Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A baba elnevezésénél jelezni...

A baba elnevezésénél jelezni kell, hogy máshogy kell írni a nevét?

Figyelt kérdés
Marcel nevet szeretnénk adni a kisfiúnknak, szimpla L betűvel, ilyenkor jelezni kell hogy ezt a nevet választjuk, de csak egy L-el írva? Nem szeretném, ha elrontanák.

2021. márc. 29. 01:26
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
85%

Én nem szívatnám ezzel a gyerekem. Egész életében magyarázkodhat majd, mert sehol nem fogják megkérdezni, hogy hány db L-el írja a nevét, automatikusan mindenhol kettővel fogják írni.

Az én nevem Fanni, és kifejezetten zavar, hogy sok helyen automatikusan Fannyt írnak. Nagyon ritkán kérdeznek rá, hogy i, vagy y.

Miért olyan nagy baj, ha Marcell lesz?

2021. márc. 29. 12:17
 12/41 anonim ***** válasza:
91%

Komolyan nem értem, annyi, de annyi gyönyörű név van, miért kell egy olyat adni, ami rohadt gyakori, és még túlbonyolítod "egyedi" írásmóddal.

Különben mindenki Marcinak fogja hívni, mint ahogy a Márton, Martin, Marián, Marton nevű fiúkat is.

2021. márc. 29. 12:49
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
11: az y-os Fanny-t nem is értem, honnan veszik, Mo-n fonetikusan lehet csak anyakönyveztetni. Ez ilyen erőltetett anglicizmus az emberek fejében, vagy mi, talán túl sok való világot néztek.
2021. márc. 29. 17:16
 14/41 anonim ***** válasza:
62%
#13: 10-ből 9 kapásból y-nal írja a nevem. 🤷🏻‍♀️
2021. márc. 29. 21:14
 15/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a kéretlen tanácsokat is! :) Én gyerekem, annak hívom aminek akarom, meg van az oka, hogy miért egy L-el szeretnénk anyakönyveztetni. Majd mindenki úgy nevezi el a saját gyerekét ahogy akarja.
2021. márc. 29. 23:26
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Fantasztikus, öntudat az van, de ahhoz külsős segítség kell, hogy megnézd, jól írja-e az anyakönyvvezető. Ha mi azt irjuk ne csekkold, akkor inkább ráhagyod? 😃
2021. márc. 30. 07:19
 17/41 anonim ***** válasza:
83%
#15: Beleszólása nincs a gyereknek, hogy hogy nevezd el, de azért tekintettel lehetnél rá :-/
2021. márc. 30. 07:31
 18/41 anonim ***** válasza:
87%

15!

Nyilvánvalóan a te dolgod. De valami de rengeteg azért, ha felmerült a kérdésed, nem? Az első pár alkalommal még elmegy majd, ha mondogatni kell, hogy Marcel, egy l-lel, de az ötvenedik után már kva idegesítő lesz.

2021. márc. 30. 07:34
 19/41 anonim ***** válasza:
14%

De most ez miért akkora probléma, hogy hozzá kell tennie hogy egy L nem kettő?

Nekem van Lejla ismerősöm, sose zavarta, hogy el kellett mondania, hogy nem Leila. Emília ismerősömet sem zavarja, ha hivatalos ügyintézésnél szólnia kell, hogy nem Emilia, Leel-Őssy ismerősöm se vernyákol a vezetékneve miatt. /ejtsd Lelősi/ hányszor hallottam őt ledarálni, hogy Leelkötőjelnagyőkétessipszilon.

Máshol nem kell szólni, ha baráti chatben elírják, nem kell ezen stresszelni, hivatalos ügyeket nem minden nap intézünk, ha olyan helyen dolgozik, jóesetben van névtáblája, vagy az ő dolga a papírmunka, tehát letudja írni a nevét.

2021. márc. 30. 07:46
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Ne szóljál, még a végén elfárad a szád a sok beszédtől. Majd ha megjönnek a papírok meglátod mit sikerült bejegyezni... ez komolyan kérdés számodra amúgy? 😅
2021. márc. 30. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!