Apás szülés hálapénzzel?
Sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Amúgy a kórházak kötelesek lennének engedni az apás szülést, csak az NHK elnézi nekik, hogy nem engedik.
A gond az, hogy az átszervezések miatt nincs hely, a kismamák és babák össze vannak zsúfoltak, sokszor ketten-hárman vajúdnak egy szobában és ha pont sokan szülnek, mikor te is és egyszerűen nincs külön szülő szoba, akkor csak az utolsó 15 percre fogják beengedni. Ha odaér egyáltalán.
Hidd el, én is kivagyok emiatt :/
Én pont emiatt szültem magánkórházban. Fix pénzt fizettem a távozáskor, nem kellett sunyiskodni meg azon aggódni, hogy kinek kell mennyit adni vajon, hogy azt az ellátást kapjam, amire vágyom. Nekem sem volt több igényem annál, hogy hagyjanak békén és a férjem legyen bent mellettem, de ez ott magától értetődő volt. És cserébe a számla kb annyiban jött ki, mintha fogadott orvossal meg szülésznőnek/csecsemősöknek hálapénzekkel mentem volna neki a szülésnek.
Sajnos mostanság másképp nem tudod biztosítani, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy szeretnéd. Kórházon belül biztosan nem számít az, hogy kinek fizetsz és mennyit, ha nem engedik az apás szülést (jogtalanul, megjegyzem), akkor a fejed tetejére állhatsz, akkor se fogják engedni. Nézz utána az adott kórház fb-csoportjában, hogy nemrég szült anyukáknak mik a tapasztalatai, lehet, hogy a te kórházadban pont jó fejek és betartják a szabályokat erre vonatkozóan is.
Tudom ezek most nagyon fontos kérdésnek tűnnek, de ez egy nap! Most sajnos ki kell birni... Azt a pénzt meg inkább koltsd majd egy jó ebedrendelesre mikor már otthon leszel és nem lesz kedved főzni!
Remélem emberségesek lesznek majd veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!