Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik az alakjuk miatt nem szülnek?

Figyelt kérdés

2020. okt. 31. 13:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
7essel maximálisan egyetértek. Nem az én dolgom, de ezt a szoptatás mizériát őszintén nem értem. Miért kell abból, hogy valaki bármilyen okból nem szoptat, ekkora égbekiáltó tragédiát csinálni. Szerintem sokkal felháborítóbb, mikor a kedves anyukák, ahelyett hogy magukkal foglalkoznának, a másik anyukát szidják, mert minek szült, ha nem szoptat. Mintha bármi összefüggés lenne a szoptatás és az anyaság milyensége között....
2020. okt. 31. 16:34
 12/18 anonim ***** válasza:
30%

Én biztosan furcsa fejet vágnék, ha hallanék ilyen nőről. Talán még lesajnálóan mosolyognék is rajta egyet.

Hisz a szépség múlandó. A szép alak is. És ülhet majd 50 évesen megcsúnyulva egyedül otthon. Nem lesz nagy vigasz, hogy 20 évesen szép volt.

2020. okt. 31. 22:53
 13/18 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem önzőség azért nem szülni, mert milyen lesz az alakja. Dehát nem egyformák és nem is való mindenkinek gyerek. Hisz így is vannak akik saját magukért se tudnak felelősséget vállalni, nemhogy egy másik életért.
2020. nov. 1. 06:20
 14/18 anonim ***** válasza:
11%
*nem vagyunk egyformák
2020. nov. 1. 06:20
 15/18 A kérdező kommentje:
Akinek nincs gyermeke, szerintetek csakis magányos megkeseredett öreg lesz?
2020. nov. 1. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:
33%

Előbb-utóbb igen, az lesz. Ha nem 50, akkor 70 évesen.

De amikor majd senki nem nyitja rá az ajtót, és nem ápolja, nem látogatja meg a kórházban, akkor biztosan megkeseredett lesz.

Bárkit, akit ismerek, öreg korában CSAK a gyermeke ápolt.

Persze, lehet felvenni pénzért ápolót, de az sosem lesz olyan.

Persze, lehet érvelni, hogy élhet a gyerek távol/külföldön/etc.. De a legtöbb gyerek törődik az öreg szüleivel.

2020. nov. 1. 14:21
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

Jajj hagyjuk már ezeket a kliséket, hogy minden gyerek nélküli idős ember végtelenül magányos és megkeseredett lesz, bezzeg aki szült...🤦🏻‍♀️

Eleve nagyobb önzőség nem létezik annál, mint hogy azért szülök, hogy legyen aki öregkoromban ápoljon. Soha nem értettem ezt az "érvet" a gyerekvállalás mellett. Egyrészt. Másrészt, a világon SEMMI garancia nincs arra, hogy időskorban valóban rád fogja nyitni a gyereked azt a bizonyos ajtót. Hány és hány öreg él idősek otthonában, miközben több gyereke is van. Látogatni is alig látogatják. Továbbá igen, millió oka lehet, hogy a gyerekes öreg korára pont ugyanolyan "megkeseredett" lesz, mint a gyerektelen, hisz ugye nem biztos, hogy jóban lesztek, nem biztos hogy a közelben fog lakni, akár élhet másik országban is. De sajnos az is lehet, hogy lebetegszik és meghal még a szülő előtt vagy váratlan balesetben hal meg. Ezek mind-mind benne vannak a pakliban.

Szomszéd néninek 2 gyereke és 3 unokája van, jó ha fél évente egyszer meglátogatják.

Csak azért, mert valakinek nincs gyereke, idősen egyáltalán nem jelenti, hogy megkeseredett lesz. Jobb esetben ott van a házastársa, akivel örök hűséget fogadtak. Vannak az embernek barátai, rokonai. Számtalan olyan házaspár és egyedülálló idős ember van a környezetünkben, akiknek gyerekük ugyan nincs, mégis boldog az életük, eljárnak a barátokkal kártyázni, van nyugdíjas klub, ahová rendszeresen járnak, egész nap kertészkednek stb. Amúgy sem kell mindenkinek valaki maga mellé, hogy boldog legyen, van aki kifejezetten élvezi az egyedüllétet.

Az meg no komment, hogy valaki már 50 évesen leírja az embert... 50 évesen még baromira nem vagy öreg, aki mozogni is alig tud, az esetek többségében ott van a férjed/feleséged/élettársad, élvezed még az életet, összejártok a barátokkal stb.

2020. nov. 1. 16:49
 18/18 A kérdező kommentje:
#18, pontosan! Magam sem fogalmazhattam meg volna jobban!
2020. nov. 1. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!