Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is ki van készülve, hogy...

Más is ki van készülve, hogy most kettesével kell vajúdni/szülni egy szobában és apuka sem lehet bent, max. fél órára?

Figyelt kérdés

Hagyjuk, hogy melyik kórház, szerinten nem egyedül ott van ez, ahol nekem kell szülnöm...

Ketten egy szobában, ahol max. egy függöny választ el, tök magányosan, mert apuka emiatt nem lehet bent, csak az utolsó 10-15 percben a kitolási szakaszon.

Aztán 3-4 ágyas szobákban kell lenni, mindenkinek a csecsemőjével pluszban, ahova senki nem jöhet ve látogatóba 5 percre sem, és ahol két szobához tartozik egy fürdő, szóval mondjuk 6-8 ember osztozik egy darab wc-n...

Az elsö kisbabámat várom, hát nagyon nem így képzeltem el, főleg azt nem, hogy senki nem mehet bent vajúdásnál, max. egy kisebbségi mellettem fél méterre egy másik ágyon :/

2020. nov. 18. 19:06
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
80%
Én ügyeletben szültem 2 hete nem volt fogadott dokim. Amikor itthon elkezdődtek a fájások féltem bemenni a kórházba, hogy milyen lesz a bánásmód meg ugye maga a szülés. Szerencsére volt olyan szoba ahol csak én vajudtam. Apa bent lehetett végig velem. 4 ágyas szobák voltak 1 fürdővel és wcvel. A szobatársak pont nem érdekeltek megvolt mindenkinek a maga baja. A rossz annyi volt a maksznak az egész szülés alatt rajtam kellett lennie azt hittem a vége fele h leszakítom magamról.
2020. nov. 19. 00:56
 22/46 anonim ***** válasza:
74%
Én egy személyes szobában vajúdtam és a férjem is velem lehetett de végül császár lett és oda ugye már nem jöhetett velem. Az operált osztályon egy 4 személyes kórteremben ketten voltunk de amikor átkerültem a gyermekágyra ott öten voltunk de a szobához nem tartozott se külön wc, se tusoló. Az emeleten 2 helyen volt mellékhelyiség és oda kellett menni. Igazából a társaság a szobában nagyon jó volt, de valóban nehéz volt látogató nélkül végig csinálni, ráadásul nekünk 4.5 napot kellett bent lenni a 2 nap helyett. Hiányzott a férjem, az otthonunk. Sokszor frusztrált, hogy vadidegen emberek előtt kell olyan kiszolgáltatott helyzetben mutatkoznom...de legalább szereztem három kedves ismerőst akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot.
2020. nov. 19. 07:33
 23/46 anonim ***** válasza:
81%

Örölj, hogy a kórházatokban még ellátják a kismamákat.

Lásd. a veszprémi kismamák, már gondban vannak.

Világjárvány van, lássuk már be.

Mások a körülmények.

Én is kisírtam a szemem, hogy Apa nem lehet mellettem januárban, de most be kell látni, hogy fontosabb, hogy legyen orvos/ nővér/ szülésznő, aki el tud látni minket.

Ha meg baj történne, mindketten (anya-baba), szakszerű kezekbe kerüljünk.

Hogy most, pár napig, kényelmetlen helyzetben leszünk, ki kell bírni.

Inkább tegyék meg ezeket az óvintézkedéseket, minthogy aztán hetekig a kórházat nyomjuk, komplikációkkal egy esetleges fertőzés miatt.

2020. nov. 19. 07:41
 24/46 anonim ***** válasza:
58%
22es vagyok. Valóban kaotikus állapotok uralkodnak most a kórházakban. 2 hete született a lányom. Az ápolónők, csecsemősök, orvosok mind emberfeletti erővel próbálnak helyt állni. Az ápolónő mondta, hogy 2 naponta 12 óráznak, havi 250 órát dolgoznak és egyszerűen el vannak havazva...nem bírják. Már behívták a tanulókat az egyszerűbb feladatok elvégezni, a vezető védőnő osztja ki a csecsemőket. 😞😞😞
2020. nov. 19. 07:58
 25/46 anonim ***** válasza:
40%

Mi ez a hiszti? Mikor ott leszel rohadtul nem fog érdekelni téged, hogy rajtad kívül más is fog-e ott szenvedni nem messze tőled.

Nálunk 6 és 10 ágyas szobák is vannak + a babák. A csecsemős osztályon meg egy fürdőszoba van 3-3 tusolóval és wc-vel kb. 7-8 szobára. Így volt ez covid előtt is.

Júniusban született a babám, akkor sem lehetett látogatót fogadni. Sőt császárra se jöhetett be apuka pedig amúgy szabad lenne. Utána még a kezébe se vehette. De nem kezdtem el hisztizni emiatt. Azt hiszem volt időd felkészülni erre az egészre.

Ha ennyire kényes vagy akkor menj magánkórházba.

2020. nov. 19. 08:21
 26/46 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon meg vagyok lepődve a válaszokon. Most koronavírus van, örüljön az ember, ha egyáltalán ellátják, mint kismama? Én fogorvos vagyok, és igen, várandósként egyelőre még dolgozom. Nem értem, hogy mi nálunk az emberek hogy nem képesek elfogadni a covid miatt kialakult különleges szabályokat, veszekednek velünk, hogy “nem ezért fizetik a tb-t”, meg “miért nem leszek decembertől, látták hogy tudok még dolgozni, velük mi lesz”, ő időpontot kért, mi az, hogy azóta nincs tömés”, De hogy az ember megellik, ahol rájön és ezen nem kell felháborodni, mert üdv a magyar egészségügyben, az rendben van. Nem azért, mert tényleg én sem értem, mikor néha rácsodálkoznak az emberek, hogy mi a valós helyzet az itthoni ellátással kapcsolatban, csak míg nálunk verik az ajtót, hogy akkor is most akarnak fogtömést, mert most jutott eszébe, nyáron nem ért rá, addig furcsállom, hogy egy szülés lehet akármilyen is, el kell fogadni, mert hogy ez van.
2020. nov. 19. 09:38
 27/46 anonim ***** válasza:
79%

26-os vagyok megint. Az meg hogy milyen felháborító, ha valaki nem szeretne egy kisebbségi mellett szülni: ahol dolgozom, igen sok roma van, a háziorvostól tudom, hogy nem egy közülük bizony tbc-s (Romániából jöttek át, ott nem tudom mi a helyzet a Bcg oltással). Többen közülük analfabéták, mi olvassuk fel nekik a covidos papírt, ha tudnák mi az a covid. És itt jön a lényeg: nem fizetnek tb-t. Miből fizetnének? Hiszen most írtam, hogy írni, olvasni sem tudnak, honnan tudnák, mi az a tb. Mégis rendszeresen jönnek hozzám, mert nyilván rendkívül elhanyagolt állapotban vannak, sok a rossz fog, amit ki kell húzni. És mindezt bizony a ti adótokból. Én egyrészről esküt tettem, másrészről féltem az autómat, megcsinálom, mert meg kell csinálnom abból a pénzből, amit más fizetett be. Ugyanez a helyzet a szülésnél. Úgyhogy nem teljesen földöntúli elvárás, ha az ember szeretne eggyel különb bánásmódot őhozzájuk képest, ugyan nem magánkórházi árak sőt, én az átlag tb járulékot kifejezetten egy jelképes összegnek tartom ahhoz képest, amibe valójában kerül az emberek ellátása, de az ember legalább fizet valamit, hiszen itt a bizonyíték, hogy sokan semmit. Erre rájön, ha az embernek esetleg van fogadott orvosa/szülésznője, szintúgy kicsenget egy összeget, amit gondolom szintén az eggyel szimpatikusabb ellátás reményében tesz.

Nem, nem általánosítottam, én a nálunk lévő helyzetet írtam le. A nem cigányok között is vannak egyébként hasonló versenyzők, és sok olyan cigány páciensem is van, akivel semmi baj nincs egyébként. És mindez nem BAZ megyében, hanem Dél-Pest megyében, nem a világ végén, lehet hogy pont a ti szomszédságotokban. Ez is a magyar valóság.

2020. nov. 19. 09:56
 28/46 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, én valahol megértelek. Mert igaz, hogy a baba így is, úgy is megszületik, de nekem fontos volt, hogy komfortosan érezzem magam, a férjem is ott lehessen velünk, éjjel is és ne másik 3-5 anyuka horkolását hallgassam. Én nem a túlélésért játszottam, hanem azért, hogy már az első napjaink is jól teljenek és emberszámba vegyenek.

Pont ezért magánkórházat választottunk. Mert tudtam, hogy azért, amit én szeretnék, bizony fizetni kell.

2020. nov. 19. 10:07
 29/46 anonim ***** válasza:
42%

26-27! Azért kellene több rugalmasság a kismamáktól, mert ők valójában nem betegek! Egy olyan élettani folyamatért mennek a kórházba, amit rengeteg ideig nem intézményesült. Nincs szükség fokozott orvosi figyelemre, kórhazi ellátásra egy baba-mama párosnak. Most, amikor dőlnek ki az ellátásban dolgozók, ki is bukik itt-ott, hogy mennyi mindent el lehet lógni. Van, hogy csak az ultrahangokat csinálják, van ahol 2 nap után hazaengednek, van ahol bliccelik a ctg-ket.Egy rákosnak nem mondjuk, hogy ne picsogjon, vilagjárvány van, ki kell bírni. Egy kismamának viszont zokszó nélkül alkalmazkodnia kell a helyzethez!

A roma.n c.g.nyok nem tudom hogy jön ide, de az nem a magyar állampolgárok bűne,hogy ellátják őket a kórházban...persze nem kéne, de ha már több személyes a szülőszoba akkor nem teljesen mindegy, hogy épp ki szül melletted???Tb nélkül? Állami kórházakban jó esetben azt kapod amit bárki más. Rossz esetben rosszabbat. De az egy masik történet...

2020. nov. 19. 10:48
 30/46 A kérdező kommentje:
Azért ilyeneket ne mondjunk már, hogy mindegy, milyen körülmények között szül az ember, mert úgysem azzal foglalkozik majd akkor... tekintve, hogy a stressz még a szülést is leállíthatja, komplikációkat okozva ezzel, nem hiszem, hogy a körülmények elhanyagolhatóak.
2020. nov. 19. 12:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!