Akinek nagy súllyal született a babája, hogy ment a szülés és mennyi ideig tartott? Mekkora volt a pici, és nagyon nagy károsodás történt "odalent"?🤱
3750 volt a fiam (ez a szám nagynak számít?), a szülés mindennel együtt, az első fájás után 20 óra volt, és gátmetszéssel, rengeteg oxitocinnal született meg.
Én nehezen tágultam, emiatt húzódott el és erre fogom rá azt is, hogy lett egy “kis” méhsüllyedésem, de ezzel együtt tudok élni, a futáson kívül semmiben sem befolyásol.
Második vagyok.
Nem lett elváltozásom, a szex is olyan mint előtte. Talán egy picit husibb lett a bőröm ott, de sokat híztam, így amiatt is lehet.
3910 33 óra után, gatmetszes és 10 hónapja nem múló problémák. (Már nem annyira fájdalmas szex, aranyér, gatizom tornával javított vizelet visszatartasi probléma)
De nekem a feje mellé tette a kezet és annyival is nagyobb volt sajnos.
Szerintem a baba mérete csak részben befolyásolja a szülés menetét, a bátyám 4800 grammal született (természetes úton :O ), de anyukám vele is ugyanúgy 19-20 órát vajúdott, mint velem, aki 3200 grammal. Pedig én második gyerek vagyok, de elmondása szerint semmivel sem volt könnyebb. Nekem a 3500 grammos lányom pikk-pakk kiugrott, könnyű szülésem volt, gátmetszés nélkül, pedig nagyobb is, mint én voltam és első baba.
A károsodásról nem tudok nyilatkozni, anyukámat erről nem kérdeztem, nekem meg kb semmi nem változott odalent, a szoptatás miatt kell csak síkosítót használnunk de amúgy minden ugyanolyan.
6 szerintem nagyon nem mindegy a cm sem. Az en fiam 3910-hez 50 cm és átlagnál nagyobb fej. Egy 56 cm-es átlagos fejű ugyanígy 3910g-os gyerek szerintem lehet hogy könnyebben kijon mert szeltere kisebb.
De nem tudom mert en csak ilyen kis ágyúgolyót szültem még 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!