Alkohol , szülés ??
Hivatalosan semmit nem szabad inni, mert nem ismert a határ, amitől káros.
Ettől függetlenül az utolsó hetekben én is ittam, de nem ennyi: heti 2-3 alkalommal csináltam este kb fél deci vörösborból és 3 deci szódából fröccsöt (én bírtam a szénsavasat), de a végén már ezt is volt, hogy megéreztem, úgyhogy abba is hagytam.
#3 téged se az józan eszedért fognak ellopni... 😂
Kérdező, amikor terhes voltam, (12 évvel ezelőtt) azt mondta az orvosom, miután kérdeztem mit csináljak ha feszül a hasam, elkezdek görcsölni, (41+4napos voltam!, kocsival 80 km-re Bp. - től) igyak meg 1-2 pohár pezsgőt, lazítsak, majd induljunk. #3-nak mondom, nem lett fogyatékkal élő a lányom, okos és értelmes gyerek, aki lassan már nem is annyira gyerek.
Kérdező, ha jól esik, nyugodtan megihatsz egy kis bort.
Figyu!
Koraszülés veszélye esetén alkoholos infúziót adtunk a terheseknek, mert gátolja az oxitocin kiszabadulást a hipofízisből.
Ez volt 30 éve a protokoll része. Nem tudom most hogy van.
Nekem amniocentézis után javasolta a doki.
Ha görcsölsz 1-2 korty nem árt.
És szedj magne B6-ot, vagy magnesolvot.
És nyugi! Feküdj, olvass, filmezz, lazulgass!
További gond nélküli babavárást és könnyű szülést.
Egy volt szülésznő
Igen, az alkohol ártalmas, de nem a finisben és nem pár korty mennyiségben.
Nem az alkoholos infúzióval visszatartott babáknak és az enyémnek sem. (pedig 16 hetesen volt az amniocentézisem és én is ittam bort a görcsökre)
Azoknak a babáknak lesz a magzati alkoholszindróma akiknek az anyjuk alkoholista. De ez már intrauterin korban látszik ultrahangon, retardak az ilyen babák.
Ráadásul a kérdezőnek az orvos javasolta.
A volt szülésznő
Köszönjük kedves szülésznő az értelmes választ, remélem a te válaszod hatására sokan elfelejtik itt riogatni a kismamákat az alkohol (2 korty!!!) rettegett hatásairól.
Semmi baja nem lesz a babának 2 korty, uram bocsá 1 deci vörösbortól.
De ha neked nem hisznek, szerintem senkinek nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!