Ha "elakad" a szulocsatornaban mi kovetkezik?
Én az egykori 'elakadt baba' vagyok.
Engem fogóval és vákuumal szedtek ki. Teljesen egészséges vagyok, az iskolában végig kítűnő, az egyetemet is summa cum laude végeztem.
Anyukám viszont hetekig volt kórházban még utána, súlyos állapotban; mert befertőződött a méhe. Az első hónapban Apukám, és a Nagymamám gondozott.
Unokatesóm szült császár után hüvelyi úton és sajnos fogoval kellett kiszedni a végén, a gyereknek sérült a szemmozgato idege, de egyébként tök értelmes.
Viszont hogy unokatesomnak milyen baja maradhatott szegenyemnem azt nem tudom...
Engem vákuummal szedtek ki, a húgomat meg fogóval.
De nem elakadás miatt, hanem anyukámnak könnyített szülésre volt szüksége (4 fiatalkori ptx, pótolt mellhártya miatt).
Mindketten egészségesek vagyunk. Anyukánk is.
Ha valóban a szülőcsatornában akad el a baba, ott már nincs császár. Ha beszorul, akkor beszorul. Csak a vákuum, a fogó vagy a könyöklés segít.
Engem vákumoztak, még 30 éve. Semmi bajom nem lett, se ott, se később nem jött ki semmi gond.
Persze van, akinél nem cselekednek elég gyorsan vagy más hiba miatt oxigénhiányos lesz a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!