Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » EDA vagy sem? Melyik mellett...

EDA vagy sem? Melyik mellett álltok?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a jobb, ha kap az anya EDA-t vagy ha nem?
2010. aug. 5. 12:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Több dologtól függ szerintem. Ha valaki nagyon nem bírja a fájdalmat, akkor mindenképpen javaslom. Viszont a saját példámból tudom mondani, hogy nem mindig használ. Nekem például nem segített, nem tudták bekötni sehogy sem. Nagyon meghíztam, nagy volt a hasam és nem tudtam annyira előrehajolni, hogy a csigolyák kellőképpen szétcsússzanak és be tudják kötni az EDA-t. Az a legegyszerűbb, ha valaki normál szülésre készül és ha úgy alakul, hogy nem bírja, akkor kérje menetközben az EDA-t mert az sem szerencsés, hogy ha beleéli magát, hogy nem fog fájni, aztán ugyanúgy nem tudják bekötni neki, ahogy nekem sem.
2010. aug. 5. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Szia.

Én normál szülésre készültem hogy nem fogok semmit kérni barátnőm tanácsára...ha ő kibirta én is...

És kibirtam nem kaptam nem kértem semmit nagyon szép emlék igy is a szülés kibirható volt...a vége az a pár perc nagyon fáj azt hittem deréktól lefelé szétgúznak de elmult amint kibujt a kislányom..Ki lehet birni...legalábbis én ezt tapasztaltam de ez az én esetem.../ja nem birom a fájdalmat mikor mensiztem ettem a gyógyszert marékszám/de tudtam hogy amint kibujik vége és igy is lett és sokat jelentett hogy a párom biztatott és ő is mondta mit csináljak mindenki segitett és sikeres volt még a gétvédelem is eda nélkül szép szülést neked ls minden jót.

2010. aug. 5. 13:46
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

EDA

Ennél kérdésnél részleteztem:

EDA-val szültem, 10 éve és majdnem másfél éve is, mind kettő indított szülés volt, de csak akkor kaptam meg az első adagot, amikor beindultak fájások.

Így tudtam pihenni, tolófáásokra meg már éreztem

A második szülésnél, hogy jobban táguljak (EDA valamennyir lassítja tágulást), a szülésznő ez első és második adag EDA között hagyott fél órát és labdára ültetett, na az viszont kegyetelen fájdalmas voltvolt

(2x szültem nagy babát-4,4 ill 4 kilósat simán)

Nem fájt a helye egyiknél sem, nem ágytálaztak.

Elsőnél kaptam katétert, másodiknál kimentem pisilni

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

2010. aug. 5. 13:53
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Én már a terhesség alatt megbeszéltem az orvosommal, hogy ha lehet, mindenképpen EDA-val szülnék. Nálam viszont kérdéses volt a lehetőség, mert anno volt agyhártyagyulladásom... ez pl. kizáró tényező lehet. Mikor a szülőszobán voltam, jött az anesztes doki és elmagyarázta, hogy beköti ugyan, de számítsak arra, hogy nem ér semmit, vagy csak féloldalasan hat, esetleg utána irtózatos fejfájásra számíthatok... úgy gondoltam, próba szerencse... és jól adta be, hatott, az első adag után vagy 1,5 órát szundikáltam, miközben tágultam, utána még egy adag és már jött is a baba... viszont a gátvarrást annak ellenére éreztem, hogy előtte is kaptam egy adagot???? Konklúzió: mindenképpen ajánlom, mert volt részem rendes vajúdásban is, és köszönöm szépen, ha nem muszály, nem kell végig szenvedni a szülést.
2010. aug. 5. 14:23
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem az a legjobb, ha nem döntesz előre. Ne zárd ki semelyik lehetőséget. Mindenki máshogy éli meg a szülést, minden szülés más,a fájások sem egyformák.

XY azt írja, ki lehet bírni anélkül is. Az övét. De lehet, a tiédet nem.

Én így indultam neki, ha úgy érzem nem bírom, kérek majd EDA-t.

Első szülésem 16 órás vajúdás, 12.órájában kértem EDA-t. Javasolta is a nőgyógyász, az oxitocin mellé, mert akkor kötötték be azt is, mert nem tágultam, hiába jöttek percenként az erős fájások. Mivel éjjel kezdődött, fáradt is voltam, végre kicsit tudtam pihenni. 2 óra múlva ment ki az EDA hatás, még 2 óra múlva lett meg a baba, nehezen mert elég nagy feje volt, majd 2 órás kitolási szak, 2 orvos 4 szülésznő benn...stb. Szerencsére végül nem kellett se vákuum se fogó. Lényeg, jól jött az EDA :)

2. szülés, 4 óra alatt megvolt, eszembe se jutott, hogy kérjek.

Szóval a lényeg, hogy ne dönts előre szerintem. Mert akkor csalódásként élheted meg akár azt, hogy kellett, akár azt, hogy kérted az elején már (de akkor úgyse adják be) és akkor az Eda-ra vársz, és nem a szülésre koncentrálsz.

Szerintem :)

2010. aug. 5. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

az utolsó hozzászólóval értek egyet 100%-ban

ne vesd el a lehetőségét,hogy kérjél EDA-t ,mert nem tudhatod, hány órát tart a vajúdásod. Előfordul 10-15 de akár 20 óra vajúdás is , ezek az esetek, amikor még maga az orvos is javasolja.

De ha minden ok szépen haladsz és belátható időn belül meglesz a baba a doki szerint + te is jól bírod , akkor felesleges csak azért,hogy ,,megúszd" a vajúdást.

Én így állok a dologhoz. Megmondom a dokinak,hogy igen igényt tartok majd rá, de kizárólag indokolt esetben.

2010. aug. 5. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
EDA!!!!!!!!!!!!!!!
2010. aug. 5. 23:47
 8/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem ijesztgetésből mesélem,de én úgy vagyok a szüléssel visszagondolva,hogy fájhat az ember foga,feje,hasa,törött csontja,füle,stb.De hogy én azt a fájdalmat képtelen vagyok csendben viselni,mert annyira fáj:S(szülési fájdalom)soha nem gondoltam volna!!!!!!!!!Mikor bekötötték az epidurált és hatni kezdett ezt mondtam,idézem:"Aki ezt kitalálta,annak megcsókolom a lábnyomát!"Mindenki megmosolygott.Nem tudtam volna végigcsinálni a kimerültségtől ha nem kapom meg.De nekem jobban fájt mint az átlagnak,pedig nem vagyok egy nyavalygós besz.ri nőszemély.
2010. aug. 5. 23:54
 9/9 anonim ***** válasza:
47%

Az tutti, hogy nem minden szülés fáj annyira.

Van akinek csak 4 ujjnyinál jönnek a "szülési fájások", viszont ekkor már nem kapsz EDA-t, mert hogy mindjárt szülsz. Én e közé tartozom. Pedig még hátra volt 2 óra, azaz 1 ujjnyi a tolásig. Ennyi fájt a szülésből, de ez nagyon.

Mindenesetre kibírható, és abban a más tudatállapotban lenni is különleges volt, úgyhogy nem sajnálom!

Ráérsz akkor és ott dönteni szerintem is. Szép szülés/születést! :)

2010. aug. 6. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!