Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 37 hetes vagyok és már nagyon...

37 hetes vagyok és már nagyon rosszul viselem. Miért baj, ha szeretnék már szülni?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm fél éve szült, ő azt mondja, hogy már jöhetne, nem lenne baja a babának. Viszont egy minden lében két kanál szomszéd azzal zaklat, hogy ne szüljek még, mert az utolsó 3 hétben még sokat kell fejlődnie. Egy hete az uh-on 2,5 kg felett becsülték a súlyát. Tényleg szeretnék már szülni. Türelmetlen is vagyok meg a fáradtságtól nyügös is. Ugyanis éjjelente 1-2 órát alszok, napközben meg sokat görcsölök. Nem lehet valahogy megindítani, Baj lenne? Egyáltalán normális vagyok, hogy ilyenen gondolkodok? Ti mit mondotok?
2008. nov. 29. 09:44
 1/10 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem baj, hiszen ez szerintem természetes!! én is így voltam már a végén, aztán 39 hét+5napra szültem. a terhességet végig nagyon élveztem, fantasztikus volt, de a végére... már tényleg nehéz lett :) kitartás, nem sok van már. sajnos mást nem tehetsz!! de gondolj arra, hogy nem sokára lesz egy kisbabád és az leírhatatlan érzés lesz!! :)

1 hetes kisfiú anyukája

2008. nov. 29. 10:29
 2/10 anonim ***** válasza:
azt hogy megindítsák a szülést nyomós ok kell.csak azért mert te már türelmetlen vagy az senkit nem fog érdekelni.mindennek eljön a maga ideje.én most léptem a 36.hétbe.elég sokat keményedek sőt éjjel mintha már menszi szerű görcsöm is lett volna.hidd el én is nagyon várom már a végét mert egyre ingerültebb és fáradtabb vagyok.36.ik héttől viszont bármikor megszülhetünk és a szomszédod meg ne veled foglalkozzon.a baba már nagyon fejlett ahhoz hogy egészségessen jöjjön a világra.szép babázást!
2008. nov. 29. 10:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát nem fogják neked megindítani ha minden oké amúgy (NST, amnio, szívhang jó és veled is fizikailag rendben van minden vérnyomás stb.)

És lehet hogy rosszabbul is járnál vele amúgy, mintha kivárod a terminus végét. A méh izomzata a végén válik igazán érzékennyé az oxitocinra, szóval ha most indítanák neked oxival meg ilyesmi, akkor lehet hogy napokig jönnének a fájások, mire baba lenne belőle, és nagyon kimerülnél, lehet császár lenne a vége...:(

Így pedig ha kivárod (nem nagyon van más választásod) lehet hogy pár óra alatt és gyorsan, könnyen megszülsz.

Nem véletlen, hogy a babád nem akar még megszületni, szerintem se siettesd.

Ez az anyaság már csak ilyen, hogy kellemetlenségeket és fájdalmakat is el kell viselni (amiket irsz hogy türelmetlen vagy meg nyűgös) a gyerek érdekében!!

Ez már a gyerek egész életében így lesz, ( az örömök meg a boldogság mellett persze:)) hogy Ő az első.

És egyébként van, aki az utolsó egy-két hétben vagy a szülés előtti pár napban mégis tud aludni ( a természet ezt igy találta ki hogy rápihenjen a szülésre a nő).

Persze a barátnődnek olyan szempontból igaza van, hogy semmi baja nem lenne a 37.hétre született babának,mert már valószínű mindene teljesen oké.

2008. nov. 29. 10:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Tény, hogy a babád már teljesen ki van fejlődve, nem véletlenül mondják, hogy ha a betöltött 36. hét után szülsz akkor már nem számít koraszülöttnek. De sajnos szerintem sem fogják megindítani a szülést csak mert az anya már nagyon ki van fáradva, de amúgy meg minden oké. Mondjuk olyan nincs, hogy a mai világban napokat hagyjanak vajúdni, tehát ettől nem kell tartanod, még ha kapsz is majd oxitocint a szülésnél. Nekem is indították az elsőt, mert túlhordtam a babát egy héttel. Az utolsó heteket én is angyon nehezen viseltem, mert a 36. héten már azt mondta a doki, hogy a 38. héttől már bármikor számíthatok babára, aztán mégse. :( De te még időben vagy és kívánom, hogy 1-2 héten belül meglegyen a babád! :) 38 hetes
2008. nov. 29. 11:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Én ma töltöttem be a 40-ik hetet, mára vagyok kiírva,de semmi jele, hogy ki akarna jönni. Nekem egy hetet mondott a doki, hogy annyit engedi túlhordani. Átérzem amit írsz, én is így voltam vele a 37-ik héttől a 39-ik borzasztó türelmetlen voltam. Aztán az elmúlt héten már úgy voltam hogy még maradjon, nem vagyok felkészülve rá, most meg valahogy úgy, hogy majd ha akar kibújik, legkésőbb jövő pénteken. Nehezek az utolsó hetek, ez tény, de lesznek napok, amikor jobban leszel, tudsz pihenni, jó kedved lesz, aztán megint jön a mélypont. Én pár napja nagyon jókat alszom, előtte hetekig én sem tudtam semmit aludni. Kitartás, ki fog bújni a babád. Minden jót! 40 hetes kismama.
2008. nov. 29. 11:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megjegyzem: én sem úgy gondoltam, hogy megindítják, ha én azt mondom. Inkább valami olyasmire, mint a forró víz meg hasonló otthoni praktikák. A kérdés arra irányult, hogy így lehetne-e indulásra bírni a babát? Ha igen, hogyan?
2008. nov. 29. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát, esetleg ha frontérzékeny vagy, akkor most jó esélyed van a szülés beindulására: jövő hétre meleg- és hidegfrontot is mondanak! :) Annak idején én is próbálkoztam parktikákkal: szex nem jött be, lépcsőzés pláne nem (sőt, állítólag akkor még nehezebben tágulsz, mert nagyon erősíti a gátizmokat), még bútorokat is emelgettem/tologattam, de semmi. Forró fürdőt csak azért nem próbáltam mert éppen nyár volt, amúgy is rosszul vagyok a melegtől. Van ez a bábakoktél, erről a mostani terhességem alatt hallottam, ha itt lesz az ideje, kipróbálom!
2008. nov. 29. 11:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Én nem ítélem el ha valaki már nagyon sürgeti a szülést, a doki szerint is ha az anya nagyon stresszel és már "nem bírja tovább" az a babának se jó.
2008. nov. 29. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:
en a 40.-ik heten szultem,de mar hetekkel elotte nemtudtam aludni,akkora volt a pocakom/a fiam 4,5kg-val szuletett-termeszetes uton/,es olyan nagy volt bennem a felelem a szulestol,hogy mar tulakartam lenni mindenen mielobb!De a szules elotti nap ejszakat vegigaludtam,rengeteg erot gyujtottem,es masnap megszuletett a fiam/4ora alatt!/7 evvel ezelott.kerlek,bizd a termeszetre a szulesi idot,hidd el a babak tudjak mikor van itt az ido!
2008. nov. 29. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért ez nem egészen így van, mert ha így lenne, akkor nem lenne túlhordás. Márpedig sajnos van, és tapasztalatból mondom: nem is veszélytelen. De a kérdező kismama még bőven időn belül van. :)
2008. nov. 30. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!