Miből mennyit vittetek a kórházba a szülős csomagban?
Nagyon sok listát találtam, olvasgattam itt is kérdéseket ezzel kapcsolatban, hogy miket kér az én kórházam, mit viszek, az nagyjából megvan. A mennyiségekkel bajban vagyok viszont, nem szeretnék málhás szamárként menni, de azt sem, hogy utólag kelljen rohangálnia a családnak, mert kifogytam hamar valamiből. Amire kíváncsi lennék, hogy ti mennyit vittetek/mennyi kellene:
-pelenka a babának
-melltartóbetét
-magamnak Tena pelenkát vettem, abból 1 csomag van (10 db), meg van nagy méretű rendes betétem is, ebből mennyi kellhet?
-wc papír (elég 2 guriga?)
-törölköző
-textilpelus a babának.
Ha minden jól megy, 2 napot leszünk bent.
Én ezt vittem:
Mi csak 48 órát voltunk benn.
-pelenkából a 25 db-os Pampers
-mivel még nem igazán volt tejem elég volt egy csomag melltartóbetét
-én sima éjszakai betétet vittem 3 csomagot
-wc papírból 2 guriga
-2 db törölköző
-2 db textilpelus
Én a Sote II-n szültem és eleve volt textilpelusa a babának amikor kihozták. Mivel mindig velem volt a baba így pelenkát sem kaptam. Vittem törlőkendőt egy csomagot, Sudocream-et.
Elnézést, hogy ide pofátlankodok!
Én is mostanában fogok szülni.
Engem az érdekelne még a kórházi csomagon kívül, hogy, ha nem indul meg a tejem a kórházban, akkor is haza fognak engedni, csak tápszer recepttel? Vagy ez hogy működik?
Peleka a babának - 24 vagy 27 volt egy csomagba azt vittem
Melltartóbetét - kb 10 párat vittem de hoztam is haza belöle
Szülés utánira én bugyipelenkát is vittem meg sima betétet is. Bugyipelenkából azt hiszem olyan 10-12 db ot vittem. Amikor mentem haza már simát tettem be.
WC papír - 2 gurigát vittem én is
Törölközőből 2-t vittem, egyet zuhanyzáshoz egyet meg az ágyra magam alá ha esetleg átáznék de szerencsére nem volt semmi. Esetleg szoktak még vinni egy kisebb törölközőt kézre vagy arcra.
Textilpelusból 10 et vittem de sztem kevesebb elég lett volna.
Utolsó vagyok.
*mármint pár napon belül haza fognak engedni? :D
Pelenkából egy kis csomagot.
Melltartó betétből 3 párt vittem, de végül csak egyet használtam.
Én csak nagy méretű betétet vittem, de nem spóroltam vele. Végül kevesebb, mint egy somagot használtam el, de ha valami miat erősebb a vérzésed, ne kelljen idegeskedni, hogy lesz-e elég.
1 guriga WC papír is elég volt nekem.
Törölközőből 2 bővel elég volt, annyi is csak azért kellett, mert az elsőt a szülés során összevéreztem.
Textilpelusból csak 2-t használtam, de szerintem 1 is elég lett volna.
Viszont javaslom, hogy ne ilyen általános listákról tájékozódj, hanem az adott kórház listájáról, mert kórházanként eltér, hogy mit adnak, és mi az, amit neked kell vinned.
Ha egy jótanácsot elfogadsz, vigyél nedves wc papírt, egyrészt, ha esetleg kijön az aranyered, nem fogod megsérteni, másrészt a gátseb is gyorsabban gyógyul, ha minden wc használat után le van mosva (erre jó alternatíva a kendő). Két csomagot használtam el ebből plusz egy fél guriga wc papírt. Fertőtlenítő kendő is legyen nálad a wc ülőke miatt.
Egyébként 3,5 napot voltam bent, Tena pelenkából 10 darabot, inkontinencia betétből 18 darabot vittem, plusz egy dupla csomag Always éjszakait ( ebből a kórházban csak pár darabot használtam). Legközelebb biztos hogy több pelenkát fogok vinni, az a legkényelmesebb, leghigiénikusabb szerintem és abból tuti nem vérzel ki. Nálunk a babának nem kellett bevinni semmit.
Törölközőből 3 darab volt nálam, kettőt sikeresen össze is véreztem. Textil pelusból még hozattam is be, mert bukott a baba elég sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!