Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi időbe tellik begyógyuln...

Mennyi időbe tellik begyógyulnia a gátnak?

Figyelt kérdés

Félek ettől a gátmetszéstől.

Fájdalomcsillapító jár hozzá?

Szülés után azt egyből össze is varrják, ugye?

Meddig tart a gyógyulás?

Fájdalmas a gyógyulás? Ülni lehet majd?

Teljes a gyógyulás? Olyan lesz ott lent, mint vágás előtt?

Gyógyulás alatt a kakilás/székelés fájdalmas?

2020. okt. 8. 08:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok. Nem tudom, hol fogsz szülni, de torekedj a gatvedelemre, hátha összejön. Persze egy nagy szakadás se jobb, mint a vágás, de van a ki csak picit szakad vagy egyáltalán nem 🙂
2020. okt. 8. 12:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én is féltem, de nem volt gond vele, igaz elég kicsit kellett csak vágni

- Vágás nem fájt, akkor már az ember azt se tudja kB hol van :)

- varráskor én kaptam érzéstelenítőt, nem fájt, igaz, csak pár öltés lett (talán 3-4)

- a 6. napon vették ki a varratot, utána megneztem tükörrel otthon, nem volt vészes a látvány

-ülni kellemetlen volt, főleg kemény felületen, illetve pl a kórházból hazafelé a kocsiban (40 perces út)

- 6.heti kontroll napján volt szex, akkor még érzékeny volt, de 1-2 hét és javult, így a végleges gyógyulásra 6-8 hetet mondanék

- most már nem is látszik, nem is érezhető a heg

- kakilás kicsit nehéz volt, de nem vészes, ha kérsz adnak gyógyszert. Megmondom őszintén én féltem valamiért tőle, nem mertem nyomni, nehogy gond legyen, emiatt ment inkább nehezen, nem a fizikai rész miatt

2020. okt. 8. 13:28
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem közvetlenül vágás előtt érzéstelenítettek és nagyon jól, mert semmit nem éreztem belőle.

Az ülés nagyon fájt, de a puha matrac vagy egyéb tárgy sokat segíthet rajta.

Nekem első nap még nem volt székletem, aminek örültem is mert biztos kényelmetlen lett volna, másnap már teljesen rendben ment minden.

Ma két hetes a vágásom és néha még fájdogál, főleg ha fura pózokban alszom.

2020. okt. 8. 14:29
 14/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, *vágás előtt és varrás előtt érzéstelenítettek
2020. okt. 8. 14:30
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is éreztem, mikor vágtak, a varrást is alig. Utána az aranyerem jobban fájt, mint a gátseb, ennek ellenere a wc-zés nem fájt, kis szorulasom volt, ami kellemetlen volt. 1 het után, mikor az aranyerem helyrejött, utána csak viszketett a helye. 2 honappal szülés után alig éreztem, h hol volt .
2020. okt. 8. 15:57
 16/25 anonim ***** válasza:
60%
Reszben ezert is kertem pcst. Mondjuk en betegesen rettegtem a huvelyi szulestol, konkretan a kitolasi szakasztol plusz ettol a gatvagastol. Vegul azert lett pcs mert felt a doki hogy elvetelek a stressztol mert csak erre tudtam gondolni 0-24. Ez is egy megoldas ha nagyon felsz, masnap mar mindent tudtam csinalni es semmilyen maradando problema nem maradt (aranyer, vizelettartas, stb amik gondolom a nyomas hatasara alakulhatnak ki). Nem vagyon kovetendo pelda, csak mint lehetoseg ha nalad is elhatalmasodna a felelem.
2020. okt. 8. 15:58
 17/25 A kérdező kommentje:

Húú Lányok, ha szabad így szólítanom Benneteket :) (28 vagyok)

Nagyon köszi a tapasztalatokat!

Úgy látom, azért változó a gyógyulás folyamata és a vágással járó kellemetlenségek előfordulása is. De azért legalább olvastam mindenfélét, egyik sem lesz váratlan.

Annyira azért még nem félek, hogy császárhoz folyamodjak, nagyon szeretném, ha természetes úton jönne világra (A műtéttől jobban félnék. Meg abból is fel kell gyógyulni.)

Nem könnyű az életünk, nekünk Nőknek, az biztos.

Kaptam védőnőtől egy tájékoztatót, melyen le van írva, hogy mit csinálnak a babával rögtön szülés után (nyákszívás, gyomortartalom leszívás, stb..), azt hiszem, elég is volt magamat "sajnáltatni"..

Viszont még lenne egy kérdésem:

Befolyásoló tényező, hogy anyukámnak 3 császárszülése volt, azért mert jóformán egyáltalán nem tágult? (anya úgy mesélte, hogy azt mondta neki a doki anno, "szűz lány a szülőszobán, ilyet még nem látott".. )

Hülyén hangzik, hogy ez örökölhető-e...dehogy emiatt nagyobb eséllyel fordulhat ez elő nálam is?

37.héttől málnalevél teát iszom majd, persze tudom, hogy az nem száz, hogy segít, de ártani nem árt.

2020. okt. 9. 10:09
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám velem is és tesómmal is 20+ órákat vajúdott, mire kitágult rendesen, nekem meg a lányom pikk-pakk megszületett, nagyjából olyan 5 óra alatt simán kitágultam, a szülésznő meg is ijedt, hogy majdnem 8 centisen mentem már csak a kórházba (első baba, azt hittem, tovább fog tartani). Szóval nem hinném, hogy van ilyen direkt összefüggés.
2020. okt. 9. 10:14
 19/25 anonim ***** válasza:
Nem jelent semmit, hogy anyukad, hogy szült. Ettől te meg szulhetsz könnyen és gyorsan. Azért a becsületesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy az első baba nem szokott gyorsan jönni, bár tesomnak pl csak 5 óra volt, úgyhogy ebben is vannak kivételek 🙂 (ez neked talán abból a szempontból érdekes, hogy anyukam viszont 2 napig vajudott a tesommal, mert nem tagult, és latod nem “örökölte”)
2020. okt. 9. 10:14
 20/25 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!! :)
2020. okt. 9. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!