Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit hagyok ki, ami még kellhet...

Mit hagyok ki, ami még kellhet a pakolásnál?

Figyelt kérdés
Még nem pakolom a kórházi csomagot, de már egy komódba "gyűjtögetek" és kíváncsi lennék kinek mi hiányzott, mit felejtek el, ami fontos. Tehát magam részére:3 minőségi hálóing, szoptatós melltartók, melltartóbetét, kényelmes fehérneműk,meleg papucs, zuhis papucs, meleg zoknik, téli köntös,4 db törölköző(nagy, közepes, 2 kicsi) 4 db chicco szülés utáni eldobhatós bugyi, 10 db giga betét,1 cs. éjszakai always betét, automata mellszívó, mellbimbókrém, tejszaporító tea, aloe spray kézfertőtlenítö spray, dettol fert.kendők,pampers törlőkendő,zsepi,wc papír, tisztálkodó szerek, papírok,töltő, telefon, szívószál, pohár,víz,nasi-rágcsi,wellpur nyakpárna. Babának:pelus, krém, törlőkendő, pár ruci, sapi, kesztyű, zokni, cumi, cumisüveg,meleg becsavarós pléd/pólya, textil pelus.
2020. aug. 31. 22:41
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
22%
Pelnka
2020. aug. 31. 22:45
 2/36 anonim ***** válasza:
96%
Felejts el a minőségi hálóinget (legalább is a szüléskor) . Szülni a legelhasználtabb hálóing kell, mert azt könnyebb a szülés végén kidobni, mint áztatgatni a vért, kakit (mindkét félről) , magzatmázat belőle.
2020. aug. 31. 22:45
 3/36 A kérdező kommentje:
Ja igen, azt elfelejtettem irni, hogy vettem egy olcso, 1400 forintosat is a kinai uzletben, ma mostam ki.. Akkor az mehet szuleshez+2? Eleg lesz?
2020. aug. 31. 22:49
 4/36 anonim ***** válasza:
19%

Miért kell 4 hálóing?

Nekem egy nagy csomag eldobhatós bugyi volt, nem csak 4 db, viszont rendes bugyit nem vittem. 🤷‍♀️

2020. aug. 31. 22:57
 5/36 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem elég lesz, mert két nap után mehettek haza.

Boldog babázást nektek.:)

Talán annyi,hogy hálóing nem baj ha több van, én ugyanis (ok, 11 évvel ezelőtt már) napi kettőt véreztem össze. Ne kerdezd hogy csináltam, de így volt.

2020. aug. 31. 22:59
 6/36 anonim ***** válasza:
88%
Majd megsültem a kórházban, pedig szakadó hóesésben szültem decemberben. Meg novemberben is szültem. A babák miatt nagyon befűtenek, ezért szerintem felesleges a vastag köntös. Ha van vékonyabb szerintem az jobb. Könnyebb kimosni is, majd szárítani. Textil pelenka is kelleni fog. Debrecenben nem engedték a saját hálóinget, igazából minden napra kellett legalább 1, de inkább 2. Valahogy mindig átütött a vér. Ezt tudja a család is pótolni, egyik nap hazavitték, kimosták, majd vissza. Szerintem oly de oly felesleges a mellszívó. Majd csak útban lesz. A babát kell minél többet mellre tenni, abban a 3 napban nem fog kelleni hidd el. 3x szültem, akiket időre hazaengedtek a kórházból (3-4) nap, -senkinél nem volt mellszívó, és nem is hiányolták. Azoknál volt bent, akinek maradni kellett még heteket akár.
2020. aug. 31. 22:59
 7/36 anonim ***** válasza:
27%

Szoptatós párna.

Esetleg saját részre ágynemű, pléd.

Babának lázmérő, esetleg saját részre is.

Sterilizáló zacskó.

2020. aug. 31. 23:01
 8/36 anonim ***** válasza:
61%
Ha nem adódik komplikáció, 2, max. 3 napig leszel a kórházban, nekem rengetegnek tűnik a 3 hálóing, a 4 törölköző (nem hiszem, hogy pont ott fogsz hajat mosni, de ha mégis, oké, de minek a 2 kéztörlő?). Én inkább több eldobhatós bugyit vinnék, szerintem az always betét még kevés lesz, mire hazaengednek, a 10 giga betéttel szerintem tuti elleszel. Mellszívót a legtöbb kórházban nem engednek használni, úgy tudom, hogy beálljon a kereslet-kínálat a tejtermelésben, a szopizást támogatják. Meg szerintem (személyes vélemény) felesleges is. Cumisüveg biztos nem fog kelleni, ha tápszerezni kell, azt biztosítanak. Kórházfüggő, de a babának általában csak a hazavivéshez kellenek ruhák, a peluson kívül a többit biztosítják neki. A tejszaporító teához nem tudom, tudsz-e majd forralni vizet ott bent... Egyébként kihagyni szerintem nem hagytál ki semmit, csak egyelőre feleslegesen soknak tűnik a holmid. Mikorra várod?
2020. aug. 31. 23:12
 9/36 anonim ***** válasza:
31%

Hat en nem tudom...

en minden nap tiszta ruhát vettem fel reggel és este zuhanyzas után is. Az két ruci/nap. En mondjuk nem haloingeztem, de mindegy. Szules után tisztul a szervezet. Izzadsz/verzel. Ha 3 nap után hazamesz akkor is 6 ruha. De nem is ertem. Otthon is kétszer cserél az ember, nem? Nem beszélve arról, ha tejes vagy véres lesz, akkor több is kellhet.

Ha szoptatni akarsz a Lansinoh mellbimbo kenőcs a barátod lesz.

2020. szept. 1. 00:16
 10/36 anonim ***** válasza:
77%
Ja és nalunk kellett vinni tollat. Annyira fogyóeszköz, hogy meg az enyémet is lenyultak, mire kibújt a baba 😀🤷🏼‍♀️
2020. szept. 1. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!