Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nyugodjak meg? 2 napom van a...

Nyugodjak meg? 2 napom van a szülésig de szerintem hamar érkezik a baba. Előfordult már veletek?

Figyelt kérdés
A férjem csak 2 hét múlva tud haza jönni,külföldön dolgozik.. nem engedték el.. Annyira félek egyedül leszek, és nem lesz ott a pici születésénél..:'( Annyira rossz félek is első baba.. Köszönöm a válaszokat. 24N
2010. aug. 5. 18:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

21,23-as,légyszives ne legyél már szülésznő,semmi szükség az ilyen gondolkodású emberkékre a szülőszobán!!

Mi az,hogy a ti kórházatokban meg sem engedik????Törvény irja elő,hogy a szülésnél jelen lehet a kismamával,egy általa választott személy!Vagy ha ott van mondjuk egy apuka,akkor viselkedni kell,nem lehet szemétkedni?Olvasd át még egyszer A betegek jogai cimű fejezetet,mutasd meg Anyukádnak is,te meg jobban jársz ha elmész kapálni!

2010. aug. 6. 09:12
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Egyett értek az elüttem szólóval.Szerintem nagy segítség ha bent van az apuka legalább csak vajúdásnál.Az az apuka nem foglal semmi helyet a kismama fejénél de gondolom a kedves szülésznőnek tanuló még nem szült,de akkor te se enged majd be a párod.

A kérdezőnek:én is így vagyok most a párom kint van ma jön haza ilyenkor imátkozom hogy most jöjjön a baba amíg itthon van.Megy is vissza vasárnap.De majd csak túl leszünk rajta így vagy úgy.Könnyü szülést.Majd értesíts minket hogy milyen szülésed volt.

2010. aug. 6. 11:34
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, utolsó válaszoló hát akkor neked sincs sok vissza? Nekem már reggel óta fáj a pocim.. Mindenképpen eljön valaki velem.. nem szeretnék egyedül lenni, majd írok hogy miújáság.
2010. aug. 6. 12:14
 14/20 anonim ***** válasza:
60%

nem tudom, mit pattog a 09:12-es! Lehet, hogy a válaszoló szülésznő nem magyarországi! Nálunk Romániában például tényleg nem engedik az apás szülést!

Kedves kérdező! Csak azért vagy betojva, mert első baba, és a szülőszobán rajtad kívül - beleértve a babát is :) - mindenki jobban tudja, mit kell csinálni, és félsz az ismeretlentől. Én nem is akartam volna, hogy bent legyen a párom, ha lehetett volna sem. És mégis élek!

Mindíg csak 1 lépésre gondolj: Most fáj, most mentőt kell hívni, jaj, hol van a csomagom, jaj, mibe öltözzek, stb. Ha mindíg csak egy lépésen gondolkozol, akkor sokkal könnyebben túl leszel az egészen, mintha azon parázol, hogy most a párod nincs veled. Sajnos hiába félsz, ő attól még nem lesz itthon, csak magadat stresszeled vele. Szóval nyugi. Az a baba úgyis ki fog bújni, akár félsz, akár nem:)))))))))))))

2010. aug. 6. 12:53
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Egészségügyis vagyok, és igenis azt vallom, hogy legyen bent a beteggel valaki (adott esetben a szülésnél, nem betegnél), mert a beteg kiszolgáltatott helyzetben van, és ezt sok "kollégám" kihasználja, bunkó, aljas módon bánik vele. Tehát ha egy kismama nem 100%-ig biztos benne, hogy képes kiállni magáért a szülőágyon, vigyen magával egy határozott embert, aki tudja képviselni őt. Szülésznő kollégám, te is jól tudod, azért nem szeretik egyesek bent a hozzátartozót, mert akkor viselkedni is kéne. Néha szégyellem magam a hivatásom miatt...
2010. aug. 6. 13:04
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
ÓÓó édes istenem, egyeseknek fogalomzavarai vannak...
2010. aug. 6. 14:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok a múlt időt nem tudjátok elkülöníteni a jelentől. RÉGEN nem engedték az apás szülést és az erről alkotott vélemények eltérnek, én mint mondtam nem pártolom, ahogyan sokan velem egy véleményen vannak, ha te mást gondolsz ám legyen én nem bánom, szerintem ez azért nem olyan téma, ami miatt ilyen szavakkal kellene valakit illetni. A szülő nőt, akivel pedig bunkók voltak sajnálom, hogy így volt, de ez nem mindig és mindenhol van így, nálunk soha nem volt hosszú évek óta ilyen panasz, szóval sajnálom, hogy nálad így történt, de nem hiszem, hogy az általánosítás megfelelő reakció a történtekre.
2010. aug. 6. 14:05
 18/20 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 13:04

Igazad van, én nem vagyok már egy csitri lány és igenis szóltam a férjemnek, hogy jöjjön és igen jó volt, hogy ott volt. Nem azért volt rá szükségem, hogy fogja a kezem, hanem azért, hogy ne bunkózzanak és igen, ha nincs ott a férjem a gyerekem ott hallt volna meg bennem 3 orvos és 2 szülésznő mellett!

2010. aug. 6. 14:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Van, aki ezért, van aki azért nem szereti, én speciel magát az apás szülést nem pártolom, nekem nem a hozzátartozókkal van gondom, az apás szüléssel sincs, csak egyszerűen én nem tartom olyan jó dolognak, mondom, olyan ájulásokról számolnak be egyesek, ehhez kell egy erősebb idegzet, nem minden férfi bírja a látványt. Anyut is kérdeztem pont a minap, hogy apa ott volt-e, azt mondta nem, ő nem is akarta, majd megnéz, ha már "kész" vagyok. Szívből sajnálom azokat, akik azért hívnak hozzátartozót, mert félnek a személyzet viselkedésétől, ez valóban egy más szituáció és mint mondtam én ezt tényleg sajnálom, nálunk ilyenre nincs példa, nehezen is képzelem el ezeket az ok nélküli bunkóskodásokat, de nincs okom feltételezni, hogy nem igazak. Aki ilyenkor nem viselkedik, szerintem az nem a hivatása miatt nem viselkedik, hanem egyébként sem. Mi oka lenne bárkinek bunkóskodni egy olyan valakivel, aki számít rá? Ez emberi, nem pedig foglalkozásbeli hiba.
2010. aug. 6. 14:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Akkor mégegyszer föl a fejjel kedves kérdező,nem lesz semmi baj! :) Majd mesélj ám! :) Szép napot.
2010. aug. 6. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!