Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet ebből baj? Egyáltalán...

Lehet ebből baj? Egyáltalán mondhatok nemet?

Figyelt kérdés

Harmadik gyerekemet várom. Az első kiírt idő előtt 6 , a második 10 nappal jött. Az orvosom úgy kalkulált, hogy a harmadik is hamarabb fog jönni, így a szabadságát is úgy tervezte. Viszont ez a baba nem akar előbb jönni, és két napom van még a kiírt időpontig. Rá két nappal az orvosom már szabadságon lesz, így azt javasolta, hogy két nap múlva, a kiírt napon indítsuk meg a szülést. Be is jegyzett reggel 9-re.

Én viszont aggódom, mert biztos megvan az ideje, hogy mikor kell megszületnie. A babával és velem is minden rendben a vizsgálatok szerint.

2020. aug. 28. 09:08
1 2
 1/18 babyboom567 ***** válasza:
100%
mondhatsz
2020. aug. 28. 09:17
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze mondhatod. Az indított szülések nem mindig végződnek happy enddel,gondolok itt a császármetszésre. Ha 2 gyereket komplikációk nélkül természetesen szülted, akkor még mindig jobb ügyeletben úgy, hogy magától beindul,minthogy esetleg császár legyen a vége.
2020. aug. 28. 09:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ezek után nem ragaszkodnék hozzá. Ha nem indokolt, hogy belenyúljanak a szülésbe, akkor ne engedd! "Szerencsédre" már 2x szültél, nem okoz gondot az ügyelet. A szülésznőd úgyis ott lesz, ha van.
2020. aug. 28. 09:35
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek! Én nem szülnék olyan orvosnál, akinek az az indoka az indításra, hogy szabadságra megy. Ez annyira gusztustalan dolog. Az a baba tudja, mikor kell megszületnie. Kizavarni azért, mert a doki nyaralgat, elég gáz!
2020. aug. 28. 09:42
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja hat biztos nem hagynám. Az indított szules sokkal nagyobb %-a császár. Inkább szülj ügyeletben szerintem. De ha az orvos nem szemét, átad egy kollégájának. Nővérem dokija pont szakvizsgazott, úgyhogy nővérem egy kollégájánál szült, akihez a dokija ajánlotta be.
2020. aug. 28. 11:00
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmi pénzért nem engedném, nem is engedtem.
2020. aug. 28. 13:11
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem indították, túl jól érezte magát odabent a kisfiam. 😅 Nem mondanám jó élménynek. Egyik karomban az oxitocin bekötve, másik oldalon a ctg, mozdulni se tudtam, pedig mindenki mondta hogy úgy könnyebb elviselni a vajúdást. Így 5 óra (tudom nem olyan sok) szenvedés után végül mégis a műtőben kötöttem ki. Nekem nem igen volt választásom, mert már ki kellett jönnie, de neked még van.
2020. aug. 28. 13:15
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Mas dokinal is megszuletik az a gyerek. Emiatt ne nyuljatok bele mestersegesen. Plane ha kettot szultel mar, tudod mi lesz es valszeg konnyebb is lesz.0
2020. aug. 28. 14:14
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj beleegyezned. De az orvos biztos mondani fogja, hogy akkor ott vége a közös munkának.
2020. aug. 28. 14:20
 10/18 A kérdező kommentje:

Kicsit félek, mert mindkét gyerekem magától indult, amikor annak ideje volt. Ez a baba pedig szerintem fiatalabb is, mert menstruáció szerint nézik, de biztos nem középidőben fogant. Új alapján is kicsit kisebb. Szóval nem szeretném, ha egészségügyi indok nélkül előbb kellene születnie, mint az számára optimális.

Az orvos biztosan megharagudna, ez nem kérdés, de végülis nem függ tőle semmi. Sokkal jobban aggaszt, hogy én ott, abban a helyzetben igent mondtam (hirtelen gondolkodni sem tudtam) és bejegyeztek az indításra. Nem tudom, hogy ez kötelez-e engem valamire.

2020. aug. 28. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!