Csajok ti is féltek a szüléstől?
Sziasztok!
3 hét múlva vagyok kiirva, de én egyre jobban rettegek mindentől. Mi van, ha a fájdalomtól szét orditom a kórházat is ? :D vagy bármi, katétertől, ágytáltól, repedéstől, kitolástól. Egyszóval mindentől. Ti hogy vagytok vele?
Szerintem mindenki fél a szüléstől. Aki még nem szült, az azért, aki meg már szült, az azért :D De én végig arra gondoltam, hogy ez csak pár óra az életemből, és ez kell ahhoz, hogy végre a kezemben tarthassam a kisbabám, amit bevallom, már bármi áron elértem volna 3 héttel a kiírt dátum előtt :D És amúgy nem tudom, te milyen típus vagy, nekem a szülés tekintetében rengeteget segített a szülésfelkészítő tanfolyam (dúlával voltam egy 6*3 órás tanfolyamon), amin tényleg mindenre kitérve alaposan kitárgyaltuk a szülés menetét, mikor mi miért történik, és nekem ezek rettentő sokat segítettek előtte is, de meg ott közben is. Vizuális típus vagyok, így én magam elé képzeltem, hogy mi történik a testemben, mi után mi következik, nekem ez megnyugtató volt valahogy, hogy értettem a dolgokat és nem ért olyan váratlanul a következő lépés. Amúgy nem véletlenül mondják, hogy módosult tudatállapotba kerülsz, nekem a legdurvább vajúdási időszakról meg a kitolásról kb csak képek és villanások vannak meg, teljesen máshol voltam :D A férjem ott volt velem végig, ő teljesen másképp emlékszik az eseményekre, nekem úgy rémlik, hogy csendben, úriasan szenvedtem összeszorított fogakkal, ő meg állítja, hogy volt ott kiabálás rendesen. Nem szólt be ezért senki, és egy ferde pillantást sem kaptam, szóval ha veled is ez lesz a helyzet, akkor ez legyen a legkisebb problémád :D Én tök paráztam azon, hogy majd biztos kicsúszik egy kis barnamaci amikor tolom ki a gyereket, de viccen kívül nem érdekelt (lexartam, mwuhahaha) mire már oda jutottam, hogy van-e vagy nincs-e ott ilyesmi, mert nem ez a lényeg. Tényleg. Nem az angol királynővel találkozol, hanem beteljesíted a tested legnagyobb, legnehezebb és legcsodálatosabb feladatát. Erre koncentrálj, hátha az segít :)
Könnyű szülést és jó egészséget nektek! :)
Nem féltem. Úgy voltam vele, bent nem marad. A legtöbben túl is élik.
Mi van ha üvölteni fogsz? Semmi. Mondjuk nem javaslom, mert amikor uvoltesz kifújod az oxigént. A babának meg az kéne hogy egyenletesen beszívd. De ha ordítani kell, hat ordits egyet 🤷🏼♀️
Ne félj, mikor ott vagy már az adrenalin dolgozik. Meg minden más hormon is. Meg hat igen. Az epiduralt is meg lehet gondolni. Nekem nem volt, de nem tartom hülyeségnek.
19 ezt nem hiszem. En szültem de semmikepp nem élnek túl egy maratont 😂
Amúgy kérdező nekem a fájdalom nem volt olyan mint a mensi fájdalom. Mindenkinek más szerintem. En 33 órát vajudtam, de meg ez is relatíve gyorsan elment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!