Október 17 re vagyok kiírva. Hogyan zajlik le a szülés és mire kell majd figyelnem? Adnak valamilyen érzéstelenítőt? Mit célszerű magammal vinnem a kórházba?
Attól függ, hogy hol szülsz.
Neked kell
Betét, wc papír, tisztálkodó szerek, bugyi, hálóing, köntös, két papucs, törölköző.
A babának
Pelenka, popsitörlő, popsikrém, ruha, pelenkaalátét, cumisüveg, sterilizálózacskó.
A szülés a vajúdással kezdődik. Ha nem tágulsz gyorsan kapod az oxitocint ami fájásokat generál. Ha kellőképpen kitágultál irány a szülőszoba.
De ezt már össze kellett volna raknod rég.
Megkerdezhetem hogy mire hasznaltad az elmult 9honapot ha nem az ezekre valo felkeszulesre?
Korhazankent eltero hogy mit kernek, erdemes lenne odatelefonalni es megkerdezni.
Ha eddig nem vettel babaruhat, van 10napod beszerezni bar nem torvenyszeru hogy megvarja a kiirt datumot.
Ha kersz erzestelenitot es meg nem tagultal tul sokat, adnak.
Szerintem a legfontosabb hogy kovesd mindenben az orvos/szuleszno utasitasait, ha azt mondja ne ordits mert pazarlod az energiat, ne ordits, ha tolni kell, tolj beleadva apait es anyait, ha azt mondja ne tolj, ne menj a keres ellen, a sajat es a baba erdekeben.
Ok koszonom hogy leirtad, youtubeon talalsz korhazi taska keresoszoval nagyon sok pakolos videot, babaruhaban erdemes par 56os es par 62-es meretet is csomagolni, magadnak legfontosabb a kiskonyv amiben benne vannak a vizsgalataid, a helyedben mindenkeppen megemlitenem rogton az elejen a betegsegeidet, lehet h csak csaszarral szulheted meg.
Ha elfolyik a magzatviz/ ha rendszeres 5-10perces fajasaid vannak/ ha verzel azonnal korhaz. Szuleszet, betegfelvetelen valaki fogad es megvizsgalnak, onnantol mar vegigvezetnek a folyamaton.
Csaszarnal bekotik az infuziot, beadjak a gerincedbe az erzestelenitot, 30percen belul kint a baba es teged varrnak.
Utana nem lehet mozogni orakig, erdemes vinni szivoszallal fel literes vizet mert a fejed nem mozgathatod. Ha eltelt az a bizonyos ido, jon majd nover es kikiser zuhanyozni, a babat valoszinuleg csak ezek utan kapod meg, ez is korhazankent valtozik.
Sima szules eseten betegfelvetel, vajudoszoba, vizsgalgatnak es megfelelo tagulas utan visznek a szuloszobara, ott pedig ahogy irtam figyelj az orvosra, szulesznore.
Nekem volt mindkettoben reszem, mindketszer egyedul csinaltam vegig mert februarban szulettek es karanten volt a korhazban, ismerkedj a babaval, ne arra koncentralj h ki nincs melletted. Kivanom h a parod hamar hazajusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!