Mennyire gyakori, hogy nagy baba miatt császárt javasolnak?
Nem. Soha.
Én 4 kilós, unokatesóm 4,8 kilós babát próbàltunk megszülni.
Nem a méret miatt, de mindkettőnknek sürgősségi császár lett 8-10 óra vajúdás után.
A valódi, indokolt téraránytalanság extrém ritka.
Hogy hányszor fogják erre az orvosok a császárt, már egyáltalán nem extrém ritka.
Elég gyakori. Nekem is javasolták, (pedig széles a csípőm), de nem akartam, közel 4 kilós gyereket szültem, meg is lett a böjtje. Nem a csípőm bánta, hanem a hüvelyem.
A korábbi válaszadók elég önellentmondásos válaszokat írtak. 4 kilós, meg 4,8 kilós gyereknél nem a méret miatt kell a császár? Na nemár...
Hogy 5 kilós gyereket többedik szülésnél megszül valaki, gratulálok, nyilván egy ilyen csípő/medence már fel van készülve a szülésre, teljesen más, mint elsőre nagy babát szülni. De még így sincs rá garancia, hogy nem lesz probléma. És az anya sérülése csak az egyik lehetséges veszély, a gyerek is sérülhet, és maradandó károkat okozhat akár egy néhány perces oxigénhiányos állapot is, egy esetleges elakadás miatt.
Mondjuk egy 3600 g-os baba még bőven átlagosnak számít, természetesen a te testarányaidtól függően. Ha a csípőd széles, és nincs a babának extrém nagy koponyája, akkor simán megszülöd.
Viszont ne kezdj most el ezen aggódni, lélekben próbálj felkészülni mindkét eshetőségre, és az legyen a mantrád, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni.
Könnyű szülést!
"A korábbi válaszadók elég önellentmondásos válaszokat írtak. 4 kilós, meg 4,8 kilós gyereknél nem a méret miatt kell a császár? Na nemár..."
A négykilósomnak a köldökzsinór csípődött be.
A 4,80-as babánál anyukának toxémia volt. Mindkettőnknél természetes szülést terveztek.
Mi ebben az ellentmondásos?
36+4
BPD:9,11
AC:32,73
FL:6,97
2920 gramm
Ilyen adataink voltak hétfőn, centiben szamolva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!