. :(
Nekem a császár előtt is adtak nyugtatót, az volt az utolsó emlékem, szurit megkapom utána másnap felkellett állni akkor láttam a babát. Nekem utána nem volt már erős gyógyszerem. De nem bánom, hogy nem emlékszem az egészee
Én azt figyeltem mit beszélnek.
Ha csendesek, akkor beszélgess az anesztessel. 😊
Nem, visszagondolva nem rossz élmény. Csak ezektől félek. Ami volt előtte, a vajúdás, nekem sokkal rosszabb volt. Azt nem próbálnám meg megint.
Meg amúgy is valahogy idegenkedem a természetes szüléstől.
Nekem is sürgősségi volt az első. Nem kaptam semmiféle nyugtatót szerencsére. Végig képben voltam, figyeltem, mit beszélnek a dokik.
Ők is kérdezgettek közben, mert sziszegtem picit. Azért a baba kivétele fájt... Rá is kérdeztem, mondtam, hogy csak pici tűszúrásokat érzek, meg rángatást.
Akkor mondták, hogy most préselik ki a babát. Olyan boldog lettem, hogy csak na. Nem is érdekelt utána már semmi :)
* rá is kérdeztek. Mármint a dokik, hogy mit érzek.
Bocs, elírtam.
Nekem program volt tavaly nyaron (elso csaszar).
Beszelgettek egymassal a mutoben viccelodtek velem is beszeltek. Az anesztes a fejemnel allt es vegig beszeltetett mert latta hogy felek. Nagyon kedves volt tole.
Szerintem szuper hogy itt tart az orvostudomany, elkepedtem milyen flottul ment kb 20 perc lehetett talan annyi se. En ilyenekre gondoltam vegig hogy ez hihetetlen hogy felvagnak es kozbe semmit nem erzek! Mindenki mosolygott mikor kivettek a lanyom, elvittek a ferjem mellkasara :) en ezt is pozitivnak eltem meg foleg hogy covid miatt a kovetkezo napokban nem lathatta:) vegig biztonsagban ereztem magam! Persze nem tudom milyen egy surgossegi de ugy kepzelem hogy kapkodosabb esetleg, vagy ejszaka osszecsoditik a gardat szoval nem hiszem hogy ilyen nyugodt a hangulat. De persze lehet csak en hisz igy. Delelott volt, sutott a nap, ment a legkondi a mutoben az osszes orvos higgadtan mozgott. Kifejezetten jo elmenykent maradt meg, szerintem orulj neki :) az utana valo labadozas is kb az volt hogy beszelgettem a szobatarssal, meg jottek infuzioba adtak fcsillapitot telefonaltam stb. Teljesen magamnal voltam de nem is volt szuksegem nyugtatora. Az utanalevo 6 oraban olvasgattam a csaszarvonalon cikkeket meg videokat neztem a felallashoz de vegul a nover olyan profin segitett hogy nem volt szukseg erre se.
Utolso vagyok:
Ahogy irtak elottem 2-3 ora volt kb hogy nem ereztem a labam de mivel teloztam elvonta a figyelmem. Tenyleg fura de fokozatosan jott vissza a labam erzete. Arra emlekszem tisztan hogy olvastam a csaszarvonalon hogy a felallitas elott egy oraval kb nehany percenkent huzzam fel a terdem lassan centinkent es tartsam a kezem a kotesen a levegovetelkor. Valami ilyesmi gyakorlat volt, es ez magabiztossa tett mert mire jott a csecsemos hogy nosza, Addigra felhuzott terdekkel vartam :) meg egy zacskoba osszekeszitettem mindent papucs haloing betet bugyi szivoszalas kulacs stb meg is dicsert hogy nem neki kell ezeket eloturnia. Boldogan ontotte ki a vizet a kulacsba nekem es viharzott el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!