Szülnél otthon? Ha igen miért, ha nem miért nem?
Nem szülnék itthon.
Egyrészt minden úszna a magzatvízben/vérben (nem lenne kedvem ezt takarítani, vagy valakivel felmosatni), másrészt fontosnak tartom, hogy legyen orvos, orvosi műszerek, műtő, inkubátor, stb a közelben.
Felelőtlennek és hülyének tartom, aki otthon szül, még csak elnézést sem kérek azoktól, akiknek viszont az otthonszülés mellett van a voksuk.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Az előbb nem írtam de, én minden választ pozitívan fogok értékelni, hiszen mindenkinek a saját véleményére vagyok kiváncsi!!!
Én sem szülnék otthon. Nekem kijutott a kórházból a terhesség alatt jó pár hét, a hátam közepére sem kívánom, de mindennek ellenére nem szülnék otthon.
Ahogy előttem is írták már, nem lenne épp gusztusos és higénikus látvány a lakás kellős közepén tátongó vérfolt stb. A férjem a szülőszobán is ott lehet velem, ahhoz nem kell otthon szülni. És arról nem is beszélve, ha baj van, akkor édes kevés, hogy közel a kórház és az esetleges életmentő felszerelések. Nem mindegy, hogy egy karnyújtásnyira van mondjuk egy lélegeztető gép vagy épp 5 perc autóútra.
Te esetleg otthon szülésre készülsz?
Amilyen szerencsés vagyok,biztos,hogy lenne valami komplikáció,mellesleg egy kisbaba,egy ember élete sohasem játék,önzésből,csak mert SZERINTEM otthon kedvesebbek,nem fogok kockáztatni.Nekem az a legfontosabb,hogy ez a kis Mana egészségesen jöhessen a világra,ne az legyen,hogy már élete első pillanatában rohanni kell vele a kórházba,mert kitudja milyen balszerencse esik meg.
Oké elhiszem,hogy régen simán megszülték a kicsit otthon a nők,apámat is otthon szülte nyanyám 50 éve,de most komolyan,mi van,ha tegyük fel téraránytalanság van,a baba elakad,mit csinál a dúla vagy bába?Semmit,bepakol a kocsiba lábad közt a gyerekkel és visz a kórházba.
Én sem kérek bocsánatot,hülyének nézem azt aki ilyet be mer vállalni és oltári felelőtlen,nem adnék a kezébe egy gyereket sem.
Ada és Abigél:)
Én szülnék itthon. A műtőbe annyi idő alatt beérnék itthonról is, mint a kórteremből, olyan közel van.
És nagyon sok minden szól mellette. Szülőotthonban is volt szerencsém szülni, és sajnos kórházban is, össze sem lehet hasonlítani a kettőt -az otthon javára.
Ha felkészültek a segítők a bajra, közel a kórház, akkor otthon is lehet biztonságos szülni. Én örülnék, ha lehetne de ahhoz meg kellene teremteni a megfelelő feltételeket, amik jelenleg nincsenek meg Magyarországon :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!