Mit jelent pontosan az, hogy valakinek "fogadott orvosa" van a terhesség során?
Ha fizetem a TB-t akkor miért kell külön fizetni, ez igazából korrupció, csak senki nem nevezi annak?
Enélkül hogyan lehet terhesgondozásban részt venni és szülni?
Privát.
Privát kórház is van.
Privát fogorvos is van (meg ingyenes)
Magánba járnak olyan orvoshoz, aki adott állami rendelésen is rendel. Az orvos időről időre a magán helyett a kórházba rendeli őket, mert pl: adott vizsgálatot ott tudja elvégezni. Ilyenkor jellemzően nem szoktak fizetni.
A szülést pedig levezetheti magán vagy állami körülmények között.
Azért fogadtam orvost mert nekem nem volt mindegy, hogy melyik ügyeleteshez esem be a kórházba. Nekem számított, hogy olyan emberek vegyenek körül akik ismernek, ismerik a terveimet és van egy normális viszony köztünk ezért fogadtam orvost és szülésznőt is. Nyilván ellátott volna az ügyeletes is aki éppen ott van de ez engem frusztrált volna ezért a saját megnyugtatásomra fogadtam fel őket és nem is bántam meg; csodálatos szülésélménnyel és egy egészséges babával távoztam a kórházból.
Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy volt a kórházban egy iszonyatosan nagy paraszt szülésznő akit a CTG-k alkalmával is igyekeztem kerülni olyan otromba stílusban kommunikált a kismamákkal. Ha nem fogadok szülésznőt, akkor lettem volna olyan szerencsés, hogy ezzel a bunkó nővel kellett volna szülnöm mivel pont ő volt ügyeletben aznap...
Röviden:
Fizetsz egy állami kórház, állami orvosának, hogy ő foglalkozzon veled, de a melója 90%-át rálőcsöli a szülésznőre, meg az ápolókra, majd kéri a pénzt.
Szóval egy önámítás.
Ennyi pénzből inkább magánkórházba menj!
6.-nak.
"Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy volt a kórházban egy iszonyatosan nagy paraszt szülésznő akit a CTG-k alkalmával is igyekeztem kerülni olyan otromba stílusban kommunikált a kismamákkal. Ha nem fogadok szülésznőt, akkor lettem volna olyan szerencsés, hogy ezzel a bunkó nővel kellett volna szülnöm mivel pont ő volt ügyeletben aznap..."
Na igen...nem kell Dr. House, mert bunkó, inkább egy kedves, aranyos, de szakmailag nulla valaki. Ja, láttam a sorozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!