A baba elnevezésénél jelezni kell, hogy máshogy kell írni a nevét?
Figyelt kérdés
Marcel nevet szeretnénk adni a kisfiúnknak, szimpla L betűvel, ilyenkor jelezni kell hogy ezt a nevet választjuk, de csak egy L-el írva? Nem szeretném, ha elrontanák.2021. márc. 29. 01:26
1/41 anonim válasza:
Én bizony szólnék, saját tapasztalatból. Család nevem írták gh-val, holott h-nélkül kell. Ha nem szólok, úgy marad.
2/41 anonim válasza:
Persze, hogy szólni kell, nem is értem a kérdést. Meg neki is egész életében, akárhányszor bediktálja a nevét valahová és szívhat, ha elfelejti és majd szidhat titeket magában.
3/41 anonim válasza:
-"Hogy hívnak?"
-"Marcelegyellel."
4/41 anonim válasza:
3
"Upsz, kettő lett, maradhat?"
5/41 anonim válasza:
Hát, ez nagy kibaxas lesz a gyereknek, mindenki 2 l-lel fogja írni.
6/41 anonim válasza:
Nyilván szólnod kell, mivel nem hallatszik a különbség, szerencsétlen anyakönyvvezető honnét tudná, hogy úgy akarod írni???
7/41 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, szólni fogok, ellenőrzöm, és kijavíttatom ott helyben, ha nem jó.
Muszáj, mert még a nagyszülők se képesek megjegyezni, pedig nem olyan nehéz.
(Külföldön élünk, ezért nem Benjámin hanem Benjamin, ami engedélyezett Magyarországon is. Nem tervezünk hazaköltözni)
8/41 anonim válasza:
7-es, külföldön miért írnák á-val?
9/41 anonim válasza:
Szólni kell, meg majd a gyereknek is egész életében
10/41 anonim válasza:
8
Magyarországon kell anyakönyveztetni, mert nem automatikus állampolgár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!