Ha a férjed szülész lenne, akkor szülnél otthon?
NEEEEEM!!
Ráadásul ha férjem szülész lenne, biztos, hogy nem nála szültem volna.
Az otthonszülést meg felelőtlenségnek tartom, bármilyen formában.
Az a baj, hogy sokan nincsenek tisztaban az otthonszules felteteleivel, mert itt meg nem alakult ki es sokszor hulyesegeket lehet hallani.
Kulfoldon szultem, ott valaszthato opcio volt az otthonszules. Nem valasztottam, de erdeklodtem. Igen komoly felteteleknek kell megfelelni ahhoz, hogy otthon szulhessen valaki, elotte felmerik a lakast, az elhelyezkedest, hogy milyen messze van a korhaztol, a helyet, hogy egyaltalan van-e a lakasnak szulesre alkalmas resze. Elofeltetele a teljesen problemamentes terhesseg, befordult, egeszseges baba, makulatlan eredmenyek, valamint az, hogyha volt korabbi szules, akkor az komplikacio nelkul zajlott-e le. Szulesre nem csak egy orvos megy ki, hanem szulesno is es egy nover a babahoz, valamint a legkozelebbi telephelyen valamilyen szinten keszenletben all mento is. Ott azt mondta a szuleszno, hogy nagyon sok mindent visznek magukkal, tobb gepet, eszkozoket, gyogyszereket, infuziot, o ugyfejezte ki, hogy kb mindennek keznel kell lennie, ami egy szuloszoban megtalalhato. Es az elso jelre, ami arra utalhat, hogy esetleg (nagyon esetleg) komplikacio lehet, akkor azonnal be kell menni a korhazba.
Szoval az otthonszules ott nem egeszen ugy mukodik, hogy hopp, ott egy orvos, vagy baba, meg adott egy terhes asszony, melegitsunk vizet, tepkedjunk lepedot es lehet is szulni...
Tehat ha az egeszbol csak annyi lenne adott, hogy ott van a ferjem, aki szulesz, akkor nem lennek hajlando otthon szulni tervezetten, ez edeskeves. Persze ha hirtelen jonne a baba es otthon ragadnank, tobb segitseg pedig nem erne oda, akkor nem lenne mas valasztasi lehetosegunk.
kedves utolsó!
igazad van, és Magyarországon sem úgy megy, hogy a 39+6 hetes kismama kigondolja, hogy akkor ő otthon szül és hajrá. vagyis lehet így is, de ebben senki nem fogja támogatni őt, nem lesz bába, aki vállalja!
én otthon szültem, de ez független volt a családtagjaim foglalkozásától, senki sincs egészségügyes, nemhogy szülész. volt jelen szülész és bába így is, egy ember nagyon ritkán megy szüléshez segédkezni, inkább többen szoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!