Mivel lehet felkészülni a szülésre? Testi lelki bármilyen felkészülésre gondolok.
Első terhességemkor gát olajoztunk a férjemmel a 36 hét után, ittam a málna levél teát, de ennek ellenére gátmetszéses elhúzódó szülésem volt nehéz tágulással.
Ti mivel készítitek fel magatokat a szülésre? Vitamin, lélek erősítő könyv-videó, olajak, teák, bármi? Milyen javaslatokról hallottatok?
Szeretném ha a második szülés jobban menne, mert az elsővel meggyűltek a bajaim. Pl méhsüllyedés, nem tudatos traumatikus élmények amik befolyásolják a szexuális érzelmeim, stb.
Én ezeket a kártyákat szeretem.
Emellett a terhesség alatti meditációban hiszek. A szülés részletes elképzelése, a tágulás vizualizalasa fejben és a babával való kapcsolódás, a vele való hangos, vagy belső kommunikáció, már a terhesség alatt és szülés közben.
Hát intimtorna!! Én ezt mindig elmondom, nagyon fontos. Terhesség előtt, közben, után is csináltam. Szülés után 2 nappal Már óvatosan nyomtam.
Jóga, sport. Speciális csípő és medencenyitó gyakorlatok. Tudom,hogy mindenki elnéző a kismamákkal, de én nem helyeslem a zabálást meg a kritikátlan hízást. Már tudod jól, hogy a szülés bazi megterhelő és kemény állóképességét kíván.
Meditáció, pozitív mantrák, ellazulás, imagináció. Ha traumás volt az első szülés egy pszichológus, rájönni volt e lelki oka az elakadásnak ( tágultál e stb), viszonyod a nőiséggel, anyukáddal. Bízni magadban és megismerni a vajúdás és szülés lehetőséges lefolyásait ( Noll Andrea Nandu Vajúdástámigatás mindenkinek című könyve és a Ina May Útmutató szüléshez.)
Keresni egy nagyon jó szülésznőt, akiben bízol és egy dúlát!
Sok sikert!
Én kismamajógára jártam a második babámnál. Meditáltunk, felvettük a kapcsolatot a babával. Minden nap elkézeltem a legideálisabb szülést a fejemben és lejátszottam.
45 perc alatt született meg simán a babám mindenféle beavatkozás nélkül.
A szülés utáni képeim olyanok, mintha csak kaptam volna egy babát, olyan kisimult voltam.
A harmadik gyereknél is ezt csináltam. Az is hasonlóképpen nagyon könnyű szülés volt.
Málnalevélteát ittam én is, meg homeopátiás bogyókat is szedtem.
Köszönöm! Sajnos most semmi csoportosulás nincs a közelben a Covid miatt, pedig jó lett volna egy szoptatási tanácsadó csoportba is elmenni, meg ilyenek, de senki nem kockáztat.. :( Online meg kevesen nyitottak ilyen lehetőséget.
Kismama jóga is biztos jót tenne.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!