Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy nagy...

Mennyire gyakori, hogy nagy baba miatt császárt javasolnak?

Figyelt kérdés
A 37.hétben vagyok és 3 kilósra saccolta a dokinő a babát. Azt mondta kicsi az nem lesz, de nem fejtette ki ez mit jelent, császár sem jött szóba egyelőre...Se én, se férjem nem születtünk 3400 grammtól többel, férjem igaz nagy darab, magas, én viszont 157 cm, picike vagyok. Nagyon beparáztam,hogy ha heti 200 grammot is hízhat akkor mi lesz a vége? Meg tudom majd szülni? Persze tudom, ez csak cca mérés, de tegyük fel, hogy valós..Dokinőm szerint a csípőm, medencém széles, jó anatómiai adottságú,nem kéne, hogy gond legyen, a baba fejvégű,de ez menet közben adja majd magát... Kicsit aggódom, első baba.
2020. okt. 30. 11:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
6 en keresem az ellentmondást a valaszainkban, de nem találom. Egy egyszerű logikai kapcsolat. Van aki 3 kilósat se tud megszulni annyira szűk a medencéje és van aki 4 kilósat is simán. Akkor? Pusztán a baba mérete számít? Nem. Nincs ebbe semmi ellentmondás. Pusztán nagy baba miatt nem írnak ki császárra akkor írnak ki, ha hozzad képest nagy a baba. Az meg ugye egy objektíve normál babánál is előfordulhat. Ezért kar volt mindenkit lepontozni a nagy tudásoddal 😀
2020. okt. 30. 12:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Én 156cm magas vagyok, a babám meg majdnem 4kg született.Az utolsó uh.mondták hogy hú nagy baba lesz 3200g tippelték.Viszont önmagában a súlya miatt nem ajánlották volna a császárt.Harántba feküdt ezért lett császármetszésem, de egész az utolsó hetekig sima szülést terveztünk én is meg az orvos is.

Amúgy azért kb 200-500g közötti tévedés belefér a súlytippbe.Olyan is van akinek azt mondták hatalmas babája lesz aztán épp csak 3kg babát szült.

2020. okt. 30. 13:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon friss az elmeny, mara vagyok kiirva,de 9nappal ezelott inditottak a szulest, mert vegig nagyokat mert a gep, konkretan 32.heten mar 38hetes mereteket (3200g),35.heten 3500g-ot.

37+3napon a gep 3700g-ot mért es igy 38+6 napra inditast beszeltunk meg es mivel 3het alatt korabban 1kg-ot hizott a baba arra szamoltak hogy kb 4600g lesz a vege. Nos a lanyom 3680g-al szuletett, ami 100g-al tobb mint a novere 7evvel ezelott.

Orulok h inditottak, bar nagyon megszenvedtem vele, de iszonyatosan bosszus lennek ha csaszarral kezdtunk volna mondvan h 4kg+ os es biztos nem tudom megszulni.

Vegig tevedtek a sulyat illetoen es teljesen foloslegesen paraztattak 6hetig h oriasbebi lesz. Nem lett volna akkor sem ha 40hetre jon.

37.heten 3kilos baba teljesen korrekt, atlagos.

2020. okt. 31. 01:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Koszonom, megnyugodtam, majd a doki tudni fogja :)
2020. okt. 31. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!