Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Alkohol , szülés ??

Alkohol , szülés ??

Figyelt kérdés
36 hetes terhes vagyok . Elég sokat görcsöl a hasam és nagyon rosszul alszom , alig tudok pihenni . Az orvosom azt mondta , esténként nyugodtan igyak meg két deci vörösbort hátha attól jobban tudok pihenni. Na igenám , de ha közben megindul a szülés és bármilyen gyógyszer kellene esetleg szülés közben akkor azt nem fogja befolyásolni az alkohol? Mert ugye alkohol és gyógyszer együtt sose jó . Illetve alkohol szagúan megyek majd szülni .... ?!
2020. dec. 27. 14:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
az orvosoddal megosztottad ezt az aggodalmad?
2020. dec. 27. 14:05
 2/17 Derjaderja ***** válasza:
58%

Hivatalosan semmit nem szabad inni, mert nem ismert a határ, amitől káros.

Ettől függetlenül az utolsó hetekben én is ittam, de nem ennyi: heti 2-3 alkalommal csináltam este kb fél deci vörösborból és 3 deci szódából fröccsöt (én bírtam a szénsavasat), de a végén már ezt is volt, hogy megéreztem, úgyhogy abba is hagytam.

2020. dec. 27. 14:21
 3/17 anonim ***** válasza:
28%
Terhesen SEMENNYI alkoholt nem szabad inni! Káros hatása van a baba agyfejlődésére idegsejt károsító hatása miatt, mindegy melyik trimeszterben történik. Plusz alacsony születési súlyt okozhat. 9 hónapot ki lehet bírni alkohol nélkül.
2020. dec. 27. 14:34
 4/17 anonim ***** válasza:
60%
Magnézium, citromfű tea, has alátámasztása-ezek segíteknek aludni. Hármas vagyok.
2020. dec. 27. 14:36
 5/17 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom, miért lettem lepontozva.
2020. dec. 27. 14:38
 6/17 anonim ***** válasza:
70%

#3 téged se az józan eszedért fognak ellopni... 😂

Kérdező, amikor terhes voltam, (12 évvel ezelőtt) azt mondta az orvosom, miután kérdeztem mit csináljak ha feszül a hasam, elkezdek görcsölni, (41+4napos voltam!, kocsival 80 km-re Bp. - től) igyak meg 1-2 pohár pezsgőt, lazítsak, majd induljunk. #3-nak mondom, nem lett fogyatékkal élő a lányom, okos és értelmes gyerek, aki lassan már nem is annyira gyerek.

Kérdező, ha jól esik, nyugodtan megihatsz egy kis bort.

2020. dec. 27. 14:41
 7/17 anonim ***** válasza:
15%
6-os attól, mert a te babádnak nem lett baja, még tilos terhesen inni. Én is kaptam hülye tanácsot orvostól, nem fogadtam meg. Hallottál a magzati alkohol szindrómáról. Az alkohol teratogén szer, magzat károsító hatása van
2020. dec. 27. 14:43
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Figyu!

Koraszülés veszélye esetén alkoholos infúziót adtunk a terheseknek, mert gátolja az oxitocin kiszabadulást a hipofízisből.

Ez volt 30 éve a protokoll része. Nem tudom most hogy van.

Nekem amniocentézis után javasolta a doki.

Ha görcsölsz 1-2 korty nem árt.

És szedj magne B6-ot, vagy magnesolvot.

És nyugi! Feküdj, olvass, filmezz, lazulgass!

További gond nélküli babavárást és könnyű szülést.

Egy volt szülésznő

2020. dec. 27. 14:52
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Igen, az alkohol ártalmas, de nem a finisben és nem pár korty mennyiségben.

Nem az alkoholos infúzióval visszatartott babáknak és az enyémnek sem. (pedig 16 hetesen volt az amniocentézisem és én is ittam bort a görcsökre)

Azoknak a babáknak lesz a magzati alkoholszindróma akiknek az anyjuk alkoholista. De ez már intrauterin korban látszik ultrahangon, retardak az ilyen babák.

Ráadásul a kérdezőnek az orvos javasolta.

A volt szülésznő

2020. dec. 27. 15:05
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Köszönjük kedves szülésznő az értelmes választ, remélem a te válaszod hatására sokan elfelejtik itt riogatni a kismamákat az alkohol (2 korty!!!) rettegett hatásairól.

Semmi baja nem lesz a babának 2 korty, uram bocsá 1 deci vörösbortól.

De ha neked nem hisznek, szerintem senkinek nem fognak.

2020. dec. 27. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!