Mennyi pénzt "illik" adni ha nincs orvosom és ügyeleten szülök?
Figyelt kérdés
Az orvosom szabadságon van egész hónapban, akit ajánlott az nem igazán szimpatikus, és bár az elején megegyeztünk hogy amennyit a saját dokimnak adtam volna annyi a "tarifa", túlzásnak tartom hogy alig foglalkozik velem, és sok 10ezer ft-ot odaadjak neki. Hogyan mondjam meg neki, hogy mégsem szeretnék nála szülni? Napok vannak hátra... Mi az az összeg, amennyit az ügyeletes orvos zsebébe dugjak ahhoz, hogy kíméletes és figyelmes legyen velem?2010. aug. 20. 18:27
1/16 anonim válasza:
Mikorra vagy kiírva? Előre akarsz fizetni? Én nem adnék előre semmit, ha nem járok hozzá privátban. Amúgy max. 20.000 Ft-ot adnék a helyedben. Nekem legalábbis mindhárom szülés alatt alig volt bent a fogadott orvosom, az ügyeletes még annyit sem fog veled foglalkozni, szerintem:(
2/16 anonim válasza:
A tarifák kórházanként, orvosonként változnak. Legegyszerűbb, hogy amikor bekerülsz, kérdezősködsz (nővérkék, többi szülő nő). Szerencsés szülést:)
3/16 A kérdező kommentje:
29-re vagyok kiírva, és igen, úgy gondoltam, hogy előre adnánk neki valamennyit.
2010. aug. 20. 19:02
4/16 anonim válasza:
én egyiknek sem adtam, háromszor szültem. negatív tapasztalatom nincs.
5/16 anonim válasza:
Ügyeletes orvosnak nem szokás pénzt adni!!Attól még nem lesz figyelmesebb mivel ügyeletes!!!több szüléshez is mennie kell és nem is vár el pénzt!!Azaz én nem adnék és nem is adtam!!A dokidnak meg nem kell semmit mondani....nem hívod fel ha megindult a szülés!!
6/16 anonim válasza:
Ja amúgy meg még annyit hogy ez a dolga!!Az első szülésemnél ügyeletes volt a doki meg voltam elégedve!!A másodiknál fogadott és előre elkérte a pénzt.....hagyott szenvedni 22órát és utánna életmentő császár lett és kb 2szer nézett rám a vajúdás alatt!!!
7/16 anonim válasza:
Ha akarsz adsz, ha nem akasz, nem adsz. Előre nem szokás adni szülésért pénzt (a terhesgondozás az más). Ha kedves, szimpatikus, foglalkozik veled eleget, nem szúr el semmit, akkor gondolkozhatsz, adsz-e, de addig a kérdés költői. Ne fizess olyanért, aminek még nem látod a minőségét. Tudtommal amúgy ügyeletesnek is szoktak pénzt adni, ha meg voltak vele elégedve, csak nem annyit. De akkor sem kapsz rosszabb ellátást, ha nem adsz.
8/16 anonim válasza:
Jaj,előre ne adj senkinek semmit!!!
Ha nagyon adni akarsz majd ha elvégezte a dolgát!
de én ügyeletesnek tuti nem adnék,max egy ajándék csomagot csinálnék-azt meg ne mondja már meg a magán orvos,hogy mennyit adj egy másiknak.Tudta mikor elvállalt mikor fogsz szülni nem tartom korrektnek,hogy most meg nincs veled mikor szülni fogsz.39hetes km
9/16 anonim válasza:
Előre ne adj semmit! Ettől nem kapsz jobb ellátást. (Eü. dolgozó vagyok) 2x szültem ügyeleten, először 15ezret adtam utólag, másodszorra semmit mert nem jött a doki látogatóba utána. Semmilyen negatív tapasztalatom nem volt. Nagyon rendesek voltak mind a két alkalommal.
10/16 A kérdező kommentje:
Én előre tudtam, hogy a dokim nem lesz, szólt is már januárban, csak akit ajánlott, az nem szólt időben... Arra gondoltam, ha előre adnék pénzt, talán nem úgy bánnának velem, mintha nem kap semmit a doki. De ahogy itt olvasgatok, egyre inkább azon vagyok, hogy ne adjak előre, majd csak ha jól végezte a dolgát.
2010. aug. 20. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!