Görcsös embernek nehezebb a szülés?
Igen én is ilyen vagyok, rutin vizsgálatok is fájnak, véreznek napokkal utána is.
Én nem tágultam emiatt rendesen, azt hittem ott halok meg úgy fájt, pedig nem rossz a fájdalomtűrő képessegem.
Utána minden olyan rosszul sült el, hogy császár lett a vége.
Semmit se tudtam kivitelezni a begyakorlott lazító technikákból.
Nem tágultam de már egymást érték majdnem a fájások. ☹
Van, ami azert segit rajta. Ena fogaimat szoktamosszeszoritani, ket gyereket szultem, a masodiknal nagyon sokaig otthon vajudtam, es csak a tolok elott mentunk be nagyon kicsivel, otthon sokkal jobban el tudtam lazulni, es vegig erosen koncentraltam Ina-May Gaskin bába altal ajanlott legzogyakorlatra, ami az egesz, fajdalmas, de ezaltal tulelheto vajudasi szakaszon szinte egyetlen hang nelkul atsegitett (szemben az elso gyerekemnel, tul koran mentunk be, es sokaig orditottam, a masodiknal sikerult erre a gyakorlatra rafokuszalnom, illetve a fuggoleges, sajat magam altal valasztott pozicio (negykezlab, allva, wc-n ulve felvaltva) tulelhetove tette, pedig marha alacsony a fajdalomkuszobom is.
Szoval a gyakorlat: jon az ossszehuzodas, erzed, ahogy egyre erosebbenfeszul be a hasad, te ezt egy hullamnak kepzeled el, es ahogy jon, lassan, melyen beszivod a levegot, majd lassan, loprszukolesszeruen kifujod (tehat a szad lazan csukva van, igy fujod ki a levegot, amitol berezeg a felso es az also ajkad is, ez segit ellazitani a mehizmokat is, hogy ne feszulj be. Nekem nagyon bevalt.
Igen
De felkészülhetsz tudatosan
Nekem mantrám volt
Szem becsuk, száj kinyit, babát kienged..
3 h alatt lett meg a kicsi.
A nagynál görcsös voltam.. úgy nyomták ki belőlem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!