Ha var a nagyobb haza johetek?
15 hetes kismama vagyok a masodik babammal. Fiam 2 eves lesz mire megszuletik a teso. Nagyon anyas.
Ha minden szakad,akkor haza johetek ugy,hogy napkozbe be jarok ket napig hozza? Aztan pedig haza. Vagy ha esetleg tobb napig kellene bennt lenni. Erre van lehetoseg?
A ki-be járkálást aligha engedik, de ambuláns szülést egyre több helyen igen, mégpedig épp a COVID miatt, hogy ne legyenek zsúfoltak odabent. Ehhez az kell hogy 37-41. hét között, hüvelyi úton szülj komplikációmentesen, és egészséges legyen a baba. Ha rendezed a hálapénzt, jó eséllyel kiengednek.
Én a második gyerekemet ambulánsan szültem Németországban, itt az első szülést leszámítva teljesen alap, hogy ha jól érzed magad, 6 órával a szülés után kiengednek. Magyarországon az idióta finanszírozási és elszámolási szabályzás miatt tartják bent 3 napig az anyákat, nem orvosi okokból. Persze a szülészetek a biztonságra hivatkoznak, mert azt mégse mondhatják, hogy addig nem mész sehova amíg nem csilingel náluk a hálapénzeden kívül a teljes tb-térítés is. Nem ritkán még ki is találnak valami kamu indokot, hogy miért muszáj bent maradnotok, ez alatt azt értsd, hogy meghamisítanak 1-2 értéket, és ijesztgetnek.
🤦♀️ Ne haragudj de túl fogja élni a fiad azt a pár napot nélküled. Nem fog összedőlni a világ mert pár napig nem leszel nonstop a fenekében, és hidd el más is képes ellátni. Igen nyersen fogalmaztam! De ez az igazság. Egy újszülötnek nagyobb szüksége lesz rád akkor ott mint a nagyobbnak.
Nem engednek haza, ez nem szállóda ahol ki-be mászkál az ember kénye kedve szerint.
Engem 2 ovis fog itthon várni decemberben mikor szülni fogok.
Nem, akkor sem átjáró ház a kórház. Hogy gondoltad, hazafelé gyorsan bevásárolsz, játszol a 2 évessel másfél órát, aztán szaladsz vissza? Éjszaka hogy gondoltad? Mi van, ha előbb éhezik meg, mint 3 óra? Nagyon sok helyen bababarát ellátás van, végig veled lehet a baba, akkor leadod a csecsemősöknek? Nem fog a fiad világa sem összedőlni, te pedig 2 gyerekért fogsz egyforma felelősséggel tartozni, ezen gondolkozz inkább a hátralévő időben.
Komplikáció mentes szülés után amúgy sem kell egy hónapig bent lenni, az elég szélsőséges helyzet lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!