Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha var a nagyobb haza johetek?

Ha var a nagyobb haza johetek?

Figyelt kérdés

15 hetes kismama vagyok a masodik babammal. Fiam 2 eves lesz mire megszuletik a teso. Nagyon anyas.

Ha minden szakad,akkor haza johetek ugy,hogy napkozbe be jarok ket napig hozza? Aztan pedig haza. Vagy ha esetleg tobb napig kellene bennt lenni. Erre van lehetoseg?

2020. nov. 6. 09:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
A kórházról beszélsz? Szülés után?
2020. nov. 6. 09:59
 2/20 anonim ***** válasza:
94%
Ebben a covidos időszakban tuti nem engedélyezik ezt. Te sem örülnél, ha ott kapnád el a fertőzést egy ki-be jarkaló anyukától.
2020. nov. 6. 10:03
 3/20 anonim ***** válasza:
93%
Nekem 1 éves volt a nagy, amikor a második született. Kicsit belehaltam minden napba, de eszembe sem jutott volna otthagyni az újszülöttet. Hiszen neki ott nonstop szopizni kell és az én közelségemre vágyik, semmi másra.
2020. nov. 6. 10:07
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen eszement ötletet! 🙈
2020. nov. 6. 10:13
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ilyet hobbiból tutira nem engedélyeznek. De amikor a 3. babámat elvitték a PIC-re, engem meg kiraktak a kórházból pár nap után, akkor bent lehettem vele napközben szoptatni, és este hazamentem. Bent lehetett volna aludni, de akkor úgysem adták volna oda a babát, szigorúan időre lehetett menni szoptatni napközben is, közel laktunk, így hazamentem inkább.
2020. nov. 6. 10:17
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de nem értelek. Az újszülött is a te gyereked lesz, és a szülés élménye után kizárólag beléd tud kapaszkodni, biztonságot találni. Miért hagynád ott idegenekkel a kórházban, hogy a nagyot vigasztald? Tudom, hogy nehéz, de azért van apja, hogy vigyázzon rá, és szeresse. Az újszülöttel ellentétben a nagyobb másra is támaszkodhat, de a pici baba nem tud. Kérlek, nagyon kérlek, ne hagyd magára a csecsemőt a kórházban!
2020. nov. 6. 10:20
 7/20 anonim ***** válasza:
72%

A ki-be járkálást aligha engedik, de ambuláns szülést egyre több helyen igen, mégpedig épp a COVID miatt, hogy ne legyenek zsúfoltak odabent. Ehhez az kell hogy 37-41. hét között, hüvelyi úton szülj komplikációmentesen, és egészséges legyen a baba. Ha rendezed a hálapénzt, jó eséllyel kiengednek.

Én a második gyerekemet ambulánsan szültem Németországban, itt az első szülést leszámítva teljesen alap, hogy ha jól érzed magad, 6 órával a szülés után kiengednek. Magyarországon az idióta finanszírozási és elszámolási szabályzás miatt tartják bent 3 napig az anyákat, nem orvosi okokból. Persze a szülészetek a biztonságra hivatkoznak, mert azt mégse mondhatják, hogy addig nem mész sehova amíg nem csilingel náluk a hálapénzeden kívül a teljes tb-térítés is. Nem ritkán még ki is találnak valami kamu indokot, hogy miért muszáj bent maradnotok, ez alatt azt értsd, hogy meghamisítanak 1-2 értéket, és ijesztgetnek.

2020. nov. 6. 10:24
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

🤦‍♀️ Ne haragudj de túl fogja élni a fiad azt a pár napot nélküled. Nem fog összedőlni a világ mert pár napig nem leszel nonstop a fenekében, és hidd el más is képes ellátni. Igen nyersen fogalmaztam! De ez az igazság. Egy újszülötnek nagyobb szüksége lesz rád akkor ott mint a nagyobbnak.

Nem engednek haza, ez nem szállóda ahol ki-be mászkál az ember kénye kedve szerint.

Engem 2 ovis fog itthon várni decemberben mikor szülni fogok.

2020. nov. 6. 10:34
 9/20 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy ha esetleg tobb idore kellene benn maradni vele,egy honap mondjuk. Ugy sem nagyon adjak ki a babakat csak szoptatni. Es en arra az idore be mennek.
2020. nov. 6. 10:36
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem, akkor sem átjáró ház a kórház. Hogy gondoltad, hazafelé gyorsan bevásárolsz, játszol a 2 évessel másfél órát, aztán szaladsz vissza? Éjszaka hogy gondoltad? Mi van, ha előbb éhezik meg, mint 3 óra? Nagyon sok helyen bababarát ellátás van, végig veled lehet a baba, akkor leadod a csecsemősöknek? Nem fog a fiad világa sem összedőlni, te pedig 2 gyerekért fogsz egyforma felelősséggel tartozni, ezen gondolkozz inkább a hátralévő időben.

Komplikáció mentes szülés után amúgy sem kell egy hónapig bent lenni, az elég szélsőséges helyzet lenne.

2020. nov. 6. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!