Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha "elakad" a szulocsatornaban...

Ha "elakad" a szulocsatornaban mi kovetkezik?

Figyelt kérdés
Ha szules kozben a baba elakad a szulocsatornaban akkor onnan meg van lehetoseg csaszarozni? Valahol azt olvastam, hogy onnan mar nem csaszaroznak, mashol meg azt hogy csaszar lett belole. Most attol felek ha esetleg fennalna ez a komplikacio, vakumot fogot nem igazan szeretnem ha alkalmaznanak, de nyilvan ha nincs mas megoldas a baba erdekeben barmit...

2021. febr. 7. 19:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az egykori 'elakadt baba' vagyok.

Engem fogóval és vákuumal szedtek ki. Teljesen egészséges vagyok, az iskolában végig kítűnő, az egyetemet is summa cum laude végeztem.

Anyukám viszont hetekig volt kórházban még utána, súlyos állapotban; mert befertőződött a méhe. Az első hónapban Apukám, és a Nagymamám gondozott.

2021. febr. 7. 23:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam vákuumot alkalmaztak, a kicsi nem sírt fel, egyből oxigént kapott, de hálistennek egészséges, most 1,5 éves.
2021. febr. 8. 01:39
 13/16 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam van olyan olyan kifogás hogy császár közben "visszatoljak" a gyereket a mehbe, és úgy emelik ki, de mivel a műtő előkészítése is idő, és lehet sokszor úgy ítélik meg már nincs annyi idő, S ezért nem csaszaroznak.
2021. febr. 8. 07:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Unokatesóm szült császár után hüvelyi úton és sajnos fogoval kellett kiszedni a végén, a gyereknek sérült a szemmozgato idege, de egyébként tök értelmes.

Viszont hogy unokatesomnak milyen baja maradhatott szegenyemnem azt nem tudom...

2021. febr. 8. 07:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Engem vákuummal szedtek ki, a húgomat meg fogóval.

De nem elakadás miatt, hanem anyukámnak könnyített szülésre volt szüksége (4 fiatalkori ptx, pótolt mellhártya miatt).

Mindketten egészségesek vagyunk. Anyukánk is.

Ha valóban a szülőcsatornában akad el a baba, ott már nincs császár. Ha beszorul, akkor beszorul. Csak a vákuum, a fogó vagy a könyöklés segít.

2021. febr. 8. 08:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Engem vákumoztak, még 30 éve. Semmi bajom nem lett, se ott, se később nem jött ki semmi gond.

Persze van, akinél nem cselekednek elég gyorsan vagy más hiba miatt oxigénhiányos lesz a baba.

2021. febr. 8. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!