Kórházba feltétlenül hálóinget kell vinni?
Tudom, ez elég ostoba kérdés, de sok helyen olvasom, hogy hálóinget kell vinni, illetve a legtöbb kórház szülészeti oldalán is ezt írják, de ez feltétlenül muszáj? Baj, ha hálóing helyett topot és rövidnadrágot viszek inkább?
Itthon is topot és rövidnadrágot szoktam pizsamaként viselni, ezekből amúgy is van jópár már itthon, illetve később, a szoptatáskor is valószínűleg azt viselném, nem hálóinget, szóval ezért nem feltétlenül költenék olyan ruhaneműre, amit egyébként soha máskor nem is vennék fel.
Feltétlenül muszáj, hogy hálóing legyen rajtam a kórházban szülés után?
Az a normális hely, ahol megnézik a természetes úton szült nők betétjét.
A császárosokét azért nem kell, mert a műtét után az ő méhüket átmossák. Nekem is császár volt, az orvosom mondta.
Régen, mikor anyukám szült engem, még a doki a használt betétet meg is szagolta! Még a gyulladásnak speciális szaga van. Anyukám mesélte..
A friss anyuka érdeke. Gondolom, életben szeretne maradni...
Hm.. Érdekes. Utána meg, ha kiderül, hogy baj van, az anyuka lesz felháborodva, hogy nem engedik haza!!
Alapnak kellene lennie minden kórházban...
De sok helyen még vérhigítót ae adnak császár után (pl Nyíregyházán), akkor mit várunk?
Honnan tudná egy frissen szült nő, hogy milyen a normális szülés utáni vérzés? Hiszen nem orvos..
15!
Az orvos rákérdez milyen a vérzés, tehát ha valami kórosat mond az anyuka, akkor kezelheti. Ehhez nem kell betétet meg bugyit nézegetni.
Abba belenéznek, de vérhigítót nem adnak!
Tapasztalat.
Két különböző budapesti kórházban szültem, egyikben sem érdekelt senkit, hogy nem hálóingben vagyok utána. Egyik császár volt, másik hüvelyi. Én a császár után sem hálóinget viseltem, teljesen jó volt a pizsamagatya és póló (nyilván a gatya nem pont a sebnél szorította el a hasamat...).
De ha neked a hálóing kényelmesebb, természetesen az is tökéletes. A legtöbb kórházban viszont ez egyáltalán nem "elvárás", és úgy láttam, a többi anyuka is többségében valamilyen nadrágot és pólót, topot viselt. A kórházi listába általában hálóinget írnak, mert az a "hagyományos" kórházi viselet, de ez nem azt jelenti, hogy el is várják, vagy beszólnának érte, ha valaki másban van.
Érdemes amúgy tájékozódni az adott kórház Facebook csoportjában (a legtöbb szülészeti osztálynak van ilyen csoportja, ahol az ott szült anyukák osztják meg tapasztalataikat). Én is rákerestem erre az első szülésem előtt, és rengetegen írták, hogy gatya+pólóban voltak szülés után, így nyugodtan pakoltam be én is ezeket a ruhadarabokat, tudtam, hogy nem fognak szólni érte.
A szoptatós hálóing tényleg hasznos, de ha idegenkedsz a hálóingtől (ahogy én is), pólóból és topból is lehet már szoptatósat kapni, pl. a H&M-ben. A gatya meg laza legyen, császár esetén az a jó, ha magasabb derekú és nem pont a sebnél van a derékrész (a császáros seb a bikivonalnál van általában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!