Anyukák! Miután megszületik a baba és utána a méhlepény is, utána mi történik?
Ugye ilyenkor a nők hetekig véreznek. Amíg ott fekszel a szülőszobai ágyon, a nővérek mit csinálnak, bepelenkáznak a vérzés miatt? Vagy már akkor rögtön fel kell kelni és magadnak elintézni?
(Úgy néz ki kisbabánk lesz és nagyon érdekel maga a szülés folyamata. Nagyjából tudom, mi történik, de erről a részéről sosem beszél senki.
Nekem adtak egy hálós bugyit meg bele betétet a szülőszobán. Bár volt nálam saját is, kérdés nélkül adták. Az volt rajtam az aranyóra alatt. Később az osztályon cseréltem le, amikor mentem zuhanyozni.
Ja, és előtte még összevarrnak, ha kell.
Sok helyen a gátmetszés protokoll, nem csak akkor vágnak, ha nem fér ki a baba, ennek ellenére igen, repedhetsz is metszéssel együtt is. Nekem nem vágtak, de szakadtam, nem volt durva, de azért kellett varrni.
Miután megszületett minden, leellenőrizték, hogy tényleg minden kijött-e, nem tudom, mit csináltak pontosan, méhtükrözés volt-e vagy csak bekukucskált, de valahogy megnézte az orvos, hogy amúgy minden okés-e, kell-e egyéb beavatkozás. Összevarrta, amit össze kellett, adott vérzéscsillapításra valamit, aztán sok boldogságot kívánt és gratulált majd kiment. A szülésznő még kicsit eltakarított alólam, kaptam egy betétet én is, bár vittem sajátot, aztán még feküdtünk ott két órát a babával és apukával, élveztük a csodát :)
Összevarrtak, feltakarítottak körülöttem, végre leszedték a kötést a lábaimról és visszaalakították az ágyat, be kellett tenni egy tena ladyt a lábam közé csak úgy magában, visszahívták a páromat és behozták a babát az arany órára. Mikor ez letelt a babát elvitték, a páromat kiküldték, segítettek levenni a kórházi hálóinget és fel a sajátomat, betolták a kórtermi ágyamat amire nagynehezen átküzdöttem magam és betoltak a szobába. Megmutatták hol van a vészjelző, mondták, hogy nyomjam meg ha pisilni kell és jön egy nővér, a jelenléte nélkül fel ne merjek állni! Csak azután hozták be a babát miután sikerült pisilnem, ami az esetemben pár óta volt, mivel vagy 3x katétereztek előtte és alig ittam, úgyhogy nemigen volt minek távozni...
Nekem is csináltak gátmetszést mindkét szülésnél szó nélkül, csak a zárójelentésből tudtam meg, hogy volt
2kor szültem hajnalba, kb 10perc után vitték el a fiam. Apa ment vele. Utána szültem meg a méhlepényt. Varrtak, kívül 4 öltés, belül matyóhímzés lett sajnos. Mikor végeztek visszahozták a fiam meg apáját. 4ig együtt voltunk, ez alatt segítettek mellre tenni, majd hármasban maradtunk. Le voltam alul takarva, alattam egy alátét volt, arra folyhatott minden.
4kor apuka hazament, fiamat elvitték, reggel 6ig aludtam egyet. Úgy letakarva, alátéttel. 6kor elmentem zuhanyozni, kaptam egy betétet, mehettem az osztályra. 8fele hozták a fiamat, akkor kelt fel.
Ha akartam volna végig segítettek volna. De megoldottam egyedül.
Hú, köszönöm a sok részletes választ. Azt hiszem minden ezzel kapcsolatos kérdésemre választ kaptam. Azért ez a szakadás-varrás nem hangzik túl jól. Úgy hallottam az jobban fáj sokaknak, mint maga a szülés.
Ja és gratulálok mindenkinek a babákhoz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!