Mennyire gyakori, hogy nagy baba miatt császárt javasolnak?
Én 156cm magas vagyok, a babám meg majdnem 4kg született.Az utolsó uh.mondták hogy hú nagy baba lesz 3200g tippelték.Viszont önmagában a súlya miatt nem ajánlották volna a császárt.Harántba feküdt ezért lett császármetszésem, de egész az utolsó hetekig sima szülést terveztünk én is meg az orvos is.
Amúgy azért kb 200-500g közötti tévedés belefér a súlytippbe.Olyan is van akinek azt mondták hatalmas babája lesz aztán épp csak 3kg babát szült.
Nekem nagyon friss az elmeny, mara vagyok kiirva,de 9nappal ezelott inditottak a szulest, mert vegig nagyokat mert a gep, konkretan 32.heten mar 38hetes mereteket (3200g),35.heten 3500g-ot.
37+3napon a gep 3700g-ot mért es igy 38+6 napra inditast beszeltunk meg es mivel 3het alatt korabban 1kg-ot hizott a baba arra szamoltak hogy kb 4600g lesz a vege. Nos a lanyom 3680g-al szuletett, ami 100g-al tobb mint a novere 7evvel ezelott.
Orulok h inditottak, bar nagyon megszenvedtem vele, de iszonyatosan bosszus lennek ha csaszarral kezdtunk volna mondvan h 4kg+ os es biztos nem tudom megszulni.
Vegig tevedtek a sulyat illetoen es teljesen foloslegesen paraztattak 6hetig h oriasbebi lesz. Nem lett volna akkor sem ha 40hetre jon.
37.heten 3kilos baba teljesen korrekt, atlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!