Milyen jellegű a fájdalom szülésnél?
Vajúdásnál a has vagy hátfájdalom milyen érzés? Pl.tompa,feszítő,
görcsölős,éles,szúró stb.
És kitolásnál?
Vajúdásnál az egész méh fáj vagy csak lennt alhasnál érezni?
Görcsölő, èles.
Nekem a hàtam, derekam nem is fàjt, hanem az egèsz mèhem.
Kitolàsnàl, pedig iszonyù ègető èrzès, de ahogy kicsusszan a baba tènyleg rögtön elmùlik.
24 òràt vajùdtam fàjdalomcsillapìtò nèlkül amiből 12 òra volt durva ès 2 òra volt a kitolàs.
Persze, baromira fàj, de kibìrhatò.
A vajúdás nekem görcsös élénk fájdalom volt, de nem a hátamban vagy derekamnál éreztem hanem a méhem fájt, a medence csont körül illetve a combhajlatok
Én a kitolast őszintén szólva nem is éreztem fájdalomnak, vagy hogy is mondjam. Éreztem a gyerekem fejét, ahogy feszíti szét a szülőcsatornat majd halad lefelé, de egyébként nem fájt, se égető érzést nem tapasztaltam. Csak jókora nyomás érzés volt, ami ahogy kicsusszant el is múlt.
Számomra a vajúdás volt a pokol, amikor már jött a kitolás az volt a megváltás.
Nekem 12 óra volt a vajúdás és 1 óra a kitolás.
Bocsi, hogy közbe kérdezek. Nektek volt gatrepedes is? Ha igen, milyen érzés?
A hüvely a szülés után mennyire áll vissza eredeti formájába? Ez mennyi idő?
Vajúdás eleje kisebb görcs volt.
Utana bedurvul, mintha kiszakadna a hasam, érezni hogy feszül a méh
Kitolasra én nem emlékszem annyira. Akkor is van ugye méh tevékenység, szinte nyomja ki a babát, de maga a hüvelyi részén nekem nem fájt, csak feszített nagyon
Gatmetszesem volt, az nem fájt, hamar meggyógyult. Talán 2-3 hét. 6 hetes kontrollon már nem is látszott a helye. Utána olyan 3-4 hétig szex közben érzékeny volt. Aztán az is elmúlt teljesen
Gatrepedes nem volt, nem hagytam volna, külön kértem hogy inkább vágják mint repedjen.
Kb 5-6 öltéssel varrták össze, már másnap sem éreztem szinte semmit, ülni is tudtam rendesen, de varratszedés után igazán jó volt, hamar gyógyult, talán 2 hét alatt nyomtalanul eltűnt. Pici heg maradt, de rendben van.
A hüvely szerintem eredeti már sosem lesz, nagyjából 6 hét a gyógyulási ideje, addigra visszaáll (nekem legalábbis) szülés előtti méretére, de az izom mintha kicsit ernyedtebb lenne, persze ezt tornával lehet erősíteni, lehet rajta javítani.
A vajúdás görcsös, teljes méhre kiható. Nekem pont ez volt a nehéz benne, nem tudtam egy pontra fókuszálni és kizárni a többi helyről. Nem tudtam "elbújni" előle.
A kitolás pedig feszített nagyon emiatt egy égő érzéssel társult. Nekem ez sokkal jobban fájt, mint a vajúdás. Érzéstelenítés nem volt nekem, csak kéjgáz. Nagyon sokat segített, hogy két kitolás között tudtam pihenni. Nem tudom milyen ha az ember be van tépve, de úgy képzelem ilyen. :D
És abban a pillanatban elszállt minden fájdalom az elmúlt 12 órából ahogy kicsusszant. :)
A vajúdás olyan volt, mintha valaki megfogta volna az összes belső szervem és elkezdte volna kicsavarni, mint egy vizes törölközőt. Nem igazán tudod elkülöníteni szerintem, hogy mi hol faj. Vagy en nem tudtam.
A kitolas nekem nagyon rossz volt. Itt olvastam régen egy leírásban azóta en is ezt használom. “Mintha tüzes tuskoval eroszakolnanak meg”. Sokan meg azt mondjak, nem is érzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!