Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van bármi jel (vagy akár...

Van bármi jel (vagy akár megérzés) amiből lehet tudni hogy a következő pár napban megindul a szülés?

Figyelt kérdés

Kifejezetten nem jóslófájásra vagy ilyesmire gondolok, mert ezek akár 2-4 héttel a szülés előtt is megjelenhetnek, hanem olyasvalamire, ami az utolsó napokban változik meg. És nem is kell feltétlenül orvosi "tünetre" gondolni, hanem akár megérzésre, hangulatváltozásra is kíváncsi vagyok. Ti tapasztaltatok ilyet?

(És igen, azért kérdezem, mert elvileg már ott tartok, de én abszolút nem érzek semmi változást.)

2021. jan. 29. 15:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az egvilagon semmi ugy igazabol. Hetfon doki szepen "felnyult", eleg kellemetlenul, hazajivetelkor picit vereztem egyszer wc papiron, azt hittem nyakdugo,de nem az volt. Szerdan aztan tenylegesen elkezdett a nyakdugo tavozni nagyobb darabokban. Csutortokon este meglett a kisfiam.
2021. jan. 29. 22:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Csak annyi, hogy jött egy hatalmas görcs. Addig nem volt jóslóm vagy ilyesmi. Este 11kor sétáltam a háló felé és akkora összehúzódás vagy inkább ilyen nyilaló fájdalom tört rám, hogy leroskadtam a földre és kapaszkodtam a kanapé szélébe. Viszont ahogy jött, úgy ment, pár másodperc volt.

Lefeküdtem, babát éreztem, nem jött több fájdalom, megnyugodtam, aludtam reggelig.

Aztán reggel fogmosás közben kezdődtek a fájások, estére meglett a baba.

2021. jan. 29. 23:13
 13/13 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valaki később megtalálná a kérdést, leírom az én tapasztalatom. Mint itt sokan, én sem számítottam rá, sőt a férjem még előző este is azt mondogatta, hogy könnyen lehet, hogy majd az 5 nappal későb esedékes indításkor születik csak meg a baba. Én egy kicsit korábbra tippeltem, kb 3 nappal későbbre. Erre másnap már nem is a kiírt CTG vizgálatra mentem a kórházba, hanem egyből a szülőszobára. (Ez már nem tartozik a kérdéshez, de mikor korábban kérdezgettem embereket, hogy honnan lehet tudni, hogy most már szülök, mindenki csak fellengzősen válaszolt, hogy "ne aggódj, tudni fogod". Hát én még a szülőszobára is úgy mentem, hogy bár a fájásaim rendszeresek voltak, egyáltalán nem éreztem olyan erősnek őket, és az orvosok is csak fájásmérő CTG után merték kijelenteni, hogy igen, ez bizony már a szülés.)

Amit így utólag jelnek vehettem volna az az, hogy a NEM összehúzódás jellegű, hanem állandó tompa fájdalom, amit gyakran éreztem az utolsó hetekben - ez jóval gyakrabban előjött az utolsó napokban, naponta többször is. De sem a közérzetem nem változott, sem semmi.

2021. febr. 10. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!