Bevállalod az ügyeleti szülést, vagy mész magánkórházba a kialakult helyzet miatt?
Magánban szültem volna, de ott is ugyanazok a korlátozások, mint a kórházban, így megyek az ügyeletre.
Az ügyeletes orvos is orvos, nem érdeke, hogy neked valami bajod legyen. Ugyanúgy kockáztatja a saját életét is.
2 gyereket szültem fogadott orvossal. Gondolkodunk harmadikon. Valószinűleg vállalnám az ügyeletet, közben imádkoznék hogy az orvosom legyen aznap mikor szülök. Az a kórház ahol szülnék bababarát, a szülésznők 90%a szimpatikus, empatikus. Viszont az orvosokról sajnos ezt nem tudnám elmondani. A szülés élménye biztos nem lenne olyan mint fogadott orvossal, de a férjemmel és egy kedves szülésznővel, akik lelket önthetnek belém vajudás alatt, szerintem azzá válhat. Az orvosra "csak" annyira van szükség hogy egeszségesen jöjjön világra a baba. Ő nem fog lelkizni meg dumcsizni, benéz, kimegy.
Szóval én ezen gondolatok mentén, 3. gyerek esetén vállalnám az ügyeletet a mi kórházunkban.
10es vagyok.
Kicsit off leszek:
Igen, ez a gond a magyar szabályozással. Németországban nincs "fogadott orvos". Jársz valakihez nőgyógyászatra és ha jön a gyerek, akkor kórházban annál szülsz, aki ott van. No igen, csak ott eleve megvan a bizalom és ugyanaz a színvonalat kapod. Nem fognak spórolni a fájdalomcsillapítóval, nem fogják azt mondani, hogy nincs anesztes, aki beadja, szóval így jártál, császár is kérhető, a kaját étlapról választja az ember, tisztasági csomag, betét alap, hogy van. Meg ilyen finomságok.
É nem vagyok ez a "külföldön minden jobb" fajta, de érthető, hogy a mai magyar viszonyok mellett aki teheti, inkább a magánkórházat választja.
5-sel értek egyet.
Minden más csak hiszti és kényesség. Pláne amikor a fogadott dokin kívül a drága kismami nem engedi, hogy más megmerje vizsgálni. Volt már ilyenre példa beindult szülésnél. Mire odaért a fogadott dokija addigra szegény baba agyvérzést kapott, örök életre való következménye lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!