Nem értem miért mondta ezt a doki? ( Többi lent)
Szemüveges vagyok 2 éves korom óta. Voltam szemészeti vizsgálaton, és kérdezte tőlem a doktor hogy mikor tervezek szülni. Én mondtam neki hogy még nem most, nem állnék készen az anyaságra. És mondta nekem a doki hogy jó de ha tervezzük és teherbe esés is meg volt, akkor menjek vissza hozzá egy igazolásért ami arról szól hogy nem szülhetek simán a szemem miatt.
De nem értem hogy a doki mi miatt mondta.
Bal szemem -15
Jobb szemem -18,5
21/L ( helyes írási hibákért elnézést kérek)
Tényleg ilyen magas a dioptria, vagy elírtad?
Van olyan, hogy valaki a rövidlátása miatt nem szülhet természetes úton, a nagy erőlködéstől rosszabbodhat a szemed állapota.
Valószínű rossz állapotban van a szemed, és itt nem a dioptria szokott igazán gond lenni, hanem a szemfenék állapota.
Szélsőséges esetben meg is vakulhatsz a természetes szülés közben erőlködésben. Tehát vedd komolyan a dolgot, és ha terhes leszek, akkor menj el egy szemészhez újra, akár hozzá. Amennyiben szükséges, úgy kapsz majd egy szakvéleményt amivel császározni fognak.
egyik szemed kevésbé lát mint a másik, és te még megkérdezed mi vele a baj -_-
te még nagyon nem tervezel gyereket, ha ezt se érted, a természetes szülés kicseszett veszélyes dolog tud lenni.
Ja értem, így már világos! Köszönöm.
2es válaszoló, igen sajnos már 2 évesen -12-es volt a szemem, a védőnő vette észre hogy furán néztem rá még annó.
És sajnos 24 éves koromig romlani fog.
Egyik rokonomnak -26os értékű.
Nem tervezek még gyereket, mint mondta nem állok rá még készen, csak jobb előre tudni ezeket a dolgokat.
Meg azért kérdeztem meg itt, mert a doki nem közölte. ( Mondjuk elég flemga doki, meg a kórház sem jobb ahol voltam, annó ott cseszte el a lábam a sebész, ami miatt Szolnokon kötöttem ki. És mondták a szüleimnek, hogy ha vártunk volna vele még egy hónapot, akkor levágták volna, mert annyira elfertőződött. De a legdurvább hogy se külső jele nem volt annak hogy baja se fájdalom. Úgy vettük észre hogy betudtam nyomni a bőrt jó mélyre. Akkor 8 éves voltam. Jobban járok szerintem a Szolnoki dokikkal. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!