Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit hagyok ki, ami még kellhet...

Mit hagyok ki, ami még kellhet a pakolásnál?

Figyelt kérdés
Még nem pakolom a kórházi csomagot, de már egy komódba "gyűjtögetek" és kíváncsi lennék kinek mi hiányzott, mit felejtek el, ami fontos. Tehát magam részére:3 minőségi hálóing, szoptatós melltartók, melltartóbetét, kényelmes fehérneműk,meleg papucs, zuhis papucs, meleg zoknik, téli köntös,4 db törölköző(nagy, közepes, 2 kicsi) 4 db chicco szülés utáni eldobhatós bugyi, 10 db giga betét,1 cs. éjszakai always betét, automata mellszívó, mellbimbókrém, tejszaporító tea, aloe spray kézfertőtlenítö spray, dettol fert.kendők,pampers törlőkendő,zsepi,wc papír, tisztálkodó szerek, papírok,töltő, telefon, szívószál, pohár,víz,nasi-rágcsi,wellpur nyakpárna. Babának:pelus, krém, törlőkendő, pár ruci, sapi, kesztyű, zokni, cumi, cumisüveg,meleg becsavarós pléd/pólya, textil pelus.
2020. aug. 31. 22:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
93%

7-es nem tudom miért lett lepontozva, jókat irt.

És mi az, hogy nem fog hajat mosni? Ti a szules utáni csatakos hajatokkal grasszaltatok? Meg jó, hogy meg fogja mosni. Meg a csaszaros szobatarsaim is megmostak.

Nalunk nem saját ruhában kellett szülni. Kaptunk kórházi leplet. Jobb is volt az.

2020. szept. 1. 00:21
 12/36 anonim ***** válasza:
74%
Azt hogy kell elképzelni, hogy nem engednek mellszivot használni? Kicsavarják a kezemből? Ez tényleg érdekelne. Ne vicceljünk már! Nekem eleve azzal indult be a tejem. Persze bagózni ki lehet menni, mert a szabadságában mégse lehet korlátozni senkit, de mellszívót azt aztán nem engednek? Irreális. Nem tudom miért kell az ilyen butaságokat terjeszteni. Az hogy beszólnak, vagy mást javasolnak, az lehet. De felnőtt emberként mindenki eldönti.
2020. szept. 1. 00:25
 13/36 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a sok (NEM minőségi) hálóing kell, én hármat vittem és kevés volt a 48 órára, pedig a szülésnél nem véreztem (még) össze az elsőt. Utána viszont annál többet...

Egyébként érdemes a kórház után érdeklődni, pl. mellszívó ügyben. Ahol én szültem, profi elektromos gépek voltak, kár lett volna saját gyengusszal erőlködni. Cumit és cumisüveget viszont nálunk nem engedtek, hasonlóan a kesztyűhöz.

Amúgy ez a lista rendben van. Köldökápoláshoz lehet kérnek fültisztító pálcát és valamilyen fertőtlenítőt.

2020. szept. 1. 01:07
 14/36 anonim ***** válasza:
93%

Én WC ülőke védőt javasolnék (pl. DM-ben pár száz forint).

A két kis törölköző szerintem praktikus, amennyiszer kezet/mellet fog mosni.

2020. szept. 1. 01:27
 15/36 anonim ***** válasza:
90%

Én napközben nem hálóingben voltam.

A szülős hálóingemet sem kentem össze, talán mázli..

Jól jött egy elosztó, mert 3 an voltunk és 2 baba hordozható kékfény alatt volt, így konnektorhiányban szemvedtünl ( utóbb hozattam)

Nem volt baja a babának mégis 4 éjjelt voltunk, mert hétfőn későn este szültem..a 72 h csütörtök este járt volna le...

4 bugyi kevés.. bár én rendeset hazsnáltam

Bugyis pelenka jobb volt mint a sima szülés utáni.. bár csak 2 db-bal készültem sajnos.

Nálunk bimbóvédőkrèmet adtak mintában.. de jó ha viszel..

Nálunk a baba a sajàt ruhában van.. nem kórháziban

Napi 2 minimum.

Pelenkázóalátét!

2020. szept. 1. 02:17
 16/36 anonim ***** válasza:
80%

Igaz, a pelenkázó alátét nagyon fontos!

Szoptatós tea helyett a Karamalzot ajánlom.

2020. szept. 1. 02:34
 17/36 A kérdező kommentje:
November kozepen szulok egyebkent. Fazos vagyok, emiatt gondoltam a kontost, de olyan macera, sok helyet is foglal, hadilabon allok vele. 2 fajta vastagabb kontosom van, egy combkozepig ero csajosabb, es egy egyszinu barack hosszzu,teli. Igazabol mar ezt pont nem akartam venni (vekonyabbat),de most hogy mondjatok telen nagyon meleg van a korhazban, illetve tavaly ota regulalhato a radiator is (eü dolgozo vagyok a korhazban, de nem a szuleszeten, ott kevesbe ismernek). A bugyipelenka, pelenkazo alatet, szoptatos parna, sterilizalo, wc ulekere alatet, toll nagyon jo otlet, koszonom. Haloinget sem tervezek tobbet venni, ugy gondoltam majd ha kellene kimossak nekem s visszakuldik anyuek. Meg esetleg berakok egy sima laza pizsit. Lazmerot, ha kerek 100% adnak es a koldokcsonkhoz is ok biztositanak mindent. Nalunk nem adnak korhazi leplet, sajatban kell szulni (nem tudom miert). Babanak adnak polyat, oltoztetik, de en viszek azert par cuccot a hazahozoson kivul is. A mellszivo ugyben oszinte leszek, 3 frissen szult baratnomre hallgattam, az egyik gyerekosztalyon noverke. Megvettem ezt a medela 2 fazisut, mert stimulal is, nekik nagyon hasznos volt azt mondtak, s engedtek is termeszetesen..Sosem szultem meg, tapasztalatlan vagyok, lehet felesleges a mellszivo.. Lehetseges, hogy a kontos es a mellszivo nem kerul bele a csomagba, aztan max utanam hozza a ferjem, ha megis kellene :) 2 het es indul a szulesfelkeszito tanfolyam, meg mindenkepp ra fogok a dolgokra kerdezni a kolleganonel, hogy pontosan mi merre hany meter,o biztos mond majd errol par szot a kismamaknak.
2020. szept. 1. 04:56
 18/36 anonim ***** válasza:
33%
Cumisüveg minek?
2020. szept. 1. 06:23
 19/36 anonim ***** válasza:
12%
Körömcsipesz. Lehet h.lyén hangzik de nekem a szülés alatt akkorát nött a körmöm mint máskor egy hét alatt. Másnapra hozattam is be a férjemmel és levágtam, a másodiknal már eleve készültem, és akkor is szükségem volt rá.
2020. szept. 1. 07:51
 20/36 anonim ***** válasza:
80%

Én se hálóingben voltam napközben hanem kényelmesebben. Mondjuk nekem nincs hálóingem, mert minden reggel úfy ébredek fel b3nnük, hogy mellig felcsúsznak, nem tudom kinek kényelmes az.

Ha meg azt a nagy eldobható pelenkabetétet veszed, akkor nem biztos hogy eláztatsz mindent.

Ezért nem értem a 4 hálóinget (3+1 amit a szüléshez vettél).

2020. szept. 1. 07:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!