Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok Geréb Ágnesről?

Mit gondoltok Geréb Ágnesről?

Figyelt kérdés
Úttörő szülésznő vagy (gondatlan) bűnöző?

2021. márc. 14. 13:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%
9 az nagyon is helytelen hogy azt az orvost nem vontak felelősségre, aki édesanyáddal hibazott. De akkor ezek szerint azt se kell felelősségre vonni aki bevállal egy otthon szulest és rosszul sül el? Mi a tanulság? Áruld el! Felőlem persze mehet bárki szülni árokpartra. En nem állok az útjába.
2021. márc. 14. 14:08
 12/33 anonim ***** válasza:
74%
#11: a tanulság az, hogy bárhol-bármikor-bárkivel előfordulhat bármi, ezért nem lehet egyértelműen ráhúzni mindenkire egy sablont. Aki otthon akar szülni, tegye. Én nem mernék, de nem ítélem el azt, aki úgy akar és pláne nem, aki csak segíteni akart ebben. A halál mindenhol fájdalmas az anyának,ha otthon ha kórházban veszíti is el a babáját.
2021. márc. 14. 14:15
 13/33 anonim ***** válasza:
84%
Ez így van 12 de miért csinálunk mártírt Geréb Agnesbol? Most nem feltétlen rad gondolok. Nyilván kivizsgáltak, hibásnak találták. Lecsuktak. Ennyi. Halál mindig benne van a pakliban szülésnél, de vannak szabályok amik mentén dolgoznak vagy kene dolgozniuk az ebben dolgozóknak. Ha azokat megszegik jobb esetben felelősségre vonják őket. Ha mindenben jól járnak el és sajnos meghal a baba, akkor nem. Nem törvénytelen otthon szülni de annak is vannak szabályai amiket be kell tartani.
2021. márc. 14. 14:19
 14/33 anonim ***** válasza:
56%
#13: én nem csináltam belőle mártírt, de szerintem az is túlzás, h gyilkosnak tartják. Nem hinném, hogy szándékosan ölt. A szabályok meg érdekes dolgok, mert vannak, akikre nem vonatkoznak, mást meg jól meghurcolnak ugye..
2021. márc. 14. 14:23
 15/33 anonim ***** válasza:
87%

A szülész nőgyógyász egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve, miután a II. és III. kerületi bíróság háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, kuruzslásban és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításban bűnösnek találta. Emellett – ugyancsak három évre – eltiltották a a foglalkozásától is.

Az ítélet szerint Geréb Ágnes annak ellenére végezte nők terhesgondozását, értékelte leleteiket és javasolta számukra az otthonszülést, hogy egy korábbi büntetése miatt akkor el volt tiltva a szülész-nőgyógyászi tevékenységtől, ezzel pedig elkövette a kuruzslást.

Na most itt mi a kérdés? Ha engem eltiltanak az autóvezetéstől és autót vezetek akkor is jár a bünti. Ne csináljunk már úgy mintha ez a nő egy szent lenne. Nem elég hogy párszor elcseszte, gondolta jól van az úgy, folytassuk tovább. Azért érdekes, hogy azóta se volt ilyen nagy horderejű ügy, pedig vannak otthon szülések. Ja várjunk. Lehet hogy vannak akik ezt is felelősség teljesen művelik? 🤔

Ráadásul ha jól sejtem mindezt eltiltás után nem is ingyen csinálta, tehát el volt tiltva a szakmatol ennek ellenére pénzt keresett vele teljesen illegálisan? Ha nem, akkor is csak simán egy bűnöző. És ez amúgy teljesen független attól, hogy meghalt e valaki a kezei alatt vagy sem.

2021. márc. 14. 14:25
 16/33 anonim ***** válasza:
37%

Nagyszerű szülèsz-nőgyógyàsz ès bàba. Az a 2 kisbaba, aki nàla született ès meghalt, ugyanúgy meghalt volna kòrhàzban is. Sokkal jobbak a statisztikài, mint bàrmelyik magyar kìrhaznak, ugyanarra a rizikòcsoportra kivetìtve.

Neki köszönhetik a magyarorszàgon szülő anyàk, hogy a pàrjuk màr bemehet a szülőszobàra. Òriàsi szemlèletformàlò ès ùttörő szerepe van. Sosem alkudott meg, akkor sem, mikor ez lett volna az egyszerűbb neki. Nemzetközileg elismert szaktekintèly, szerintem az utòkor Semmelweisz Ignàccal fogja egy lapon emlegetni.

2021. márc. 14. 14:27
 17/33 anonim ***** válasza:
43%
Az ìtèlet utàn azèrt folytathatta tovàbb a szülèskìsèrèst, mert szülèsz-nőgyógyàszi ès bàbai (szülèsznői) diplomàja is van. Miutàn eltiltottàk a szülèsz-nőgyògyàszat gyakorlàsàtòl, azokat a szülő nőket, akiknek az ellàtàsukhoz szülèsz-nőgyógyàszi kompetencia kell, tovàbbirànyìtotta, csak azok szülèsèt kísèrte, akik ellàtàsàhoz elèg volt a màsik diplomàja. Ez nem kuruzslàs, hanem az ìtèlet èrtelmezèse.
2021. márc. 14. 14:30
 18/33 anonim ***** válasza:
84%
16 tehát szerinted ha az ikres anyát megcsaszarozzak kórházban, ahogy a legtöbb esetben protokoll lett volna, akkor meghal a második baba? Tényleg? Érdekes. Mert szules közben esett le a szivhangja, vagy is joideig teljesen rendben volt. Ami persze megesik. Csak mondjuk ezért nem kene hagyni, hogy anyuka döntsön, mert neki fontosabb a szulesélmény, mint a gyereke élete. Kemény szavak? Aha.
2021. márc. 14. 14:43
 19/33 anonim ***** válasza:
38%
17 gondolom volt ügyvédje. Ezek szerint elég béna lehetett, ha ezt az általad vázolt nagyon egyszerű magyarázatot nem sikerült átvernie. Vagy esetleg mégis csak simán bűnöző a néni?
2021. márc. 14. 14:44
 20/33 anonim ***** válasza:
69%

Én egyáltalan nem tartom őt gyilkosnak.

Sőt, azt is köszönhetjük neki, hogy a ferjeink bent lehetnek velünk...

2 baba meghalt az ő levezetése mellett... ez sajnálatos, sőt... de szerintetek a kórházban nem halnak meg babák?!

Röpke 1 év alatt 3 ismerősöm vesztette el a babáját szülés közben. Ráadásul 2 ugyan abban a kórházban, ugyan annál az orvosnál... mégis a mai napig ott van, praktizál...

Őt vajon miért nem veszik elő?!

2021. márc. 14. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!