Lehet ebből baj? Egyáltalán mondhatok nemet?
Harmadik gyerekemet várom. Az első kiírt idő előtt 6 , a második 10 nappal jött. Az orvosom úgy kalkulált, hogy a harmadik is hamarabb fog jönni, így a szabadságát is úgy tervezte. Viszont ez a baba nem akar előbb jönni, és két napom van még a kiírt időpontig. Rá két nappal az orvosom már szabadságon lesz, így azt javasolta, hogy két nap múlva, a kiírt napon indítsuk meg a szülést. Be is jegyzett reggel 9-re.
Én viszont aggódom, mert biztos megvan az ideje, hogy mikor kell megszületnie. A babával és velem is minden rendben a vizsgálatok szerint.
Nem. Még akkor, ott is mondhatod, hogy nem egyezel bele. Csak alá fogják veled íratni, hogy saját felelősség meg blabla.
Amúgy harmadik gyerek orvos nélkül is megszületik:D
Én a másodikat szültem indítottként, a doki ment szabira. No, de nagyon nehéz volt. Egy hajszál mentett meg a császártól, meg a szülésznő :)
Most, hogy várom a harmadikat, biztos nem lesz indított.
Beszéltem. Nem nagyon örült, mondta hogy akkor így ő nem tudja levezetni a szülést, és hogy folosleges volt az elmúlt 9 hónap közös munkája. Próbált bűntudatot kelteni, hogy ő már lefoglalta a szülőszobát, az ő kórházi hitelessége lett csorbítva. Rettentő kínos volt.
De belegondolva, tőle is butaság volt arra alapozni, hogy biztosan előbb születik.
Azért az sokat elmond róla, hogy a kórházi hitelessége fontosabb, mint egy normális szülés, amit nem kellett kikényszeríteni :( Szomorú, de ez jellemző sajnos a magyar szülészetre :(
Jó egészséget és könnyű, gyors szülést kívánok neked!
Hú, szerintem nagyon gáz, hogy azt hozza fel neked, hogy fölösleges volt az elmúlt 9 hónap közös munkája.... meg az ő hitelessége...
Ha semmi jele a szülés indulásnak, én sem mentem volna a helyedben.
Nekem is 3 gyerekem van.
A 3. úgy született nekem is, hogy 39+1-nél voltunk az orvosnál, (vidékről jártunk hozzá Pestre, kb 100km-re), és vizsgálat után mondta, hogy nagyon felpuhult a méhszájam és 2ujjnyira nyitva, akár mehetnék a szülőszobára is. Mondta, hogy üljek még fél óráig a CTG-n, hogy van-e bármi előjel. De semmi nem volt. Mondta, hogy másnap délután ő ráér, ügyeletben is lesz, mivel messze is lakunk a két kicsi (akkor 3,5 és 1,5 éves) gyereket vigyük a nagyikhoz, és menjünk be szülni, nehogy 3. baba lévén megszüljek az autópályán, vagy otthon.
Olyan fura érzés volt, hogy megbeszéltük az időpontot, de logikusnak is tűnt- hogy pl ne éjszaka kelljen menni és éjjel hívni a nagyikat...
Végül bementünk délután 2 órára. Egész éjjel alig bírtam aludni, feszített a medencém, se ülni, se állni nem tudtam.
Doki még műtött, így fél 4kor tudott rám nézni, mondta, hogy max egy órán belül itt lettünk volna, mert majdnem 4 ujjnyi a méhszáj, szóval irány a szülőszoba... előkészítettek, negyed 5kor jutottunk be a szülőszobára és 6órakkor már bebugyolálva ringattam a kicsikémet.
Szóval jó, hogy elindultunk...
Könnyű, gyors szülést kívánok. Drukkolok!
Majd jelentkezz, ha megvan a pici!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!