Mit jelent pontosan az, hogy valakinek "fogadott orvosa" van a terhesség során?
Ha fizetem a TB-t akkor miért kell külön fizetni, ez igazából korrupció, csak senki nem nevezi annak?
Enélkül hogyan lehet terhesgondozásban részt venni és szülni?
HA, bemegy!
2 valós, közeli ismerősi sztori. Az egyikük dokija közölte, hogy szervízben van a kocsija, és ilyenkor éjszaka nem jár a busz, mert agglomerációban lakik. A másik esetben meg bement a doki, de egy esküvőről, konkrétan piásan, és még ő volt felháborodva, mikor az apuka közölte vele, hogy ha így belép a szülőszobába, akkor eltöri a térdét.
22 Jó orvost kell fogadni. Az én orvosom egyszer ment el a városból fél napra, de előtte bejött a kórházba (terminus betöltéssel befeküdtem) hogy szóljon nekem. Hétvégén bejött csak azért hogy megnézze minden kismama nst-jét aki őt fogadta fel. Szülés után minden nap bejött megnézni, megkérdezni hogy vagyok, hogy van a kicsi.
2 dolog miatt fogadtam fel. Hogy abba a kórházba szüléssek ahol ő dolgozott és mert számomra fontos volt, hogy olyan legyen velem a szülésnél aki végig kísérte a terhességem.
Soha nem sztk vizsgált csak mikor nst-re mentem. Akkor nem kért egy fillért sem. Minden más alkalom a magánrendelőjében volt.
Cseppet sem bántam meg ezt a döntésem és nem sajnálom azt a pénzt amit oda adtunk.
Kérdező, ha a te körzeti kórházadat jónak érzékeled, és úgy gondolod az ott lévő orvosok közül bárkire rábíznád a te és a babád életét, valamint nem zavar hogy a terhesgondozáson mindig máshoz kerülsz nem kell fogadni.
Ha viszont:
-másik kórházban szeretnél szülni mint ahova tartozol
-ragaszkodsz ahhoz hogy az egész terhesgondozást és szülést egy orvos vezesse le
-ha indok nélkül szeretnél császármetszést
akkor bizony orvost kell fogadni.
A TB azt állja, hogy ha te elmész a terhesgondozásra, vagy panasz esetén az ügyeletre, valamint szüléskor a kórházba, akkor az oda éppen beosztott vagy ügyeletes orvos és szülésznő ellát. Értelemszerűen ezért nem kell külön fizetned.
Ha te nem az ügyeletesnél akarsz szülni, hanem dr. Xy-nál, akkor szépen eljársz a magánrendelésére terhesgondozás címen, majd mikor beesel szülni, akkor az éjszaka közepén, akár karácsonykor, akkor xy bejön és levezeti a szülést. Értelemszerűen az orvos ezért cserébe vár némi "hálát", hiszen te sem mennél be dolgozni a munkaidődön kívül tok ingyen.
26: igen, egy ideális világban pedig mindenki kedves, tökéletes, soha nincsen rossz napja, mindenki a te óhajodat igyekszik teljesíteni és minden szülés álomszerűen lezajlik.
Csak hogy a Föld nevű bolygón, A.K.A. a valóságban bunkó emberek mindenhol vannak, rossz napja bárkinek lehet, általában nem egyetlen nő tartózkodik a szülőszobán hanem megoszlik a figyelem, nem mindenkinek ugyanazok az elképzelései mint neked, adódhat számtalan komplikáció amit X ember X-féle képpen gondol megoldani.
Ideje felébredni, nem egy Barbie filmben vagy hanem felnőttek rideg világában.
#29 ne te akard már eldönteni, hogy ki mitől érezze magát jobban! Nem unalmas még ezredjére is ezen rugózni? Nyugodjatok meg, ti szülhettek ügyeletesnél amikor csak akartok, ezért sem értem miért kell beszólogatni azoknak, akik meg nem akarnak. Nektek ettől vajon miért lenne kevesebb vagy rosszabb?
Mellesleg itt Budapesten marha sok kórház van, és marha nagy különbségek vannak egyik másik között. Ahova én lakcímem szerint tartozom oda be nem tenném a lábam sem, olyan híre van, nem hogy még ott szüljek, és ez akkor is úgy lesz ha itt páran a popójukat a földhöz verik frusztrációjukban.
És kérdező de "értelemszerűen". Mert az orvosnak is van egy munkaideje bármilyen hihetetlen i számodra, azért mert te tb-t fizetsz ő nem napi 24-ben nyomja egész évben. Ha már nincs beosztva, és éjjel 12 óra van, és az igazak álmát alussza, én meg felhívom hogy beindult a szülésem akkor ÉRTELEMSZERŰEN nem lesz ingyen az, hogy bejön és levezeti.
Azért megnézném a fejed ha téged akarna a munkahelyed behívni éjjel mikor alszol értelemszerűen ingyen. Jaaa az már nem működik?
Ész megáll amúgy. A mindenkori politikusok hülyére lopják az országot, de ha egy megbízható jó orvosnak fizet valaki, mert rendelkezésre áll, akkor abból megállás nélkül témázás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!