Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 27 hetes terhes vagyok. Ha a...

27 hetes terhes vagyok. Ha a babám most,esetleg egy hét mulva akarna megszületni,mennyi az esélye,hogy egészséges marad,és hogy egyáltalán megmarad?

Figyelt kérdés
2008. dec. 4. 10:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%
50 %
2008. dec. 4. 10:49
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
22. héttől már megpróbálják életben tartani,de komoly esélyei csak a 32. héttől vannak.Ha jól tudom, a 28. héten még csak néhány % az esély arra,hogy minden fajta károsodás nélkül életben maradjon.
2008. dec. 4. 10:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!ha mostanában születne meg,akkor meg van rá az esélye,hogy éeletben marad."8 héttől mondják azt,hogy életképes a baba,mert tüdeje és szervei kifejlődtek már!De az a jó,ha minnél tovább bent marad:).Én már a 41 hétben járok és még nem bújt elő a babám:).Jól érzi bent magát!
2008. dec. 4. 10:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
bocs!28 héttől!
2008. dec. 4. 10:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ismerősőm 28.hétre szülte a babócáját,pár hétig voltak a picen,azóta jól vannak.
2008. dec. 4. 12:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok függ attól, hogy miért születik ennyire korán. Ha valami fertőzés okoz burokrepedést, akkor ő még nem tud védekezni ellene - több, mint valószínű, hogy ő is megkapja tőled.

Fontos, hogy mennyi a súlya, mérete a korához képest.

Ha pl. a méhlepény nem működik megfelelően, akkor ő is lemaradhat a fejlődésben és akkor az esélyei csökkennek.

Azt mondják, hogy a lányoknak nagyobb az esélye.

A 34. hét után és 2,5 kg felett már elég jók az esélyei az egészséges életre.

2008. dec. 4. 12:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A mai korszeru technikaval mar nagy az eselye, hogy eletben marad, de az esely, hogy nem lesz egeszseges meg mindig jelentos. A 2,5 kilonal kevesebb sulyu babaknak is jo eselyeik vannak. (Pl. az unokaocsem 1900gr-al szuletett 5 evvel ezelott, es semmi baja, okos intelligens kisfiu)

De miert agyalsz ilyenen? A 28. heten meg mindenkepp elkovetnek mindent, hogy bent maradjon a baba, de a mama kap tudoerlelo injekciot, hogy ha megsem sikerult bent tartani a picit.

2008. dec. 4. 12:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

ha valami arra utal,hogy megszületik pihenj rengeteget,szigorúan feküdj! meg szokták próbálni a dokik visszatartatni a szülést,esetleg adnak tüdő-érlelőt

[link]

2008. dec. 4. 13:02
 9/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért,mindig azt hiszem hogy koràbban itt lesz.

Persze ez a terhesség elejétöl igy van.

Most 3 napja nagyon beteg voltam,azt hittem megszülök,de a korhàzban nem tartottak bennt,a dokik szerint a picivel minden a legnagyobb rendben.

Aggodo tipus vagyok,de azért remélem hogy nem most fog kibujni!

Köszi a vàlaszokat!

2008. dec. 4. 13:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Oka is van a kérdésednek vagy csak a kíváncsiság?

Remélem,csak az utóbbi...

Nos,a saját tapasztalatom az,hogy az 1.fiam 28 hétre született,minden különösebb ok nélkül.

1440 g és 34 cm volt.2 hónapot töltöttünk a szolnoki koraszülött központba,sok mindenen ment keresztül-szegénykém.

Szerencsére semmi károsodás nem érte-még csak szemüvegre sincs szüksége.

Ja!

Ma,176cm,67kg,18 éves lesz augusztusban és az NB 1-ben kézilabdázik.

De ne gondolkodj ilyeneken.

A te kis pocaklakódnak még jó sok időt kell odabenn eltöltenie.

Minden jót nektek.

Kriszti

2008. dec. 5. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!