27 hetes terhes vagyok. Ha a babám most,esetleg egy hét mulva akarna megszületni,mennyi az esélye,hogy egészséges marad,és hogy egyáltalán megmarad?
Sok függ attól, hogy miért születik ennyire korán. Ha valami fertőzés okoz burokrepedést, akkor ő még nem tud védekezni ellene - több, mint valószínű, hogy ő is megkapja tőled.
Fontos, hogy mennyi a súlya, mérete a korához képest.
Ha pl. a méhlepény nem működik megfelelően, akkor ő is lemaradhat a fejlődésben és akkor az esélyei csökkennek.
Azt mondják, hogy a lányoknak nagyobb az esélye.
A 34. hét után és 2,5 kg felett már elég jók az esélyei az egészséges életre.
A mai korszeru technikaval mar nagy az eselye, hogy eletben marad, de az esely, hogy nem lesz egeszseges meg mindig jelentos. A 2,5 kilonal kevesebb sulyu babaknak is jo eselyeik vannak. (Pl. az unokaocsem 1900gr-al szuletett 5 evvel ezelott, es semmi baja, okos intelligens kisfiu)
De miert agyalsz ilyenen? A 28. heten meg mindenkepp elkovetnek mindent, hogy bent maradjon a baba, de a mama kap tudoerlelo injekciot, hogy ha megsem sikerult bent tartani a picit.
ha valami arra utal,hogy megszületik pihenj rengeteget,szigorúan feküdj! meg szokták próbálni a dokik visszatartatni a szülést,esetleg adnak tüdő-érlelőt
Nem tudom miért,mindig azt hiszem hogy koràbban itt lesz.
Persze ez a terhesség elejétöl igy van.
Most 3 napja nagyon beteg voltam,azt hittem megszülök,de a korhàzban nem tartottak bennt,a dokik szerint a picivel minden a legnagyobb rendben.
Aggodo tipus vagyok,de azért remélem hogy nem most fog kibujni!
Köszi a vàlaszokat!
Szia!
Oka is van a kérdésednek vagy csak a kíváncsiság?
Remélem,csak az utóbbi...
Nos,a saját tapasztalatom az,hogy az 1.fiam 28 hétre született,minden különösebb ok nélkül.
1440 g és 34 cm volt.2 hónapot töltöttünk a szolnoki koraszülött központba,sok mindenen ment keresztül-szegénykém.
Szerencsére semmi károsodás nem érte-még csak szemüvegre sincs szüksége.
Ja!
Ma,176cm,67kg,18 éves lesz augusztusban és az NB 1-ben kézilabdázik.
De ne gondolkodj ilyeneken.
A te kis pocaklakódnak még jó sok időt kell odabenn eltöltenie.
Minden jót nektek.
Kriszti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!