Hogy zajlott a szülésetek? Olyan volt, amire számítottál?
Szia! Rettenetesen féltem a szüléstől. Ahogy közeledett a nagy nap, egyre inkább megnyugodtam, elfogadtam, hogy ezen túl kell esni. Este 7 körül kezdtem gyengébb fajasokat érezni, ezek tényleg menstruációszerű görcsök voltak. Éjfélkor mentem kórházba, ekkor már erősebb fájdalmakkal, de még mindig elviselhető volt. Csupán egy ujjnyira tágultam. Órákkal később, mikor már a falat kapartam, még mindig nem voltam két ujjnyira sem tágulva. Akkor azt éreztem, hogy ennek sosem lesz vége.. reggel 7 után kezdtem meglátni a fényt az alagút végén, amikor mondták, hogy 8 cm-re tágultam, ez adott még egy kis erőt. A legvégén valóban azt éreztem, hogy ez felfoghatatlan fájdalom... de szerencsére az már nem tartott sokáig, utána jöttek a tolófájások. Nem mondom, hogy azok kellemesek, de számomra ezerszer könnyebb volt, mint a vajúdás vége. Szakadtam is és vágtak is. Ezektől is nagyon panikoltam előzőleg. Őszintén, semmit nem éreztem az egészből. A varrás sem fájt, kaptam érzéstelenítőt.
Végigcsináltam eda nélkül. Nem volt könnyű menet, de hidd el, megéri!!! Én sosem voltam ennyire büszke magamra. Amit javasolni tudok az az, hogy figyelj a légzésre, akár kérj segítséget. Nekem a légzéstechnika segített abban, hogy ne küldjek el mindenkit, többek közt a férjem is melegebb éghajlatra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!