Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet bármilyen bajom abból...

Lehet bármilyen bajom abból ha abszolút nem tudtam pihenni a szülést követően?

Figyelt kérdés

Második gyerekünk, a nagyobb 2,5 éves izgő-mozgó. Úgyhogy mellette nem unatkozom. Plusz apuka a munkája miatt semmit sem tud segíteni. Belföldön kamionozik reggel elmegy este jön. Minden nap főzök neki, (nem tudjuk hozatni mert glutén érzékeny és itt a városban nincs ilyen menü) plusz van mellékes munkája is hétköznap hétvégén mikor nem kamionozik. Más segítség elvétve van.

Én eddig ezen nem agyaltam hogy bármi bajom lehet, de tegnap össze futottam egyik kollégámmal. Ő ijesztett rám hogy bajom is lehet ha nem tartom be a 6 hét pihit. De két gyerekkel haztartassal ezt aligha lehet.

Van valakinek ilyen téren tapasztalata? Tényleg lehet ettől bajom? Természetesen szültem, nem vágtak. Vérzek még picit de nem vészes.

Köszönöm a válaszokat!

2020. júl. 11. 11:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Csak az alábbiakra figyelj: ne emelj nehezet, ha érzed, hogy elkezdesz görcsölni, akkor ha tudsz pihenj le és nem árt, ha arra odafigyelsz, hogy mikor a picinek pihenője van, akkor te is le tudj mellé feküdni. Ami nagyon sokat segít, az az ha a két gyereket picit összehangolod, az ebéd utáni pihenőre. Igy mindannyian tudtok pihenni 1-2 órát. Nem ördöngösség, hanem odafigyelés, míg meg nem szokják.
2020. júl. 11. 11:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Ez megvan amit írtál.. Csak a 12 kilós fiamat emelgetem, de azt terhesség alatt is tettem. Amennyire tudom próbáltam össze hangolni a két picit, csak vannak plusz dolgok is amik miatt sajnos a délutáni pihenő alatt nem mindig tudok pihenni.

De megnyugodtam hogy nem lesz ettől bajom.

2020. júl. 11. 11:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2 Jobban bírod a kiképzést, ha hajnalra közvetlen felkelésed utánra teszed a házi teendőidet, amíg alszanak. Akkor több erőd marad a napra.
2020. júl. 11. 11:30
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Nekem igaz csak 1 gyerekem van még.

Hazajövetel utáni másnaptól férjem dolgozik, hétfőtől pébtekig. Reggel 5kor elmegy, este 7 mire hazaér.

Én minden nap főzök, bevasárlát intézem, egyéb tennivalókat is. A kertet én rendezem, vannak állataink, azokat etetem, itatom.

És mondom, ez hazajövetel utáni második naptól. Hétvégén (ha épp nem maszekol férjem) akkor veszi át az állatokat.

15hós a fiam, sosem éreztem ennek hátrányát.

2020. júl. 11. 11:37
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
3 hetesen derült ki, hogy szívbeteg a kisebbik, onnantól ingáztam az egyéves meg a kórház közt. Ott fotelágyat pakoltam napi 2x, brutál nehéz ágyneműt húztam, babával mászkáltam, mert nem szabadott sírnia, egyből felment a pulzusa az egekbe... otthon a nagylány azt se tudta, mi van, folyton cipelni kellett őt is, amikor vele voltam. Semmi bajom. 😊
2020. júl. 11. 11:39
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
4 Egy gyereket fél lábon is le lehet tudni. Két egyik pici-mások pici az nagyon nagyon nehéz-főleg segítség nélkül, és ha még emellett dolgozik is a nő, akkor végképp.
2020. júl. 11. 11:40
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

Kedves 6os!

Milyen dolgozasról beszélsz? A gyerekágyas időszakot kérdeztr a kérdező, az testvérek közt is 6 hét 🤣

Ja, végülis az allattartás, egész nap talpalas nem farasztó, megterhelő... 15kg-s vödröket cipelni napi 2x1 órában 😅

Nem a kérdésre válaszoltál...

4es voltam

2020. júl. 11. 11:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2020. júl. 11. 12:16
 9/11 Derjaderja ***** válasza:
100%

A kismedence és a gát károsodhat, ha túl sokat emelsz és tényleg túlerőlteted magad fizikailag.

De én is csinálgattam mibdent. Pénteken volt a császár, hétfőn hazajöttünk (ott a kórházban semmi segítsegem nem volt, 8 órával a műtét után emelnem kellett a bőröndömet és kipakolni aztán menni másik emeletre a babáért). Kedden a párom csinàlt ebédet, kb aznap pihentem, szerdán viszont ment már 24 órába dolgozni,.onnantól végeztem a teendőket, igaz lassan és nem volt baj ha elmaradt valami, nem mostam fel egy nap, mert akkor másnap megcsinàltam.

Itt a házon belül 2 meredek lépcső is van, sokszor megjártam, vittem gyereket, porszívót, ruhákkal teli szennyest.

Nálunk is én csinálom a kertet, igaz, az első hónapban még a tél miatt nem kellett.

Kutya van itt is, kb 7. Naptól mindennap vittem babástul sétàlni.

Főztem is attól a szerdától kezdve

A bajaim:

- hónapokig súlyos ízületi fájdalmaim voltak, reggelente csak kapaszkodva tudtam lejönni a lépcsőn - de ez nem tudom, ezért van-e

- tornázni már semmi időm nem jutott sajnos, és ez latszik is, lóg a hasam.

2020. júl. 11. 14:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hozzáértő, csak egy tapasztalatot tudok leírni, hátha kicsit megnyugtat.

Másfél éves volt a nagy, amikor megszületett a pici császárral. Sajnos úgy alakult, hogy férjem egyáltalán nem tudott ott lenni velünk az első pár hónapban (nem így volt tervezve), teljesen egyedül voltam, mamák nincsenek. Harmadik emeleten laktunk, lift nem volt. (Bár így legalább semmiféle kerti munka nem volt) A menürendelés sajnos nálunk sem volt opció, szintén ételérzékenység miatt. A nagy alapból nem túl könnyű eset, semmi extra igazából, csak nagyon mozgékony. Egész jól ment neki az önálló játék, nem egy kimondott anyamatrica, de a pici nagyon hasfájós volt, szinte csak rajtam aludt, (szerencsés esetben kendőben, de nem mindig volt úgy jó neki, sokszor járkálva ringattam, úgy nem sírt csak), és így elég féltékeny lett szegénykém, folyamatosan igényelte (volna), hogy vele játsszak. Szóval, a lényeg, hogy segítségem semmi nem volt, szerintem az első három hónapban összefüggő 4 órát egyszer sem feküdtem, vagy akár ültem egyhelyben (éjszakát is beleértve persze), de szerencsére semmi bajom nem lett, sőt, nagyon is jól vagyok fizikailag. Most egy éves a pici. Ne aggódj szerintem, figyelj azért a tested jelzéseire, ha úgy érzed valami nem oké, valami fáj, akkor próbálj olyan helyzetet teremteni, hogy le tudj pihenni. Azt írtad, együtt alszanak délután. Ha úgy érzed, hogy kell, akkor pihenj, aludj akkor. Tudom, hogy azt is írtad, hogy van más dolgod is akkor, és el is hiszem, hogy fontos, de az egészséged a legfontosabb. Kitartás! :)

2020. júl. 11. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!